Fórum » Digitálne zrkadlovky

Canon 550D alebo Nikon D90

blackberry
blackberry 2012-02-22 17:19:08+01
Rozhodla som sa, že si kúpim zrkadlovku som úplný amatér
Niekto odporúča nekupovať niekto áno
čo hovoríte vy ísť do toho?
druhá otázka ktorý sa vám zdá lepší a prečo?
tretia otázka odporúčali by ste kupovať zrkadlovku z bazaru??? lebo sa toho obávam pretože som ametér a nevedela by som si ani skontrolovať či je 100%
takže asi budem musieť priplatiť a kúpiť si novu

PeCh
PeCh 2012-02-22 17:32:29+01
1) Či kúpiť zrkadlovku alebo nie, závisí od toho, na čo ju chceš kúpiť. Ak na domáce fotenie bez ďalších ambícií a pokiaľ neplánuješ zbierku objektívov a vystačíš si s jedným základným, tak by som na tvojom mieste išiel do CSC/Mirrorless systémov (dnes tu bol k tomu pekný článok). Tam si môžeš vybrať. Hlavná výhoda je lepšia kompaktnosť, budeš ju nosiť častejšie ako zrkadlovku. Cenovo a obrazovo to veľký rozdiel nie je.

2) Obe zrkadlovky sú dobré. Dnes nenájdeš zlú zrkadlovku (aktuálne modely), len dobrú a výbornú. Ja som v svojom čase tiež uvažoval nad týmito dvoma, rozhodol som sa pre Canon 550D, kvôli servisu, videu a tomu, že v danom čase to bol aktuálny model, D90 výbehový (čo neznamená, že bol zlý) a hlavne výberu objektívov (skôr som kúpil objektív Canon 10-22). Dnes by som na mieste Nikonu išiel asi skôr do D5100 (z najnižších rád zrkadloviek je to asi najlepší model), pri Canone 550D/600D je to obrazovo jedno (u mňa by už vyhrala 600D ale len kvôli bezdrôtovému odpaľovaniu bleskov).

3) Bazár odporúčam každému, no musí si tovar vedieť skontrolovať. Inak to môžeš len risknúť alebo priplatiť si za novú.

Snake
Snake 2012-02-22 18:34:13+01
Obchytaj si ich obe a co ti sadne do ruk, to ber. Inac to je suma fuk. U mna vyhrala, ako prva zrkadlovka firma Nikon so svojou D90.

Iba jediny krat som si povedal, ze som urobil dobre, ze mam Nikon a to, ked som presiel na FullFrame a mesiac na to necielene som zistil, ze fullframe u canonu 5D mark 2 ma iba 9 zaostrovach bodov oproti 51 u Nikonu s D700. Proste smece.

Co sa tyka bazaru. Musis si vediet skontrolovat kolko ma zrkadlovka za sebou. Skryte vady neodhali ani skuseny fotograf pri kupe co zvacsa trva cca 30 min.

markato1
markato1 2012-02-22 18:43:49+01
príspevok od: Snake
Obchytaj si ich obe a co ti sadne do ruk, to ber. Inac to je suma fuk. U mna vyhrala, ako prva zrkadlovka firma Nikon so svojou D90.

Iba jediny krat som si povedal, ze som urobil dobre, ze mam Nikon a to, ked som presiel na FullFrame a mesiac na to necielene som zistil, ze fullframe u canonu 5D mark 2 ma iba 9 zaostrovach bodov oproti 51 u Nikonu s D700. Proste smece.

Co sa tyka bazaru. Musis si vediet skontrolovat kolko ma zrkadlovka za sebou. Skryte vady neodhali ani skuseny fotograf pri kupe co zvacsa trva cca 30 min.
Len 5DmkII nebol stavany ako fotak na vsetko,jej zameranie nieje fotit rychle akcie.na atelierove foto ,alebo produktovu foto je to vyborny fotak ,senzor urcite lepsi ako malla D700 s 12 mpx..vhodna akurat tak na svadby a podobne blbosti

Snake
Snake 2012-02-22 18:56:05+01
príspevok od: markato1
Len 5DmkII nebol stavany ako fotak na vsetko,jej zameranie nieje fotit rychle akcie.na atelierove foto ,alebo produktovu foto je to vyborny fotak ,senzor urcite lepsi ako malla D700 s 12 mpx..vhodna akurat tak na svadby a podobne blbosti
Hej cakal som, ze kto sa ozve. Juj jak rad som si pichol do osieho hniezda. Inac mne je suma fuk co mas v ruke, od kupy Nikonu som ani nepozrel na Canon. Nemam dovod. Mam Nikon a basta. Preto som pisal, ze necielene. To mi az na workshope jeden chlapik povedal, ze canony maju iba 9.

markato1
markato1 2012-02-22 19:18:02+01
príspevok od: Snake
Hej cakal som, ze kto sa ozve. Juj jak rad som si pichol do osieho hniezda. Inac mne je suma fuk co mas v ruke, od kupy Nikonu som ani nepozrel na Canon. Nemam dovod. Mam Nikon a basta. Preto som pisal, ze necielene. To mi az na workshope jeden chlapik povedal, ze canony maju iba 9.
som rad ze som nesklamal ,tak este doplnim ze npr 7D ma 19 a vsetky krizove a 1Dx ma 61 co je momentalne najviac zo vsetkych fotiacich krabiciek.. ..ale aj to je vsetko naprd ked je fotak polozeny niekde v skrini a von sa dostane len pre utretie prachu,pripadne data z fotaku sa nikdy nedostanu na papier..

MarianDLL
MarianDLL 2012-02-22 19:30:27+01
Ja mam Canon 500D a som s nim spokojny. Uz som pochopil, ze vsetko je to o objektivoch. Avsak, kamarat ma D90 a par velmi dolezitych veci mu zavidim. Telo ma lepsiu ergonomiu a jasnejsi a vacsi hladacik (pre mna - okuliarnika, je toto obzvlast dolezite). Takisto ma aj stavovy displej (taky ten ako na kalkulacke) a bateria vydrzi 2x dlhsie ako moja. Ja by som sa na 100% rozhodol pre Nikon. Tak isto ma lepsi pomer velkost senzoru/pocet Mpix ako Canon. Toto je moj nazor. Nie je mozne, aby si clovek na 1. krat kupil nieco, co hned splni vsetky poziadavky, zvlast, ked je zaciatocnik. Tak to je. V podstate si mozes kupit akykolvek fotak, az casom zistis co potrebujes. Podla mna je konkurentom pre D90 skor canon 60D a ten je o dost drahsi. To, ze je uz D90 vo vselijakych vypredajoch, to ta vobec nemusi odradzat. Je to skvely fotak. Z neho potom uz rovno prejdes na FF, nic medzi D90 a FF nie je (tak cenovo dostupne a vyhodne). Este raz, je to moj nazor. Vela stastia.

markato1
markato1 2012-02-22 19:42:45+01
príspevok od: MarianDLL
Ja mam Canon 500D a som s nim spokojny. Uz som pochopil, ze vsetko je to o objektivoch. Avsak, kamarat ma D90 a par velmi dolezitych veci mu zavidim. Telo ma lepsiu ergonomiu a jasnejsi a vacsi hladacik (pre mna - okuliarnika, je toto obzvlast dolezite). Takisto ma aj stavovy displej (taky ten ako na kalkulacke) a bateria vydrzi 2x dlhsie ako moja. Ja by som sa na 100% rozhodol pre Nikon. Tak isto ma lepsi pomer velkost senzoru/pocet Mpix ako Canon. Toto je moj nazor. Nie je mozne, aby si clovek na 1. krat kupil nieco, co hned splni vsetky poziadavky, zvlast, ked je zaciatocnik. Tak to je. V podstate si mozes kupit akykolvek fotak, az casom zistis co potrebujes. Podla mna je konkurentom pre D90 skor canon 60D a ten je o dost drahsi. To, ze je uz D90 vo vselijakych vypredajoch, to ta vobec nemusi odradzat. Je to skvely fotak. Z neho potom uz rovno prejdes na FF, nic medzi D90 a FF nie je (tak cenovo dostupne a vyhodne). Este raz, je to moj nazor. Vela stastia.
kamarat ma vsak vyssi model ani D5100 nema stavovy display..,D90 sa kludne vyrovna,ak nieje lepsi C40D alebo 50D,dokonca s magneziovym telom....a su podobne aj cenou..
D90 bol fajn fotak,ale uz by som to nbekupoval..radsej 600D.ale este skor by som zvazil moznost ako pisal PeCH a riesil uz iny system ako zrkadlovku..pre bezne fotenie su vhodnejsie aparaty ako zrkadla..

rk.
rk. 2012-02-22 19:51:16+01
príspevok od: MarianDLL
Mal som podobny problem - Canon 500D, relativne maly hladacik + okuliare ... vyriesil som to nastavcom EP-EX15II. Takto mam sice obraz v hladaciku mensi, ale zasa ho vidim cely aj s informaciami na spodu, aj ked mam nasadene okuliare. Sice to dost stazuje ostrenie na manuale, ale aj tak vacsinou pouzivam LV, ked uz ostrim manualne.

MarianDLL
MarianDLL 2012-02-22 19:52:44+01
príspevok od: markato1
kamarat ma vsak vyssi model ani D5100 nema stavovy display..,D90 sa kludne vyrovna,ak nieje lepsi C40D alebo 50D,dokonca s magneziovym telom....a su podobne aj cenou..
D90 bol fajn fotak,ale uz by som to nbekupoval..radsej 600D.ale este skor by som zvazil moznost ako pisal PeCH a riesil uz iny system ako zrkadlovku..pre bezne fotenie su vhodnejsie aparaty ako zrkadla..
Cena je pre amatera asi tiez dolezita. Ked som ja pred 3 rokmi kupoval Canon 500D, stal 800 Eur (aj so setovym objektivom). Ateraz sa da kupit nikon D90 so setakom za menej. A ako si napisal D90 je vyssia trieda - a prave preto by som ho kupil. Ale suhlasim, ak uz kupovat stovkovu radu, tak uz radsej ten 600D.

MarianDLL
MarianDLL 2012-02-22 19:57:26+01
príspevok od: rk.
Mal som podobny problem - Canon 500D, relativne maly hladacik + okuliare ... vyriesil som to nastavcom EP-EX15II. Takto mam sice obraz v hladaciku mensi, ale zasa ho vidim cely aj s informaciami na spodu, aj ked mam nasadene okuliare. Sice to dost stazuje ostrenie na manuale, ale aj tak vacsinou pouzivam LV, ked uz ostrim manualne.
Ano poznam to, ale ked by si mal teraz porovnat uz tak dost maly Canon hladacik, s EP-EX15II, ktory ho este zmensi s hladacikom D90 tak to je nebe a dudy. Prave kvoli tomu zmenseniu som ho nechcel.

Prihláste sa

Pre vloženie príspevku musíte byť prihlásený

Zabudli ste heslo?
Nie ste členom ePhoto?

zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom

• moj profil
  • albumy
  • pošta
  • pridávanie fotografií
  • komentáre
  • záložky
  • notifikácie
  • diskusie
  • hodnotenie
Zaregistrujte sa

Newsletter

Chcete byť pravidelne informovaní o novinkách portálu ePhoto.sk a jeho ďaľších aktivitách - zaregistrujte sa pre odber newslettera.

Vítame na ePhoto Zoznam užívateľov
Prihlásení užívatelia: 65, Práve nás číta: 1369