Hore
Fórum » Digitálne zrkadlovky
 

Nikon D90 vs Nikon D3200 ???

tinja_s
tinja_s 2012-07-02 15:52:44+02
Dobrý deň, som begginer, chcem si kúpiť 1. zrkadlovku a neviem si vybrať, ktorý z týchto 2 modelov je lepšia voľba, prečítala som si už všetky možné recenzie, aj tak sa stále neviem rozhodnúť, nechcem však kupovať niečo, čo by som po čase chcela meniť kvôli tomu, že by som sa prepracovala do vyššej triedy a už by to nespĺňalo moje nároky. Na jednej strane ma láka D3200 kvôli kvalitnému snímaču, ISO citlivosti, rýchlosti procesora, na D90 zase fakt, že je to predsa len o niečo vyššia trieda, ostriaci motorček v tele, ergonómia, pokročilé funkcie, stavový displej, ale je to predsa len starší model a nie je pretesnený proti prachu (čo je asi dosť dôležité), ani ISO citlivosť nie je taká ako na D3200. Čo sa týka môjho zamerania, tak uprednostňujem krajinárske foto, makro, prírodu celkovo, ale, samozrejme, aj iné príležitostné žánre.
Za každú radu a názor od skúsenejších budem povďačná
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2015-12-01 14:57:13+01
príspevok od: Akelan
Dík Karol za reakciu. O tom Profoto som už čítal, ale už dávnejšie vyšlo Photon 600 Europe (ak si ten názov dobre pamätám), čo deklarovali ako vysokorýchlostný záblesk vhodný aj do exteriéru, nepoužíval som to ešte, ale viem, že to malo HSS (de facto to CLS nejako nepoužívam).
HSS určite postupne prenikne aj medzi atelierové svetlá, ktoré sa používaju aj v exteriéry. Za pár rokov bude štandardom aj u noname čínskych bleskov.
HSS je jednou z časti CLS, je to len jedná funkcia. CLS je celý systém bleskov, príslušenstva a funkcii, niekedy mylne zamieňaný za schopnosť diaľkového ovládania externých bleskov.
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()