Hore

Adobe Photoshop CC - Face-Aware Liquify

Adobe Photoshop CC má účinný nástroj na korekciu proporcií tváre a jej častí. Retušovanie portrétov je tým o niečo ľahšie. Funkciu Face-Aware Liquify zvládnu aj začiatočníci.

Funkcia Liquify je v Photoshope už nejaký ten rok. Ako už názov napovedá, umožňuje pracovať s fotografiou/obrázkom, akoby bol tekutý. Pomocou rôznych nástrojov deformujete a posúvate časti obrazu. Táto funkcia si našla rýchlo obľubu u portrétnych fotografov, ktorým umožňuje korigovať časti tela a tvár. Typicky slúži na “zoštíhľovanie”, zvýraznenie pier, očí a pod. Na druhú stranu môžete Liquify použiť aj humorne.

Adobe neustále pracuje na algoritmoch a do funkcie Liquify pridala automatickú detekciu tváre a previazala jednotlivé nástroje s jej časťami. To výrazne zjednodušuje korekciu proporcií, menej skúsení užívatelia teraz narobia oveľa menej chýb. Nezanedbateľná je aj úspora času.

Pre vyvolanie Liquify môžete použiť aj klávesovú skratku Shift+CRTL+X (Win), Shift+CMD+X (MacOS).

Funkciu Liquify nájdete v Menu/Filter/Liquify… Pokiaľ sa na fotografii nachádza automaticky identifikovateľná tvár, objaví sa okolo nej dvojica kriviek. Program dokáže detekovať viacero tvári, medzi ktorými sa môžete prepínať.

Pri detekcii tváre sa automaticky vyberie nástroj Face Tool.

Ak sa pozrieme na grafické rozvrhnutie filtra, vľavo vidíme nástroje, v strede fotografiu a vpravo panel s parametrami nástrojov.

Pre úpravu tváre slúži nástroj Face Tool, reprezentovaný ikonkou so siluetou torza. Pri úpravách môžete použiť aj tradičné nástroje Liquify, my sa však zameráme na Face Tool.

Jedným zo spôsobov editácie je nabehnúť kurzorom na časť tváre a použiť editačné prvky.

Pracovať môžete dvomi spôsobmi:

Priamo na fotografii. Pri pohybe myšou nad tvárou a jej časťami sa objavujú jednotlivé nástroje úprav. Ich pohybom meníte celkové proporcie alebo proporcie časti tváre. Pre úpravu používate pravý panel, kde si vyberiete časť tváre a nastavíte úpravy pomocou sliderov.

Obidva spôsoby môžete samozrejme kombinovať.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
seifi
2016-08-24 14:22:31
zmizlo hodnotenie článku hviezdičkami, tak vďaka
ani som nevedel, že Lr má takéto funkcie
 
Marcel Rebro
2016-08-24 14:58:56
príspevok od: seifi
zmizlo hodnotenie článku hviezdičkami, tak vďaka
ani som nevedel, že Lr má takéto funkcie
V názve je uvedené "Adobe Photoshop CC - Face-Aware Liquify"
 
seifi
2016-08-24 20:54:53
príspevok od: Marcel Rebro
V názve je uvedené "Adobe Photoshop CC - Face-Aware Liquify"
tiež dobré a vďaka Marcel ... predtým som čítal Lr Dehaze ...
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia