Prosim o radu, Chcem kupit fotoaparat a rozhodujem sa medzi kompaktom s menitelnimi objektivmi alebo zrkadlovkou..v com je hlavny rodziel? A aku znacku sony, nikon alebo canon? Chcem investovat 500-700 eur. Fotim hlavne rodinu. Zaujal ma tento http://www.pixmania.sk/sk/sk/10678530/art/sony/nex-5nk-eierny-objektiv-1.html dakujem za odpovede
kľudne si kúp zrkadlovku, nie je to žiadne čudo; cena zrkadlovky s objektívom do 500,- EUR, na ebay za 400,- napr. Canon 1100; niektoré kompakty sú nezrozumiteľné, tiež nevieš čo k čomu; dôležité je, aby si pochopil základných pár vecí a potom fotil; na kompakte budeš stláčať jeden gombík a nosiť domov foto, všetko malé, prťaté, na monitore nevidíš, či niečo meniš či nie; ... za mojich čias sa začínalo na Zenitoch E, všetko sa nastavovalo ručne, meralo sa expozimetrami k tomu ďalšie starosti s filmom, komorou, koľko všakovakých štrapácii; a výsledok si videl o týždeň, nie pohľadom na zadný panel; takže ničoho sa neboj, kúp si zrkadlovku; ak sa ti nebude páčiť, predáš, a predáš skôr ako kompakt, málo ľudí dnes kupuje kompakt z ruky, za pár babiek kupi nový na nete zrkadlovka nie je ťažká, čo si myslíš, že ťa bude ruka bolieť ? fotiť ti stačí do jpg, základne úpravy ako orez apod na jednoduchom programe čo je voľný k stiahnutiu (to samé ti treba urobiť aj s fotkami z kompaktu)
Sony NEX ma v porovnani s micro 4/3 jednu vyhodu: vacsi senzor APS-C. Sony NEX ma v porovnani s micro 4/3 jednu NEvyhodu: vacsi senzor APS-C.
Je to taka diskutabilna vlastnost - na jednej strane dava viac moznosti na vyuzivanie hlbky ostrosti, na druhej strane ale prave kvoli vacsiemu senzoru potrebujes podstatne vacsie a tazsie objektivy. Rozmery uz toho kitoveho zoomu 18-55 co sa predava s NEX-5N su podla mna absolutne neprakticke a cely ten fotak priblizuju skor k zrkadlovkam. S este dlhsimi objektivmi, ako 18-200 ten fotak vyzera prinajmensom komicky. Ked nebudes chciet trepat so sebou zrkadlovku, nezoberies ani NEX.
Micro 4/3 sa mi vidi ako podstatne rozumnejsi mix "kvality" a "rozmerov". Len zatial este nevyrobili taky MFT fotak, ktory by ma oslovil - skoda ze Sony nerobi MFT senzory.
Ach ludia,radite uplnemu zaciatocnikovi na bezne fotenie zrkadlovku,pritom evidentne zabudate ze za sumu co tu udava nic moc nekupi,dobre sklo nieco stoji... Ak sa nechces babrst s upravou fotiek a investovat dalsie peniaze do skiel tak na zrkadlovku zabudni,lebo fakt budes sklamany z vysledku... Zrkadlovka nebola urcena na fotenie do JPG ale na to aby sa s fotkou dalej pracovalo. Nemusis ani riesit menitelne skla,kludne kup kvalitny kop mpakt,napriklad Fuji X10 alebo ako bolo spomenute G1X u nich sa nemysis bat ze ti to bude zle ostrit za horsieho svetla alebo ze by to moc sumelo. Vsade kde sa menia skla,tam investicia len zacina a tak skoro nekonci...
čo si myslíte, koľko ľudí so zrkadlovkami fotí do jpg ? ja odhadujem 60% a radšej by som ešte pridal; vidím, koľkí sa aj tu pýtajú na Zoner a raw kompakt je stroj, ktorý ako by ťa nenútil ísť dalej, berieš to ako zápisník, po odfotení na ktorom ani poriadne nevieš, čo ti tam vylezie, nevieš, kde ti to zaostrilo; no áno, ak si kúpi kompakt za 700-1000 eur s riadnym hľadáčikom, bude to iné, ale ak si kúpi aj XZ-1 alebo Lx5, je to kompakt; myslím si, že treba začať amaterskou zrkadlovkou
Ach ludia,radite uplnemu zaciatocnikovi na bezne fotenie zrkadlovku,pritom evidentne zabudate ze za sumu co tu udava nic moc nekupi,dobre sklo nieco stoji... Ak sa nechces babrst s upravou fotiek a investovat dalsie peniaze do skiel tak na zrkadlovku zabudni,lebo fakt budes sklamany z vysledku... Zrkadlovka nebola urcena na fotenie do JPG ale na to aby sa s fotkou dalej pracovalo. Nemusis ani riesit menitelne skla,kludne kup kvalitny kop mpakt,napriklad Fuji X10 alebo ako bolo spomenute G1X u nich sa nemysis bat ze ti to bude zle ostrit za horsieho svetla alebo ze by to moc sumelo. Vsade kde sa menia skla,tam investicia len zacina a tak skoro nekonci...
Nesuhlasim. Ak ho to bude bavit, po roku si zacne buchat hlavu o stol ze vyhodil tolko prachov za nejaky powershot. Je to slepa ulicka. Keby dal tych 500-700 eur za nejaky micro 4/3 set, ostanemu mu stale moznost upgrejdovat skla, vratane takych mnamiek ako je 25mm f1.4 Leica za 550e. Ten jeho system by jednoducho mal kam rast. Ja som tiez nazaciatku "vedel" ze D7000cka s 16-85 a 35mm mi bude navzdy stacit... a dopadlo to trochu inak...
Nesuhlasim. Ak ho to bude bavit, po roku si zacne buchat hlavu o stol ze vyhodil tolko prachov za nejaky powershot. Je to slepa ulicka. Keby dal tych 500-700 eur za nejaky micro 4/3 set, ostanemu mu stale moznost upgrejdovat skla, vratane takych mnamiek ako je 25mm f1.4 Leica za 550e. Ten jeho system by jednoducho mal kam rast. Ja som tiez nazaciatku "vedel" ze D7000cka s 16-85 a 35mm mi bude navzdy stacit... a dopadlo to trochu inak...
kompakt s menitelnymi objektivmi je hlavne sloboda. aj ked ma mensi snimac a horsi dynamicky rozsah, mne to vobec neprekaza... tie rozmery a znacna "stavebnicovost" prebiju nevyhody...
A ja nesuhlasim. Vacsina majitelov mirrorless foti setakom a dokona aj mnozstvo majitelov amaterskych zrkadloviek. Napokon ani po rokoch nemaju ziaden dalsi objektiv. Fotoaparat typu Canon G1x je pre nich rovnako dobrou ak nie este lepsou volbou. Jediny problem je v cene a nie v koncepcii. Nezaskodi sa zamysliet aj nad tym, ze niekto mozno od fotaku ocakava nieco ine nez ja.
ale Wlad powershot G1X, hoci aj G11 -G12 je stále dobrý backup k zrkadlovke, na backstage fotky, dovolenku hocičo, a buchať hlavu? Ved ked kupi bársčo typu amatérska DSLR a začne ho baviť fotenie tak bude chcieť FF alebo aspon dobrý APS-C amatérske telo predá a Powershot mu zostane ako kabelkový foťák.. to su blbosti riešiť čo sa viac oplatí, niekomu hento druhému ono. Na fotke sa v zásade neoplatí vôbec nič je to koníček a životný štýl byť fotograf, všetko vybavenie len žere prachy a u mna platí koľko mám toľko do toho dám, niekedy aj to čo nemám..
ale Wlad powershot G1X, hoci aj G11 -G12 je stále dobrý backup k zrkadlovke, na backstage fotky, dovolenku hocičo, a buchať hlavu? Ved ked kupi bársčo typu amatérska DSLR a začne ho baviť fotenie tak bude chcieť FF alebo aspon dobrý APS-C amatérske telo predá a Powershot mu zostane ako kabelkový foťák.. to su blbosti riešiť čo sa viac oplatí, niekomu hento druhému ono. Na fotke sa v zásade neoplatí vôbec nič je to koníček a životný štýl byť fotograf, všetko vybavenie len žere prachy a u mna platí koľko mám toľko do toho dám, niekedy aj to čo nemám..
podla mna su tie ceny (700eur za G1X, aj 460 eur za G12) strasne premrstene, ked nejaky GF3 kit sa da kupit za 360. PSAM mody na G12 su na okrasu, a ked z ludi, ktori maju len jediny kompakt, vyuzije jeho sanky na blesk mozno 5% ludi, tak aj to je vela.
Dakujem vsetkym za rady a nazory. Zrkadlovku som vyradila, tak teraz este zvazujem ten canon G1X ale viac som naklonena k Sony NEX-5ND Black + 16mm + 18-55mm. Fotenie ma bavi, len musim si co-to precitat, nech sa priucim. Mozno ze ma to chyti a za par rokov budem vyberat nejaku zrkadlovku. Len teraz by som asi nemala cas sa s kazdou fotkou hrat na PC.
A ja nesuhlasim. Vacsina majitelov mirrorless foti setakom a dokona aj mnozstvo majitelov amaterskych zrkadloviek. Napokon ani po rokoch nemaju ziaden dalsi objektiv. Fotoaparat typu Canon G1x je pre nich rovnako dobrou ak nie este lepsou volbou. Jediny problem je v cene a nie v koncepcii. Nezaskodi sa zamysliet aj nad tym, ze niekto mozno od fotaku ocakava nieco ine nez ja.
a teraz si porovnaj ceny tych mirrorless a entry zrkadloviek a zistis ze je to rovnake. jediny rozdiel je v dostupnom prislusenstve (objektivy atd) a komforte ovladania/rozmeroch.
ak kupis entry zrkadlovku, mas sa stale kam posunut, mozes upgradnut telo ale aj objektivy. pri mirrorless bohuzial nie (jedine ze budes kupovat NEX+adapter+A mount objektivy a potom zmenis za alfu).
ja by som skor poradil fuji x10, vyborny kompakt, vyborne rozmery, vyborny vystup a moze fotit aj na stvorec. pri ciernobielom snimani to pomaly ani nepotrebuje upravy. vysoke ISO zvlada vyborne na vystup do A4, sum je vcelku prijemny. naco kazdy odporuca zrkadlo? na 99% ten potencial majitel ani nevyuzije.
Dakujem vsetkym za rady a nazory. Zrkadlovku som vyradila, tak teraz este zvazujem ten canon G1X ale viac som naklonena k Sony NEX-5ND Black + 16mm + 18-55mm. Fotenie ma bavi, len musim si co-to precitat, nech sa priucim. Mozno ze ma to chyti a za par rokov budem vyberat nejaku zrkadlovku. Len teraz by som asi nemala cas sa s kazdou fotkou hrat na PC.
Súhlasím s kaimanom i Karolom a vychádzam pritom z vlastnej skúsenosti. Ako amatéra ma začalo fotenie baviť a chcel som vedieť viac. Tak som kúpil profikompakt s poloautomatickými i manuálnym režimom, možnosťou fotenia do RAWu, svetelnosťou f1,8 a možnosťami nastavenia, ktoré na 80% zodpovedali amatérskym DSLR. Nebolo to až tak veľa peňazí, aby som si búchal hlavu nad vyhodenými peniazmi, ak by ma to prestalo baviť. Neprestalo, kompakt som predal a kúpil amatérske zrkadlo s tým, že to pre mňa nebol šok a už som vedel základy. Kompakt som predal jednému z tunajších užívateľov, ktorý to chcel ako back-up s zrkadlovke. A teraz sám uvažujem, že by som si ho (alebo nejaký iný) ako záložák sám kúpil. Takže tvrdím, že kúpa slušného kompaktu s pokročilými nastaveniami a slušným objektívom je dobrá voľba, ktoru človek nič nepokazí. Ak ho to chytí, prejde na DSLR, ak nie, má stále primeraný prístroj, ktorý ho nestál mailand. Dnešné profikompakty fotia fakt dobre a "nepýtajú" ďalšie objektívy, ako CSC či DSLR, kde ten seťák neumožňuje využiť potenciál zrkadlovky a treba vraziť ďalšie stovky eur do slušných skiel. Taký Fuji X10 je hotový foťák, ktorý nepotrebuje ani euro navyše: super svetelný objektív s dostatočným priblížením, zabudovaný hľadáčik, blesk atď. Canon G1x produkuje porovnateľné fotky ako sesterská zrkadlovka 600D a rovnako nič viac nepotrebuje. Takže moje odporúčanie je najprv (profi)kompakt, od Samsungu EX1 za 250 eur po Canon G1x za 700 eur je ponuka široká.
Súhlasím s kaimanom i Karolom a vychádzam pritom z vlastnej skúsenosti. Ako amatéra ma začalo fotenie baviť a chcel som vedieť viac. Tak som kúpil profikompakt s poloautomatickými i manuálnym režimom, možnosťou fotenia do RAWu, svetelnosťou f1,8 a možnosťami nastavenia, ktoré na 80% zodpovedali amatérskym DSLR. Nebolo to až tak veľa peňazí, aby som si búchal hlavu nad vyhodenými peniazmi, ak by ma to prestalo baviť. Neprestalo, kompakt som predal a kúpil amatérske zrkadlo s tým, že to pre mňa nebol šok a už som vedel základy. Kompakt som predal jednému z tunajších užívateľov, ktorý to chcel ako back-up s zrkadlovke. A teraz sám uvažujem, že by som si ho (alebo nejaký iný) ako záložák sám kúpil. Takže tvrdím, že kúpa slušného kompaktu s pokročilými nastaveniami a slušným objektívom je dobrá voľba, ktoru človek nič nepokazí. Ak ho to chytí, prejde na DSLR, ak nie, má stále primeraný prístroj, ktorý ho nestál mailand. Dnešné profikompakty fotia fakt dobre a "nepýtajú" ďalšie objektívy, ako CSC či DSLR, kde ten seťák neumožňuje využiť potenciál zrkadlovky a treba vraziť ďalšie stovky eur do slušných skiel. Taký Fuji X10 je hotový foťák, ktorý nepotrebuje ani euro navyše: super svetelný objektív s dostatočným priblížením, zabudovaný hľadáčik, blesk atď. Canon G1x produkuje porovnateľné fotky ako sesterská zrkadlovka 600D a rovnako nič viac nepotrebuje. Takže moje odporúčanie je najprv (profi)kompakt, od Samsungu EX1 za 250 eur po Canon G1x za 700 eur je ponuka široká.
ja si myslím, že ovládanie zrkadloviek je obyčajne preceňované, ja ho považujem za prehľadne a jasné oproti kompaktom s desiatkami modulov pre dažď , pre sneh, pre veteportrét babky a portrét slečny atď; človek akože nemá nad ničím rozmýšlať; lenže keď nemáš základy tak voľby sú ťažké a sklamanie z automatických režimov tiež veľké; človek si prakticky z kompaktu nezoberie žiadne návyky ďalej; niet čo brať; naopak, kompakt využijú v plnej miere majitelia zrkadloviek ako doplnok k nej ale aj v prípade že zrkadlovku odložia stranou; veľmi pekne a výstižne to napísal Jozef P. : Na fotke sa v zásade neoplatí vôbec nič je to koníček a životný štýl byť fotograf, všetko vybavenie len žere prachy a u mna platí koľko mám toľko do toho dám, niekedy aj to čo nemám.. Takže ak človek má aby do toho vrážal a chce aby to bol jeho životný štyl, potom ti zostáva vybrať zrkadlovku, načo prechodné obdobia ? To je ako s autami na automatickú prevodovku a manuálnu, ak vieš manuál, na autpomatiku prejdeš ľahko, naopak sú s tým trable, viď príklad posledného v poradí Jamesa Bonda.
Poďme sa radšej baviť o starej téme - rýchlosti ephota, v galérii s najmenším počtom náhľadov sa obrázky načitávajú po jednom-dvoch, čím ďalej tým mi to ide pomalšie. Mám aj Slovanet aj Telekom a je to za jedno.
kompakt s menitelnimi objektivmi alebo zrkadlovka
http://www.pixmania.sk/sk/sk/10678530/art/sony/nex-5nk-eierny-objektiv-1.html
dakujem za odpovede
za mojich čias sa začínalo na Zenitoch E, všetko sa nastavovalo ručne, meralo sa expozimetrami k tomu ďalšie starosti s filmom, komorou, koľko všakovakých štrapácii; a výsledok si videl o týždeň, nie pohľadom na zadný panel;
takže ničoho sa neboj, kúp si zrkadlovku; ak sa ti nebude páčiť, predáš, a predáš skôr ako kompakt, málo ľudí dnes kupuje kompakt z ruky, za pár babiek kupi nový na nete
zrkadlovka nie je ťažká, čo si myslíš, že ťa bude ruka bolieť ?
fotiť ti stačí do jpg, základne úpravy ako orez apod na jednoduchom programe čo je voľný k stiahnutiu (to samé ti treba urobiť aj s fotkami z kompaktu)
Sony NEX ma v porovnani s micro 4/3 jednu NEvyhodu: vacsi senzor APS-C.
Je to taka diskutabilna vlastnost - na jednej strane dava viac moznosti na vyuzivanie hlbky ostrosti, na druhej strane ale prave kvoli vacsiemu senzoru potrebujes podstatne vacsie a tazsie objektivy. Rozmery uz toho kitoveho zoomu 18-55 co sa predava s NEX-5N su podla mna absolutne neprakticke a cely ten fotak priblizuju skor k zrkadlovkam. S este dlhsimi objektivmi, ako 18-200 ten fotak vyzera prinajmensom komicky.
Ked nebudes chciet trepat so sebou zrkadlovku, nezoberies ani NEX.
Micro 4/3 sa mi vidi ako podstatne rozumnejsi mix "kvality" a "rozmerov".
Len zatial este nevyrobili taky MFT fotak, ktory by ma oslovil - skoda ze Sony nerobi MFT senzory.
Ak sa nechces babrst s upravou fotiek a investovat dalsie peniaze do skiel tak na zrkadlovku zabudni,lebo fakt budes sklamany z vysledku...
Zrkadlovka nebola urcena na fotenie do JPG ale na to aby sa s fotkou dalej pracovalo.
Nemusis ani riesit menitelne skla,kludne kup kvalitny kop
mpakt,napriklad Fuji X10 alebo ako bolo spomenute G1X u nich sa nemysis bat ze ti to bude zle ostrit za horsieho svetla alebo ze by to moc sumelo. Vsade kde sa menia skla,tam investicia len zacina a tak skoro nekonci...
kompakt je stroj, ktorý ako by ťa nenútil ísť dalej, berieš to ako zápisník, po odfotení na ktorom ani poriadne nevieš, čo ti tam vylezie, nevieš, kde ti to zaostrilo;
no áno, ak si kúpi kompakt za 700-1000 eur s riadnym hľadáčikom, bude to iné, ale ak si kúpi aj XZ-1 alebo Lx5, je to kompakt;
myslím si, že treba začať amaterskou zrkadlovkou
Ak sa nechces babrst s upravou fotiek a investovat dalsie peniaze do skiel tak na zrkadlovku zabudni,lebo fakt budes sklamany z vysledku...
Zrkadlovka nebola urcena na fotenie do JPG ale na to aby sa s fotkou dalej pracovalo.
Nemusis ani riesit menitelne skla,kludne kup kvalitny kop
mpakt,napriklad Fuji X10 alebo ako bolo spomenute G1X u nich sa nemysis bat ze ti to bude zle ostrit za horsieho svetla alebo ze by to moc sumelo. Vsade kde sa menia skla,tam investicia len zacina a tak skoro nekonci...
Ak ho to bude bavit, po roku si zacne buchat hlavu o stol ze vyhodil tolko prachov za nejaky powershot. Je to slepa ulicka.
Keby dal tych 500-700 eur za nejaky micro 4/3 set, ostanemu mu stale moznost upgrejdovat skla, vratane takych mnamiek ako je 25mm f1.4 Leica za 550e. Ten jeho system by jednoducho mal kam rast.
Ja som tiez nazaciatku "vedel" ze D7000cka s 16-85 a 35mm mi bude navzdy stacit... a dopadlo to trochu inak...
Ak ho to bude bavit, po roku si zacne buchat hlavu o stol ze vyhodil tolko prachov za nejaky powershot. Je to slepa ulicka.
Keby dal tych 500-700 eur za nejaky micro 4/3 set, ostanemu mu stale moznost upgrejdovat skla, vratane takych mnamiek ako je 25mm f1.4 Leica za 550e. Ten jeho system by jednoducho mal kam rast.
Ja som tiez nazaciatku "vedel" ze D7000cka s 16-85 a 35mm mi bude navzdy stacit... a dopadlo to trochu inak...
powershot G1X, hoci aj G11 -G12 je stále dobrý backup k zrkadlovke, na backstage fotky, dovolenku hocičo, a buchať hlavu? Ved ked kupi bársčo typu amatérska DSLR a začne ho baviť fotenie tak bude chcieť FF alebo aspon dobrý APS-C amatérske telo predá a Powershot mu zostane ako kabelkový foťák.. to su blbosti riešiť čo sa viac oplatí, niekomu hento druhému ono. Na fotke sa v zásade neoplatí vôbec nič je to koníček a životný štýl byť fotograf, všetko vybavenie len žere prachy a u mna platí koľko mám toľko do toho dám, niekedy aj to čo nemám..
powershot G1X, hoci aj G11 -G12 je stále dobrý backup k zrkadlovke, na backstage fotky, dovolenku hocičo, a buchať hlavu? Ved ked kupi bársčo typu amatérska DSLR a začne ho baviť fotenie tak bude chcieť FF alebo aspon dobrý APS-C amatérske telo predá a Powershot mu zostane ako kabelkový foťák.. to su blbosti riešiť čo sa viac oplatí, niekomu hento druhému ono. Na fotke sa v zásade neoplatí vôbec nič je to koníček a životný štýl byť fotograf, všetko vybavenie len žere prachy a u mna platí koľko mám toľko do toho dám, niekedy aj to čo nemám..
PSAM mody na G12 su na okrasu, a ked z ludi, ktori maju len jediny kompakt, vyuzije jeho sanky na blesk mozno 5% ludi, tak aj to je vela.
ak kupis entry zrkadlovku, mas sa stale kam posunut, mozes upgradnut telo ale aj objektivy. pri mirrorless bohuzial nie (jedine ze budes kupovat NEX+adapter+A mount objektivy a potom zmenis za alfu).
Takže tvrdím, že kúpa slušného kompaktu s pokročilými nastaveniami a slušným objektívom je dobrá voľba, ktoru človek nič nepokazí. Ak ho to chytí, prejde na DSLR, ak nie, má stále primeraný prístroj, ktorý ho nestál mailand. Dnešné profikompakty fotia fakt dobre a "nepýtajú" ďalšie objektívy, ako CSC či DSLR, kde ten seťák neumožňuje využiť potenciál zrkadlovky a treba vraziť ďalšie stovky eur do slušných skiel. Taký Fuji X10 je hotový foťák, ktorý nepotrebuje ani euro navyše: super svetelný objektív s dostatočným priblížením, zabudovaný hľadáčik, blesk atď. Canon G1x produkuje porovnateľné fotky ako sesterská zrkadlovka 600D a rovnako nič viac nepotrebuje. Takže moje odporúčanie je najprv (profi)kompakt, od Samsungu EX1 za 250 eur po Canon G1x za 700 eur je ponuka široká.
Takže tvrdím, že kúpa slušného kompaktu s pokročilými nastaveniami a slušným objektívom je dobrá voľba, ktoru človek nič nepokazí. Ak ho to chytí, prejde na DSLR, ak nie, má stále primeraný prístroj, ktorý ho nestál mailand. Dnešné profikompakty fotia fakt dobre a "nepýtajú" ďalšie objektívy, ako CSC či DSLR, kde ten seťák neumožňuje využiť potenciál zrkadlovky a treba vraziť ďalšie stovky eur do slušných skiel. Taký Fuji X10 je hotový foťák, ktorý nepotrebuje ani euro navyše: super svetelný objektív s dostatočným priblížením, zabudovaný hľadáčik, blesk atď. Canon G1x produkuje porovnateľné fotky ako sesterská zrkadlovka 600D a rovnako nič viac nepotrebuje. Takže moje odporúčanie je najprv (profi)kompakt, od Samsungu EX1 za 250 eur po Canon G1x za 700 eur je ponuka široká.
človek si prakticky z kompaktu nezoberie žiadne návyky ďalej; niet čo brať; naopak, kompakt využijú v plnej miere majitelia zrkadloviek ako doplnok k nej ale aj v prípade že zrkadlovku odložia stranou;
veľmi pekne a výstižne to napísal Jozef P. : Na fotke sa v zásade neoplatí vôbec nič je to koníček a životný štýl byť fotograf, všetko vybavenie len žere prachy a u mna platí koľko mám toľko do toho dám, niekedy aj to čo nemám.. Takže ak človek má aby do toho vrážal a chce aby to bol jeho životný štyl, potom ti zostáva vybrať zrkadlovku, načo prechodné obdobia ?
To je ako s autami na automatickú prevodovku a manuálnu, ak vieš manuál, na autpomatiku prejdeš ľahko, naopak sú s tým trable, viď príklad posledného v poradí Jamesa Bonda.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa