Hore

Adobe Lightroom CC - Instagram

Publikujte fotografie na Instagrame priamo z Lightroomu. Stačí si len doinštalovať publikačný plugin.

Instagram je populárna sociálna sieť, charakteristická zdieľaním obrázkov štvorcového formátu. Nejaký čas však podporuje aj obdĺžnikový formát a dokonca aj krátke videá. Čoraz častejšie sa využíva ako silný marketingový nástroj a niektorí užívatelia si dokážu prísť na pekné peniaze, ak majú dostatok “sledovateľov”.

Instagram obľubujú samozrejme aj fotografi, veď je to sociálna sieť zameraná predovšetkým na fotografie. Jej problémom je, že primárne podporuje chytré zariadenia. Dostať na Instagram fotografiu z notebooku alebo počítača nie je ľahké. Existujú rôzne programy a pluginy, ktoré však nefungujú dobre a naviac niektoré sú podvodné, riskovať hacknutie instagramového účtu, či dokonca počítača, je reálnou hrozbou.

Ak fotografujete telefónom, je cesta na Instagram ľahká. Ak však fotografujete fotoaparátom s veľkým F, nie je to už také jednoduché. Fotografiu musíte z fotoaparátu dostať do chytrého zariadenia a odtiaľ na Instagram. Vďaka WiFi a Bluetooth je to čoraz ľahšie, ale je to krok naviac. Surové zábery naviac musíte upraviť. Ak ste fotografom, ktorý uprednostňuje tradičné workflow pre spracovanie RAW fotografií, najprv chcete fotografie upraviť v Lightroome a až potom publikovať na sociálnych sieťach.

Lightroom priamo podporuje publikovanie na Facebooku a Flickri. Vďaka pluginovej štruktúre je možné doplniť aj ďalšie moduly. My sa pozrieme na ten, ktorý umožňuje publikovanie na Instagrame.

LR/Instagram plugin

Plugin pre Instagram je od spoločnosti Capture Monkey, volá sa LR/Instagram a môžete si ho stiahnuť zo stránky lrinstagram.com. Rozbaľte stiahnutý súbor a skopírujte na miesto, kde ho nevymažete. Ideálne by bolo medzi ostatné LR pluginy. Na MacOS je to problém, pretože sú zabalené do balíčka programu Lightroom a nedokážete ho odtiaľ nainštalovať.

Plugin LR/Instagram je softvér typu shareware, je slušné preto autorovi zaplatiť malý poplatok $10, ak plugin budete aktívne používať.

Rozbaľte stiahnutý ZIP súbor, rozbalený podadresár umiestnite na bezpečné miesto, kde ho omylom nevymažete.

Inštalácia

Pre inštaláciu pluginov slúži Plug-in Manager. Nájdete ho v menu File/Plug-in Manager. V manažéri vidíte zoznam už nainštalovaných pluginov. Pod zoznamom nájdete tlačidlo Add, kliknite naň a vyhľadajte súbor pluginu na disku a kliknite na tlačidlo Add Plug-in. Ak budete s pluginom spokojný a používať ho, tu v Plug-In manageri sa môžete zaregistrovať a zaplatiť cez Paypal jednorazový poplatok za jeho používanie.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované