Hore
Fórum » Nikon fórum
 

Skvelý servis Nikon!

Plyšiak
Plyšiak 2013-02-19 09:26:17+01
Takže, možno sa to niekomu bude zdať divné, nezmyselné, paranoidné, neviem čo všetko... no servis Nikon mi už lezie krkom. Pred cca 3-rokmi som tam poslal 16-85, objektív prišiel rozbitý, dobre to je už passe. Druhýkrát som riešil Nikon 105mm micro VR, objektív sa po týždni fotenia doslova rozpadol, našiel som pár ľudí ktorím sa to stalo tiež no servis povedal že som to spravil ja. Tiež je to už za nami. No a teraz pre istotu riešim skvelú vec - prach v objektíve. Nieje to nič zvyčajné, no jedná sa o Nikon 70-200 f2.8G VR II, kde by sa ten prach vo veľkom množstve objavovať nemal. No po priloženej fotografii uvidíte v akom stave je. Tak a k veci: presne pred 30 dňami som objektív dal na reklamáciu, tam mi povedali že sa jedná o kovové lupy - klasická chyba starších modelov tohto skla. Včera, to je po 29 dňoch mi prišiel objektív naspäť aj spolu so zoznamom vykonaných prác - iba to vyčistili, nič iné neriešili. Objektív som prebral v 100% stave, opäť som dal inzerát na predaj. No večer som si všimol znova nastupujúci bordel pod predným členom, objektív som potom preskúmal lepšie a všimol som si že tie čistené sklá sú úpackané. Ďalej som našiel niečo mastné na okrajoch tela objektívu a predná šošovka bola taká mastná že sa to nedalo vyčistiť. Pomaly som si myslel že technik tam asi nechal svoje geňo. No a ako bonus, prach už bol teraz v kompletne celom tubuse, nie len medzi prvými členmi.

Takže dnes som to bol znova dať reklamovať, dúfam že si Nikon dá zas tých 29 dní času a možno mi to pošle. Ako som spomínal objektív som chcel predať, no tým že cena za 100% kus je cca 1800€ bola predajná cena tohto tak 1300-400€ max., za čo sa aj ospravedlňujem tím čo pozerali inzerát. Chcem sa spýtať, mali ste aj vy takéto problémy, či to len ja mám na to šťastie? Ešte podotýkam, tí čo ma osobne poznajú tak vedia že o techniku sa starám a pravidelne absolvuje čistenie, tak to aby moja 24-70 bola v stave horúceho kusu z výroby a 70-200 ktorá má 6 mesiacov je v stave 7-8 ročného kusu je dosť divné. Prikladám fotografie aby ste si pozreli v akom stave som ho posielal a v akom stave mi prišiel (stav v akom mi prišiel zo servisu je totožný so stavom toho objektívu cca po týždni od kúpy, možno sa vám to bude zdať smiešne - reklamovať kvôli 1 kúsku prachu, no akeďže tam znova je, tak je dosť pravdepodobné že tam bude mať po 6 mesiacoch aj pár tuctov bratov tak ako prvýkrát).
 
slavmiro
2013-03-13 15:01:20+01
Pisem cerstve slubene skusenosti s Nikon Servis Praha. Dna 22.2.2013 boli odovzdane v zbernom stredisku Penta SK, BA tri kusy D600 na cistenie chipu, 8.3. boli D600 dorucene spat, vsetko na kaldy servisu.
Aparaty bez akehokolvek poskodenia, CMOS snimace u dvoch aparatov ciste na 99%, u jedneho na 95% co je stale vyborny vysledok. S Nikon Praha som nikdy ziadny problem nemal, servisoval som tam v zaruke aj mimo zaruky D70/D300 a teraz 3ks D600 (2 nie su moje). That's it!
 
Plyšiak
2013-03-19 14:59:04+01
Takže páni máme tu ďalšie skvelé novinky! Dnes mi objektív prišiel opäť po 29 dňoch, a nebudete tomu veriť - áno, znova je zasraný, aj keď Nikon uviedol že vymenili nejaké vnútorné členy. Predajca mi odmietol vrátiť peniaze s tým, že on nieje servisný technik a preto mi nemôže dať vyjadrenie či mi vráti alebo nevráti peniaze. Teda objektív dnes znova odišiel do Prahy kde majú v čase okolo 10 dní - takže znova tak 30, posúdiť či je reklamácia oprávnená. SOI ani Odbor na ochranu spotrebiteľa netuší ako v takomto prípade postupovať. Takže som na tom asi takto:

- Nikon odrbáva a otvorene sa mi smeje do ksichtu.
- Predajca nemá technika, aj keď sa mi snažil výjsť v ústrety tak musí poslať sklo do Prahy
- SOI ani Odbor na ochranu spotrebiteľa nemá ani šajnu ako postupovať. (Od SOI som dostal len odpoveď že mám dať podnet.)
- A posledný, ale v podstate nepodstatný problém po prechode na Canon som bez techniky, chýbajú mi sklá ktoré si budem môcť zadovážiť až po tom keď mi predajca vráti funkčný objektív alebo peniaze. S 50tkou sa dá, no je to dosť riadne riziko nafotiť svadbu alebo firemný event

A ešte dodatok, na vnútornom člene (asi 4-5) od zadu som uvidel krásny odtlačok, asi to bol kúsok od technikovho pršteka
 
Paulie
2013-03-19 15:20:48+01
Skús ešte prípadne tu http://www.ombudspot.sk/ potom už len tolko spomínaná Viedeň.
 
liveman1
2013-03-19 19:34:12+01






















Nikon Praha servis sú podvodníci, nič nevedia opraviť, posielajú veci na opravu do Nemecka a potom si pýtajú nehorázne ceny za opravy. Ceny opráv na úrovni ceny nového objektívu.






 
DEVNAK
2013-03-19 19:46:29+01
Poraďte nejaký dobrý program na úpravu fotiek. Dík.
 
KoCi
2013-03-19 20:17:48+01
DEVNAK - idealna tema. Servisovat auto chodis predpokladam do kniznice
Aby som nebol len za arogantneho blbca - kedze neuvadzas nic konkretne, tak moj subjektivny nazor je, ze lepsie ako kombo Lightroom a Photoshop asi nenajdes. Ovsem, na pridanie saturacie a preostrenie zaberu ti postaci aj nejaky freeware.
 
Plyšiak
2013-03-20 08:18:13+01
A ešte jednu vec som zabudol keď som si ho včera bol pozrieť na predajni, tak verte či nie - prišiel zabalený v novinovom papieri ... ako dobre, keby to boli tenisky alebo iná somarina tak je to 100% ok, no ak sa jedná o sklo v cene 2000+€ ktoré sa môže sebemenším nárazom poškodiť a oni to zabezpečia to novinovým papierom? Dik! pics or didn't happen? Nech sa páči Noviny sú v češtine, tak to tam asi Nemci nedali
 
norulakp
2014-06-02 11:00:38+02
No teraz asi budem vyzerat divne, ale neda mi to napisat. Musim pochvalit jednanie Nikon servisu v Prahe a totalne ma znechutil Nikon servis v Drazdanoch. Prejdem k veci.

Pred par mesicmi mi spadol na zem fotak s nasadenmym objektivom 180mm 2,8. Nebol to priamy pad, lebo fotak bol nasadeny na stative. Cize doslo len k silnemu otrasu. Samozrejme sa asi posunuli sosovky vo vnutri alebo nieco take, takze ostril nespolahlivo. Pisal som p. Matunakvi, ci to vie opravit. On rovno odpisal, ze nevie, ze ani Praha servis to nebude vediet. Vraj Praha to posiela do Nemecka, lebo Nemci maju na to specialny pristroj. OK, tak som ho poslal do Prahy. Tam bolo 3 tyzdne ticho, ani mail ani telefonat, ci ho obdrzali. Po 3 tyzdnoch sa mi objektiv vratil. Na papiery jedna veta, ze je to stary objektiv, ktory sa neda rozobrat. NEUCTOVALI mi ani dopravu spat ani diagnostiku. Bol som sice nastvany, ze to zrejme neposlali do Nemecka, ze su to amateri.

Tak reku to skusim poslat priamo do Nemecka. Predtym som im napisal, co je vo veci. Presne som im specifikoval model objektivu aj zavadu (posunuta rovina ostrosti) s vyraznym FF. Chlapik odpisal, ze nie je problem, ze FF vedia napravit, ze to mam poslat. S radostou som im to tam poslal. O par dni prisiel pekne mail, ze to dostali. Moje nadsenie vsak rychlo preslo o par dni, ked mi napisali, ze sa jedna o stary objektiv (podotykam, ze je stary, ale tusim sa stale predava), ze sa neda rozobrat ani opravit. Tak som im slusne napisal, ze teda, ci to nevedeli vopred, ze sa jedna o stary objektiv, ktory sa neda rozobrat. Predpokladam, ze chlapci v servise uz videli predtym taky objektiv a mohli vediet, ze je zbytocne to tam posielat. Tiez som im napisal, ze teda, ked to nevedia opravit, ze dufam, ze budu taki korektni ako v Prahe, ze mi nezauctuju diagnostiku a postovne. Predsa platit za nieco, co nevedia spravit je myslim si trosku odveci. Zvlast, ked som im presne napisal, v com je chyba, takze tam vela prace s diagnostikou nemali. Podotykam, ze mi este navrhli, ze za 100 Eur mi vymenia bajonet, aby sa mi lepsie manualne ostrilo. To uz som bral len ako zly zart. Na to mi prisla odpoved, ze musim zaplatit 40 Eur za diagnostiku a poslatie spat. Cize cela sranda ma stala 50 Eur a vratia mi spat objektiv v rovnakom stave ako odisiel.

Neviem teda, ako to chodi v inych odvetviach. Ci napr. automechanik, ked mu pride auto do servisu, ktore nevie spravit, ci si tiez nieco uctuje za pozretie auta. Alebo svadobny fotograf povie zakaznikom, ze ano nafotim vam svadbu. A v den svadby povie, ze to vlastne nafotit nevie a zoberie od nich 40 Eur. Nic v zlom, pride mi to toalne chore na hlavu.

Takze moj zaver. Neviem, aky su v Prahe specialisti, ale aspon sa zachovali korektne. Ked uz to nevedia opravit, aspon to neuctuju.

PS: Chuj s takym objektivom a takou firmou, ktora sa tvari ako premiova znacka. A vyrobi objektiv, ktory sa neda rozobrat. Hlavne, ze sa vsade pise o starych objektivoch, ake su super kvalitne, neznicitelne a podobne PR kraviny. Jeden mensi pad a objektiv za 950 Eur je nefunkcny. Nehovoriac o D3S, ktora je vraj neznicitelna a mne po tom otrase prestal brat D objektivy. Obycajny kompakt za par korun, ked mi padol, tak to vedeli opravit, a vec za niekolko 100vak EUr sa neda opravit. Tak nech idu do...
 
kawamiro
2014-11-18 12:53:53+01
Nerad ale potvrdzujem Prahu (3K Foto). Prepis:

Dobrý deň.
Chcel by som sa opýtať na servis D90 telo.
Zistil som, že fotoaparát - telo, mi od zakúpenia zaostruje za hranicou vybraného AF bodu. Pri prepnutí na LV teda Live View (kde nie je použitý AF bod z hľadáčika) je ostrenie v poriadku.

Na zistenie nesprávneho zaostrovania som prišiel testom z http://www.fotoradce.cz/jak-otestovat-objektiv-na-front-a-back-focus-clanekid127
Chyba zaostrovania sa prejavuje s objektívmi AF-S (AF-I) pripadne sigma HSM / Tamron USD (teda tie ktoré máju vstavaný zaopatrovací motor).
Telo D90 mam uz po zaruke, poprosim o zaslanie ceny za servis nastavenie zaostrovania.

Vopred dakujem za skoru odpoved.
S pozdravom
---------------------------------
Odpoved
3K Foto:
Dobry den, nastaveni bude provedeno jako kontrola- diagnostika a uvedeni stroje do tovarniho nastaveni vyrobcem, pokud mate starší FW, bude aktualizovan i ten.
Cena je 500,- a d ba trvani cca do 1tydne, dle vytížení ser. technika

S pozdravem a přáním hezkého dne
-----------------------------------
Tato odpoved ma dost zarazila tak volam do Prahy.
Davam otazku pre prijmacieho servisneho technika, ktory mi toto odpisal. Uviedol som mu ze nerozumiem presne sposobu kotory ste mi opisali mailom. Potrebujem nastavit AF snimac ostrenia.
Presviedcal ma ze na mojom pristroji tato moznost nie je a ze je to mozne na vyssich modeloch. Opisal som mu, ze po odmontovani spodneho krytu su 3 imbusaky, ktore drzia AF a ktorymi sa da snimac ostrenia nastavovat.
Mojou odpovedou bol zaskoceny a ze je to pre neho novina. Tak ze nech no posledm a oni sa na to pozru ale ze bude potrebne vymenit celu "šachtu".
To snad nie je ani mozne.

Asi naozaj iba ta Vieden.
 
kasko
2014-11-18 14:06:47+01
príspevok od: kawamiro
Nerad ale potvrdzujem Prahu (3K Foto). Prepis:

Dobrý deň.
Chcel by som sa opýtať na servis D90 telo.
Zistil som, že fotoaparát - telo, mi od zakúpenia zaostruje za hranicou vybraného AF bodu. Pri prepnutí na LV teda Live View (kde nie je použitý AF bod z hľadáčika) je ostrenie v poriadku.

Na zistenie nesprávneho zaostrovania som prišiel testom z http://www.fotoradce.cz/jak-otestovat-objektiv-na-front-a-back-focus-clanekid127
Chyba zaostrovania sa prejavuje s objektívmi AF-S (AF-I) pripadne sigma HSM / Tamron USD (teda tie ktoré máju vstavaný zaopatrovací motor).
Telo D90 mam uz po zaruke, poprosim o zaslanie ceny za servis nastavenie zaostrovania.

Vopred dakujem za skoru odpoved.
S pozdravom
---------------------------------
Odpoved
3K Foto:
Dobry den, nastaveni bude provedeno jako kontrola- diagnostika a uvedeni stroje do tovarniho nastaveni vyrobcem, pokud mate starší FW, bude aktualizovan i ten.
Cena je 500,- a d ba trvani cca do 1tydne, dle vytížení ser. technika

S pozdravem a přáním hezkého dne
-----------------------------------
Tato odpoved ma dost zarazila tak volam do Prahy.
Davam otazku pre prijmacieho servisneho technika, ktory mi toto odpisal. Uviedol som mu ze nerozumiem presne sposobu kotory ste mi opisali mailom. Potrebujem nastavit AF snimac ostrenia.
Presviedcal ma ze na mojom pristroji tato moznost nie je a ze je to mozne na vyssich modeloch. Opisal som mu, ze po odmontovani spodneho krytu su 3 imbusaky, ktore drzia AF a ktorymi sa da snimac ostrenia nastavovat.
Mojou odpovedou bol zaskoceny a ze je to pre neho novina. Tak ze nech no posledm a oni sa na to pozru ale ze bude potrebne vymenit celu "šachtu".
To snad nie je ani mozne.

Asi naozaj iba ta Vieden.
a vo Viedni je servis? ak hej, poprosim adresu...
 
kawamiro
2014-11-18 14:25:55+01
príspevok od: kasko
a vo Viedni je servis? ak hej, poprosim adresu...
Tu je kontakt. Je to pri Viedni, teda nie priamo. Uz viem cenu, idem si dohodnut cestu a beriem im tam moje telo.
http://www.nikonservice.at/index.php/kontakt

Nikon Service Point

ESS - Electronic Service und Support GmbH
Josef Ferschner Strasse 19
2514 Traiskirchen

Öffnungszeiten

Montag bis Donnerstag

9:00 - 18:00 Uhr

Freitag

09:00 - 15:00 Uhr

Kontakt

e-mail: office@nikonservice.at
Hotline: 01 / 218 09 10
 
superoman
2014-11-18 15:39:59+01
príspevok od: kawamiro
Tu je kontakt. Je to pri Viedni, teda nie priamo. Uz viem cenu, idem si dohodnut cestu a beriem im tam moje telo.
http://www.nikonservice.at/index.php/kontakt

Nikon Service Point

ESS - Electronic Service und Support GmbH
Josef Ferschner Strasse 19
2514 Traiskirchen

Öffnungszeiten

Montag bis Donnerstag

9:00 - 18:00 Uhr

Freitag

09:00 - 15:00 Uhr

Kontakt

e-mail: office@nikonservice.at
Hotline: 01 / 218 09 10
skus prezradit cenu, dik
tiez tam chcem zbehnut kvoli rovnakej veci z D7000
 
kawamiro
2014-11-18 16:05:10+01
€70,- za nastavenie AF, dufam ze nemali na mysli len tym excentrom, ktory je pri zrkadle, lebo tym mi to nebude stacit.
http://www.howtoshot.com/82/how-to-fix-front-focus-nikon-d90-d80-back-focus-problem/

Potrebujem fyzicky nastavit AF snimac. Ktory sa nastavuje zo spodu pod spodnym krytom (3-mi imbus skrutkami).
https://www.youtube.com/watch?v=bt_EUkbgd2k
 
trnavsky
2014-11-18 16:29:31+01
príspevok od: kawamiro
Tu je kontakt. Je to pri Viedni, teda nie priamo. Uz viem cenu, idem si dohodnut cestu a beriem im tam moje telo.
http://www.nikonservice.at/index.php/kontakt

Nikon Service Point

ESS - Electronic Service und Support GmbH
Josef Ferschner Strasse 19
2514 Traiskirchen

Öffnungszeiten

Montag bis Donnerstag

9:00 - 18:00 Uhr

Freitag

09:00 - 15:00 Uhr

Kontakt

e-mail: office@nikonservice.at
Hotline: 01 / 218 09 10
tiež som tam riešil FF v 2011. Po neúspechu v Prahe to tu dali do poriadku do cca 12 dní.
 
kawamiro
2014-11-19 15:06:39+01
príspevok od: kawamiro
€70,- za nastavenie AF, dufam ze nemali na mysli len tym excentrom, ktory je pri zrkadle, lebo tym mi to nebude stacit.
http://www.howtoshot.com/82/how-to-fix-front-focus-nikon-d90-d80-back-focus-problem/

Potrebujem fyzicky nastavit AF snimac. Ktory sa nastavuje zo spodu pod spodnym krytom (3-mi imbus skrutkami).
https://www.youtube.com/watch?v=bt_EUkbgd2k
Tak som im opat pisal pre ubezpecenie. Preposialam komplet komunikaciu:
---
Dear nikonservice.

I would like to ask the autofocus setting for D90.
On the link below, I tried said method set autofocus. I managed to set it as the center point.
(I rotated one screw. Rightmost point has back focus. Point the leftmost has front focus.)

https://www.youtube.com/watch?v=bt_EUkbgd2k

Is it possible to set up autofocus for D90 and what is the price? Do You need to bring D90 + lens for setup autofocus?


Thank you very much.
Best regards.
---
Hello ***

The adjustment of autofocus on a D90 is up to 70 Euro within tax. We need only the camera, if the lens is alright.

Kind regards

***
ESS Electronic Service & Support GmbH.
2514 Traiskirchen, Josef Ferschner Strasse 19
---
Hi ***
The lens is fine, bug of focus is also showed in another lenses. I tested two lenses on different body D90 and D300.

It is possible to agree on service time?
For example, I bring to Your chosen day at 09:00 D90 body and on the same day I take it repaired/adjusted?
How long will the repair take? I ask because I have to travel from Bratislava, Slovakia.

In my D90 is last firmware (A 1.00, B 1.01 + Distortion Control Data version 2). That the service is only about physically Calibrate Auto Focus.

Thank you very much.
Best regards.
---
Hello Miroslav

I’m sorry, but this way isn’t possible. Our current repair time is up to 14 days and we have to work step by step, unit by unit in order of their incoming date.
The adjustment isn’t only a mechanical/physically work we have to do, but an electronic adjustment by computer and maybe a little mechanical adjustment.
So you have to leave your camera here until the adjustment is done.

Kind regards

***
ESS Electronic Service & Support GmbH.
2514 Traiskirchen, Josef Ferschner Strasse 19
 
kawamiro
2014-11-19 15:19:56+01
príspevok od: trnavsky
tiež som tam riešil FF v 2011. Po neúspechu v Prahe to tu dali do poriadku do cca 12 dní.
PLS o aky model sa jednalo? Ked to nastavili fotil uz OK?
 
trnavsky
2014-11-19 17:24:52+01
príspevok od: kawamiro
PLS o aky model sa jednalo? Ked to nastavili fotil uz OK?
D90, potom už fotil OK. Ale bolo to v záruke (preto som ani tie imbusy v šachte nepokúšal), takže príp. cenu neviem.
 
martin ferencik
2015-03-04 19:14:51+01
Ahojte, keďže táto téma vo fóre mi veľmi pomohla pri rozhodovaní kam zanesiem na opravu svoj objektív, rád by som sa podelil o svoju skúsenosť a radosť zároveň.

Mal som problém s profi sklom v záruke, dosť som bol nervózny a bál som sa že budem dlho bez môjho najpoužívanejšieho objektívu.. Navyše po tom čo som tu čítal kopec negatívnych skúseností som nevedel čo robiť. V predajni kde som objektív kúpil mi povedali že by ho určite posielali do Prahy. To som riskovať nechcel, tak som sa rozhodol pre Viedeň.

19.2. som sa teda vybral do Nikon Service Pointu pri Viedni. Trochu ma prekvapilo že objektív vzali bez púzdra a len tak ho položili medzi ostatné do plastovej nádoby. Už som mal pred očami tie popraskané kryty displejov čo tu mnohí opisovali..
No ale inak všetko prebehlo ok, pán ma informoval že objektív musia poslať do nemecka.

Prvý týždeň som ani nečakal že by sa mi niekto ozval. Druhý týždeň som veril že by mohla prísť nejaká informácia o tom, čo objektívu je, či mi uznajú záruku, prípadne ak by nie, čo to bude stáť, atď.. O to prekvapenejší som ostal keď mi 3.3. ráno prišiel mail že objektív bol opravený v rámci záruky a že si ho môžem prísť vyzdvihnúť. Neveril som vlastným očiam, ani nie dva týždne!?

Objektív sa vrátil opravený, čistučký, bez zrnka prachu (svoj filter som na ňom nechal) a bez jediného škrabančeku.
Takže moja skúsenosť s viedenským Nikon servisom je absolútne pozitívna, fakt odporúčam.
Dá sa s nimi dohodnúť aj na poslaní poštou. Poslanie od nich stojí 20€ kuriérom. Ja som zvolil osobnú návštevu, vyjde to v podstate toľko isto (z BA a okolia) a človek ušetrí pár dní.

Neprajem nikomu aby musel riešiť servis, ale teda ak už budete musieť, viedenský servis naozaj odporúčam.
 
seifi
2015-03-04 20:33:24+01
príspevok od: martin ferencik
Ahojte, keďže táto téma vo fóre mi veľmi pomohla pri rozhodovaní kam zanesiem na opravu svoj objektív, rád by som sa podelil o svoju skúsenosť a radosť zároveň.

Mal som problém s profi sklom v záruke, dosť som bol nervózny a bál som sa že budem dlho bez môjho najpoužívanejšieho objektívu.. Navyše po tom čo som tu čítal kopec negatívnych skúseností som nevedel čo robiť. V predajni kde som objektív kúpil mi povedali že by ho určite posielali do Prahy. To som riskovať nechcel, tak som sa rozhodol pre Viedeň.

19.2. som sa teda vybral do Nikon Service Pointu pri Viedni. Trochu ma prekvapilo že objektív vzali bez púzdra a len tak ho položili medzi ostatné do plastovej nádoby. Už som mal pred očami tie popraskané kryty displejov čo tu mnohí opisovali..
No ale inak všetko prebehlo ok, pán ma informoval že objektív musia poslať do nemecka.

Prvý týždeň som ani nečakal že by sa mi niekto ozval. Druhý týždeň som veril že by mohla prísť nejaká informácia o tom, čo objektívu je, či mi uznajú záruku, prípadne ak by nie, čo to bude stáť, atď.. O to prekvapenejší som ostal keď mi 3.3. ráno prišiel mail že objektív bol opravený v rámci záruky a že si ho môžem prísť vyzdvihnúť. Neveril som vlastným očiam, ani nie dva týždne!?

Objektív sa vrátil opravený, čistučký, bez zrnka prachu (svoj filter som na ňom nechal) a bez jediného škrabančeku.
Takže moja skúsenosť s viedenským Nikon servisom je absolútne pozitívna, fakt odporúčam.
Dá sa s nimi dohodnúť aj na poslaní poštou. Poslanie od nich stojí 20€ kuriérom. Ja som zvolil osobnú návštevu, vyjde to v podstate toľko isto (z BA a okolia) a človek ušetrí pár dní.

Neprajem nikomu aby musel riešiť servis, ale teda ak už budete musieť, viedenský servis naozaj odporúčam.
prečo si objektív nereklamoval cez predajcu ? by som sa ani ja nemal moc do toho, aby som to niesol 350km do Viedne; ty si z BA, zabehneš; ale čo mi cezpoľní ? poslať to na blint, a či môžeš, s pečiatkou v záručnom liste od kohosi ... no neviem
 
Matúš Koprda
2015-03-04 23:09:53+01
príspevok od: seifi
prečo si objektív nereklamoval cez predajcu ? by som sa ani ja nemal moc do toho, aby som to niesol 350km do Viedne; ty si z BA, zabehneš; ale čo mi cezpoľní ? poslať to na blint, a či môžeš, s pečiatkou v záručnom liste od kohosi ... no neviem
ako napísal, keby reklamoval cez predajcu, tak ten to pošle do Prahy, ktorá má hroznú povesť (hanba nikonu, že tento verejne známy problém roky nerieši). Kontaktovať Nikon Service Point pri Viedni alebo v Budapešti sa už preto bohužiaľ stalo bežnou praxou.
 
Strana 7 z 10
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()