Hore

Nová téma vo fóre

Fórum slúži na výmenu názorov. To naše sa týka fotografie. Každý deň pribúdajú nové témy. Najčastejšie sú to žiadosti o pomoc ohľadom pri fotografovaní či výbere techniky. Aby na vašu potrebu mohol niekto odpovedať, musí v prvom rade porozumieť o čo vám ide.

Musíte teda zvoliť otázku (názov témy), ktorá ju bude jednoznačne charakterizovať a do popisu témy napíšte čo najviac doplňujúcich informácií. Téma by mala byť zaradená do správnej rubriky, ak doplníte k téme aj kľúčové slová, pomôžete ostatným pri vyhľadávaní. Prv než založíte novú tému, použite vyhľadávanie.

Je potrebné si uvedomiť, že životné tempo sa neustále zrýchľuje. Množstvo informácií, ktoré denne spracujeme neustále rastie a musíme ich filtrovať. Správny názov a popis zjednodušia a urýchlia ostatným užívateľom rozhodovanie, či na výzvu odpovedať a akým spôsobom. Či má zmysel investovať čas a úsilie do odpovede alebo je pre nich ľahšie si urobiť srandu, či žiadosť o pomoc ignorovať. Pritom pri inej formulácii by boli ochotní sa podeliť so svojími skúsenosťami.

Zakladateľ témy nemôže očakávať, že ostatní majú na práci len zodpovedávanie otázok, prípadne lúštenie toho, čo autor témy vlastne chce. Niekedy by nepomohla ani veštecká guľa. Názov a popis formulujte tak, aby niekto, kto vás vôbec nepozná, si mohol urobiť pomerne presnú predstavu o probléme, ktorý riešite.

Názov témy

Názov témy by mal stručne a jasne charakterizovať, o čo vám ide. Neapelujte na užívateľov slovíčkami "pomoc, help a pod". Keď založíte novú tému, každému je jasné, že väčšinou sa jedná o žiadosť o radu.
 

Dĺžka názvu témy je obmedzená, svoj problém musite preto formulovať stručne a jasne. Do fóra nepatria témy s ničnehovoriacim názvom typu: „pomoc, pomoc", „pls help", „aký makráč" a pod. Nemusíte ani začínať slovíčkom „pomôžte s ....", „ktorý objektív pre...".

Zháňate objektív pre Nikon D90? - „Makroobjektív pre Nikon D90"

Vyberáte si statív na cestovanie? - „Ľahký statív pre Canon EOS 50D"

Konkretizujte o čo vám ide. Ničnehovoriaci názov navyše zneprehľadňuje fórum. Zbytočne sa potom duplikujú témy a na tému s názvom „Pomoc, pomoc..." sa po týždni nepozrú ani hasiči. Keby ste prezerali staršie témy, klikli by ste si na tému s takýmto názvom?

Vybral som niekoľko názvov tém, ktoré už vo fóre sú a navrhol som im, ako príklad, nové znenie:

Pôvodný názov

Navrhovaný názov

Setový objektív

Setový objektív pre Pentax K-x

Canon 40D-ka

Firmware pre Canon EOS 40D

Pomoc pri výbere aparátu

Sony HX-1 alebo T90?

Ako by ste riešili takýto prístup servisu vy

Canon EOS 450D - servis matnice

Naj

Ktorá fotografia je pre vás no. 1?


Popis k téme

Väčšina tém sa nezaobíde bez podrobnejších doplňujúcich informácií. Nájdite si na ne čas. Ak správne budete formulovať o čo vám ide, nebudete to musieť dodatočne viackrát vysvetľovať, nebudete dostávať „blbé" príspevky a ani ocenenia ovečkami, či lamami.


Práve kvôli nedostatočnému popisu dostáva autor množstvo ďaľších otázok, aby užívatelia zistili, o čo mu vlastne ide. Máte problém, tak ho čo najpodrobnejšie popíšte. Často sa zabúda definovať čím fotíte, vaše skúsenosti v danom žánre, váš rozpočet a nároky pri výbere...

Potrebujete poradiť pri výbere techniky? Napíšte aký máte rozpočet, nároky na kvalitu a aký je účel použitia.

Máte problém s technikou? Napíšte presne aký typ techniky máte a z akých okolností sa problém vyskytuje.


Pôvodná téma:

Navrhovaná téma:

Moja prvá zrkadlovka

Canon EOS 1000D Double kit

Chcel som radu ohľadom prvej zrkadlovky.Mám skúsenosti s kompaktmi od Canonu ale viem že zrkadlovka je niečo iné.Chcem fotiť prírodu ,ľudí , polnohospodarske stroje a občas aj bmx preto lebo na nich jazdím.Našiel som pred nedávnom na internete Canon eos 1000D (link) a neviem podla svetelnosti objektívou ako sa budú chovať v interieri.

Rozmýšľam o kúpe zrkadlovky Canon EOS 1000D s objektívmi 18-55DC a 75-300DC. Má to byť moja prvá zekadlovka, mám skúsenosť len s kompaktami. Chcem fotografovať ľudí, poľnohospodárske stroje, bicykle BMX. Obávam sa, že je svetelnosť objektívov v interiéry nedostatočná. Mám radšej zvoliť inú zostavu? Môj cenový limit je 700€.

Nieked stačí len málo, aby bola téma zrozumitelnejšia. Pri prezeraní fóra je zrejmé, že ten, kto má takisto záujem o Canon EOS 1000D, ľahšie nájde tému s navrhovaným názvom. Rovnako aj ten, ktorý chce autorovi poradiť, pretože má s daným prístrojom skúsenosti.


Pripojte fotografiu

Jeden obrázok niekedy nahradí tisíc slov. Ak je váš problém alebo téma zobraziteľná na obrázku, priložte ho. Hlavne ak máte problém s kvalitou fotografie, poškodením techniky, alebo neviete dostatočne popísať nejaký objekt.

Kľúčové slová

Ak pri založení témy pridáte kľúčové slová, pomôžete ostatným užívateľom fóra pri vyhľadávaní a filtrovaní tém.

Malý apel

Nebojte sa interpunkcie. Dĺžne a mäkčene fungujú na našom portáli výborne. Nič nebráni tomu, aby sme ich používali.

Na záver

Skôr ako založíte novú tému, pozrite si staršie, či už váš problém nebol riešený. Možno odpoveď nájdete aj v našej Fotoškole. Ak ste odpoveď na vaše otázky nenašli, a rozhodli ste sa založiť novú tému, venujte trochu času formulovaniu vašich požiadaviek, vami založená téma potom skôr splní svoj účel.

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
miki33
2009-12-16 09:37:16
Pozdravujem. Asi pred vcerom som pridal do sekcie ´Pripomieky a navrhy´ komentar ohladom farby pisma na portali -a teraz ho nemozem najst (farba sa potom zmenila, mozno to bol len preklep designra). A mam otazku - su taketo komenty, ktore sa uskotocnia/opravia mazane? Dakujem.
 
conan7
2009-12-16 09:39:32
Karol ´Opačný prípad s dobre položenou otázkou ale zlým popisom´ je už zmazaný, link nevedie nikam, tam sa autor zaskvel ;)
 
zuzuliena
externý redaktor 2009-12-16 09:46:12
!!! perfektny clanok, jasny, vecny a vystizny ... a miestami aj riadne humorny :-)
 
ustalovač
2009-12-16 09:54:21
veľmi ústretový článok...
myslím, že pokiaľ sa budú podobné aktivity občas opakovať, môže to pozdvihnúť mieru kultúry komunikácie na tomto portáli...
držím palce...
 
duroslav
2009-12-16 09:58:23
Ako dosiahnuť, aby si ovce prečítali tento článok?
A hlavne aby sa podľa neho riadili?
 
2009-12-16 10:00:35
tak za toto máš u mňa, Karol, dva deci červeného ;o) kiež by sa z tých dvoch článkov stalo povinné čítanie...
 
wayne
2009-12-16 10:12:24
tie obrazky nemaju chybu.. ovca.. a olympus :)))) len som ho prebehol ocami a uz som sa usmieval :) perfektny clanok, uz len vyclenit samostatny blok pre top clanky niekde na boku stranky aby si ho kazdy vsimo0l
 
Ivo003
2009-12-16 10:37:36
Fajn článok. Podľa toho čo som čítal, tak budeme dostávať ovečky za offtopic témy. Len neviem aká je jednotka, či 1 jedna ovečka, alebo 100 ovečiek. :o)
 
Jozef Krajčo
externý redaktor 2009-12-16 10:44:03
Don Chichotovsky clanok.. Do konca roka tipujem min. jednu temu s nazvom
POMOC..

Co tak doplnit aj spravanie pre druhu stranu - tych co odpovedaju?

 
zelovoc
2009-12-16 11:45:59
predposledny link nefunguje
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=3291
 
Seto
2009-12-16 12:28:37
navrhujem, aby po kliknuti na novu temu, pod nadpisom: Vytvoriť tému bol zvyrazneny odkaz na tento clanok s nejakym checkboxom na overenie, ze to uzivatel aspon zaregistroval ocami
 
immortal20
2009-12-16 13:15:59
necital som clanok ale asi viem o com hlavne by som chcel poznamenat ´vtipne´ komenty niektorych uzivatelov - tie tam nemaju co robit viac ako zly topic rsp zle napisany
 
maTTo_corp
2009-12-16 13:24:21
....super:))) článok bol potrebný už dlhšie, ide teraz len o to aby ho bolo vidieť...v princípe súhlas s Cavourom, malo by to ´vyskočiť´ pri vytváraní témy.....nikto síce nemôže garantovať či sa tým budú ľudia riadiť ale admin/moderátor sa má aspoň na čo odvolať...môže to citovať ako zákon ;))
 
leto
2009-12-16 13:44:33
Aj keby sa tento článok zobrazil pri každom otvorení stránky,aj tak tu budú vznikať nemožné znejúce,a neprehladné vlakna,na to by som vsadil!!!
 
DjLuke9
2009-12-16 13:49:47
Hlavny problem je ze sa ludom nechce hladat v uz zalozenych temach a citat...je pre nich jednoduchsie zalozit nove tema, mysliac si ze asi im ludia poradia lepsie alebo inak...Ach jaj...potom ako pise autor clanku clovek nechape co clovek chce(ako zboznujem tema aj na inych serveroch: ,,Aky dalsi objektiv?,, a text k tomu : ,,Kupil som si fotak xy a k tomu mam zakladak . Chcelo by to ale este nieco, chcem skusit nieco ine.,, atd... Ach ludia, ludia...
 
TTL
2009-12-16 16:24:08
To by trebalo asi este viac :D
 
Seto
2009-12-16 16:27:59
jasne, ze radsej sa zalozi nova tema a nebudeme sa prehrabavat v archive. Ved technika ide dopredu a co bolo najlepsim riesenim pred polrokom nemusi byt i dnes :DDD
 
DjLuke9
2009-12-16 16:51:03
príspevok od: Seto
jasne, ze radsej sa zalozi nova tema a nebudeme sa prehrabavat v archive. Ved technika ide dopredu a co bolo najlepsim riesenim pred polrokom nemusi byt i dnes :DDD
Tak dam dotaz do uz zalozeneho fora nie?A zas naprikald tie objektivy sa az tak nemenia aspon co ja to sledujem tak su stale tie iste dookola...A myslim ze ked je zalozene forum k Makroobjektivom, uz stare pol roka a medzi tym vysiel nejaky novy tak mylsim ze ked napises do uz existujuceho(tohto fora) ze ako to je s porovnanim uz porovnvanych s novym a podobne tak ti dost ludi pomoze...Prave pre takych ludi co sa nechci prehrabavat v archive je tento clanok...aby nevznikali duplicity a podobne vlakna ale aby to bolo prehladne a clovek ked nieco hlada aby to hned nasiel a nie sa prehrabavat cez 100vky tem...
 
Seto
2009-12-16 17:24:27
príspevok od: DjLuke9
Tak dam dotaz do uz zalozeneho fora nie?A zas naprikald tie objektivy sa az tak nemenia aspon co ja to sledujem tak su stale tie iste dookola...A myslim ze ked je zalozene forum k Makroobjektivom, uz stare pol roka a medzi tym vysiel nejaky novy tak mylsim ze ked napises do uz existujuceho(tohto fora) ze ako to je s porovnanim uz porovnvanych s novym a podobne tak ti dost ludi pomoze...Prave pre takych ludi co sa nechci prehrabavat v archive je tento clanok...aby nevznikali duplicity a podobne vlakna ale aby to bolo prehladne a clovek ked nieco hlada aby to hned nasiel a nie sa prehrabavat cez 100vky tem...
myslel som to ironicky :) nemyslel som to vazne, preto som dal na konci toho smaila ;)))
 
DjLuke9
2009-12-16 18:22:37
príspevok od: Seto
myslel som to ironicky :) nemyslel som to vazne, preto som dal na konci toho smaila ;)))
Tak sorry:) Ja ze dalsi mudrlant co nepocohpil zmysel tohto vlakna:)
 
vlados
2009-12-17 00:58:29
Vecna pripomienka k malemu apelu s interpunkciou: k ich pouzivaniu mi brani skutocnost, ze s nimi pisem asi 2x pomalsie ako bez nich. Dakujem za porozumenie.-)))
 
duroslav
2009-12-17 07:46:19
príspevok od: vlados
Vecna pripomienka k malemu apelu s interpunkciou: k ich pouzivaniu mi brani skutocnost, ze s nimi pisem asi 2x pomalsie ako bez nich. Dakujem za porozumenie.-)))
Vidím, že interpunkčné znamienka si vo vete použil, tak kde je problém? :-)
Treba zrejme rozlišovať medzi interpunkciou a diakritikou.
 
vlados
2009-12-17 13:05:58
Mea culpa, mea maxima culpa. Na svoju obhajobu mozem uviest, ze k dotycnemu skutku pomylenia si interpunkcie a diakritiky ma naviedol pan Karol Srnec vo svojom clanku publikovanom na portali e-photo dna 16.12.2009 pod nazvom Nova tema vo fore.-)))
 
SHoDaN
2009-12-19 14:03:01
Ako conan7 správne poznamenal, tam sa autor zaskvel svojími výrokmi, ktoré ani deti v škole nepoužívajú (však PalinoBA?). Preto bolo to vlákno zmazané...
 
jake
2009-12-19 15:10:49
ak to bude dokonale, tak nebude sranda - nie celkom suhlasi, obcas maly omyl moze byt - my co sme tu uz dlhsie potvrdime, ze vsetko tu uz bolo rozobrate a prediskutovane , jedine ak by bola nejaka skvela novinka - uzitok by bol len pre zaciatocnikov a aj to len kratko - nech si kazdy vytvori temu aku chce a ako chce, vsak poslat odkaz sa da vzdy a Javelinove ovecky by mi tu teda fakt chybali
 
jake
2009-12-19 15:12:05
a tento server ma jednu genialnu vyhodu oproti vsetkym ostatnym: dobre porieseny prave chat so spatnou odozvou k komentarom, cest autorom
 
kozape
2009-12-19 21:39:32
Čo sa týka interpunkcie, to sa občas nedá prečítať. Počítače a rýcly chat odnaučil ľudí písať po slovensky. Je to škoda. Ja sa na takých ľudí pozerám ako na nezodpovedných. Asi to vyznelo príliš silno ale je málo národov takých ľahostajných k sebe samému ako slováci. Prepáčte ak som sa niekoho dotkol.
 
vlados
2009-12-19 22:25:19
príspevok od: kozape
Čo sa týka interpunkcie, to sa občas nedá prečítať. Počítače a rýcly chat odnaučil ľudí písať po slovensky. Je to škoda. Ja sa na takých ľudí pozerám ako na nezodpovedných. Asi to vyznelo príliš silno ale je málo národov takých ľahostajných k sebe samému ako slováci. Prepáčte ak som sa niekoho dotkol.
Ehm, medzi slovami silno a ale malo byt interpukcne znamienko. Len na okraj.-)))
 
vlados
2009-12-19 22:26:50
príspevok od: vlados
Ehm, medzi slovami silno a ale malo byt interpukcne znamienko. Len na okraj.-)))
oprava: interpunkcne
 
KaluzMan
2011-07-28 12:08:28
toto nepomoze... vacsina ludi co zaklada take temy sa registruju / prihlasuju len pre ten ucel.... nebudu citat nejake clanky ako zakladat temu....
Lepsie by to bolo strucne napisat pri formulari na zalozenie novej temy... strucne myslim napr. Nazov temy (zadatje nazov, ktory jednoznacne identifikuje rieseny problem) aj s nejakym prikladom spravneho a nespravneho nazvu...
a este druha vec... pri stlaceni tlacitka Zalozit novu temu by sa najprv zobrazil vyhladavaci box na vyhladavanie vo fore s nadpisom napr. overte si najprv ci podobna tema uz nebola vytvorena... a pri tom vyhladavacom boxe by bolo presne napisane co a ako funguje (ci rozlisuje interpunkciu, ci podporuje uvozdovky pre pevne frazy, ako to ma google, atd.) a po vypise vyhladanych by tam bolo tlacitko "Ak pozadovana tema uz nie je vytvorena: Zalozit novu temu" alebo nieco v takom zmysle
podla mna, taketo zmeny by aspon trochu pomohli
pisal som Vam o tom aj mail... odpoved som nedostal
 
Nameless
2011-07-28 13:11:41
Takyto clanok by tu mal byt aspon raz za mesiac.
Ono tym ludom sa ani nechce hladat na fore, lebo chcu vsetko hned. Napr. hodim do vyhladavania "D90 macro" a nenajde mi nic. Tak skusim len "D90" a najde mi 138 vlakien a co som tak zbezne pozrel tak priemene na jedno vlakno pripadne urcite viac ako 20 odpovedi co je 2760 roznych komentarov. Takze pokial sa na fore neurobi poriadok a nebudu sa pravidelne mazat zle zalozene vlakna, ludia to vyhladavanie ani pouzivat nebudu, alebo ak aj hej tak pri tretom - stvrtom precitanom vlakne to vzdaju a zalozia nove.
K hore uvedenym navrhom. Napady to niesu zle co tu pisete, ale skuste mi s rukou na srdci povedat kto z vas si cita cele registracne podmienky ked sa registruje na dakom fore, alebo licencne podmienky ked nieco instaluje a podobne. Vecsina len kline Next, Next, I Agree, OK. Toto iste by bolo pri vytvarani noveho topicu a nepomohli by ani desiatky pop-up okien. Diakritika je na dlhsiu diskusiu urcite by sa mala pouzivat, ale kedze maily dlhu dobu nepodporovali diakritiku(alebo aspon nie vsetky maily), tak si ludia velmi lahko na to zvykli .
 
branislavbuzek
ocenenie redakciou 2011-07-28 13:24:20
príspevok od: Nameless
Takyto clanok by tu mal byt aspon raz za mesiac.
Ono tym ludom sa ani nechce hladat na fore, lebo chcu vsetko hned. Napr. hodim do vyhladavania "D90 macro" a nenajde mi nic. Tak skusim len "D90" a najde mi 138 vlakien a co som tak zbezne pozrel tak priemene na jedno vlakno pripadne urcite viac ako 20 odpovedi co je 2760 roznych komentarov. Takze pokial sa na fore neurobi poriadok a nebudu sa pravidelne mazat zle zalozene vlakna, ludia to vyhladavanie ani pouzivat nebudu, alebo ak aj hej tak pri tretom - stvrtom precitanom vlakne to vzdaju a zalozia nove.
K hore uvedenym navrhom. Napady to niesu zle co tu pisete, ale skuste mi s rukou na srdci povedat kto z vas si cita cele registracne podmienky ked sa registruje na dakom fore, alebo licencne podmienky ked nieco instaluje a podobne. Vecsina len kline Next, Next, I Agree, OK. Toto iste by bolo pri vytvarani noveho topicu a nepomohli by ani desiatky pop-up okien. Diakritika je na dlhsiu diskusiu urcite by sa mala pouzivat, ale kedze maily dlhu dobu nepodporovali diakritiku(alebo aspon nie vsetky maily), tak si ludia velmi lahko na to zvykli .
viem si to predstaviť asi takto:
1. uchádzač o novú tému by musel vyplniť niekoľko krátkych formulárov s checkboxami...napr: Bude sa vaša téma týkať techniky? áno - nie. Značka techniky: Nikon, Canon, Pentax?.
2. Po niekoľkých takýchto otázkach, čo by vlastne zakategorizovalo tému, by uchádzačovi ponúklo témy, ktoré spĺňajú jeho kategóriu a spýtalo sa ho to či si radšej nechce prečítať ponúknuté vlákna
3. Ak by chcel založiť novú tému, túto by najskôr odoslalo do redakcie na posúdenie názvu, prípadne obsahu - týmto by sa predišlo zbytočným novým témam a nesprávnym názvom (aj keď pre redakciu by to bola robota navyše)
 
scoty
2011-07-28 14:35:04
pred vytvaranim novych veci radsej by som uvital doladit to, co este nefunguje... napr. mne aj inym zo skupiny nechodia upozornenia, ze je novy prispevok v skupine,ci teme... na starom ephote mi to chodilo a teraz mi to chyba... ak chcem vediet ci tam nebezi nejaka debata ,tak sa tam musim preklikat...
 
dingo27mobile
2011-07-28 20:32:13
Najlepsie do fora ani nechodit... len raz som prispel temou, uz ma ludia zvozili ze co si to dovolujem upozornovat na chyby. Odvtedy sa pytam inde.
 
Jacobos
2011-07-28 22:32:09
Taký malý odkaz samotnému šéfredaktorovi - ten záver by som zvýraznil, aby si ho všimli predovšetkým tí, ktorí sa tu registrovali kvôli tomu, aby založili ďalšie vlákno na 1000x omieľanú tému.
 
total empty
2011-07-28 23:33:23
Zhrnuté: sú tu rôzní ľudia rôznej inteligencie,občas platí že: nepri.ebeš,nevysvetlíš!
sme slováci,tak píšme po slovensky s interpunkčnými znamienkami a pravopisne,alebo sa o to maximálne snažme.
PREČO ?
Aby nám rozumeli aj zahraníčny návštevníci ktorý používajú google prekladač a nejaký ten slovník, aby sme si rozumeli medzi sebou.
Niekto nerozumie?
Pravopsi a nie slang je podmienka komunikácie na zahraničných weboch.
Treba sa zaregistrovať v nejakom anglicky či francúzsky hovoriacom serveri(fotografickom), a potom pochopia niektorí jedinci aké je dôležité aby nám rozumeli a aby sme ich rozumeli.
A nakoniec: rôzna mentalita a IQ spôsobujú tento stav.
Takže je zbytočne sa rozčúľovať.....alebo zmeniť nejaké tie podmienky (zákony) komunikácie?
 
javelin
2011-08-01 14:44:09
príspevok od: kozape
Čo sa týka interpunkcie, to sa občas nedá prečítať. Počítače a rýcly chat odnaučil ľudí písať po slovensky. Je to škoda. Ja sa na takých ľudí pozerám ako na nezodpovedných. Asi to vyznelo príliš silno ale je málo národov takých ľahostajných k sebe samému ako slováci. Prepáčte ak som sa niekoho dotkol.
Veľmo mierne si to napísal...Ja v nich vidím z vlastnej viny spoločenský póvl....v momente ako zbadám podobný spôsob komunikácie , nereagujem...stiahli by ma na svoju úroveň...(myslel som som slova ako , nexem, qalita, xí xí xí , wáw, a pod.) A dúfam že som sa niekoho dotkol....
 
Marcel Rebro
2011-08-01 14:51:39
príspevok od: javelin
Veľmo mierne si to napísal...Ja v nich vidím z vlastnej viny spoločenský póvl....v momente ako zbadám podobný spôsob komunikácie , nereagujem...stiahli by ma na svoju úroveň...(myslel som som slova ako , nexem, qalita, xí xí xí , wáw, a pod.) A dúfam že som sa niekoho dotkol....
IMHO ale taka mrqa a teqica moze byt ...
 
kozape
2011-08-01 19:13:22
príspevok od: javelin
Veľmo mierne si to napísal...Ja v nich vidím z vlastnej viny spoločenský póvl....v momente ako zbadám podobný spôsob komunikácie , nereagujem...stiahli by ma na svoju úroveň...(myslel som som slova ako , nexem, qalita, xí xí xí , wáw, a pod.) A dúfam že som sa niekoho dotkol....
moja reč
 
javelin
2011-08-02 17:17:52
príspevok od: Marcel Rebro
IMHO ale taka mrqa a teqica moze byt ...
IMHO RSPKT MORHO....
 
seifi
2012-02-12 17:06:43
tento článok by mohol byť pripnutý vedľa fóra, aby si ho tí, čo zakladajú tému prvý raz, prečítali; fórum by možmo bolo rozdeliť na technickú a tvorivú časť, ako si všímate, vôbec nediskutujeme o fotografii, o nástrojoch, to áno
 
tomis.ales
2012-10-04 15:50:18
Ja dufam, ze tento clanok nezaberie. Rad totiz citam nepodarky
Ale inak clanok je to pekny
 
koati
2012-11-08 15:24:27
Zdravim vsetkych, mozete mi tu z Vas poradit? Mam Nicon D5000 a chcem si zakupit k tomu blesk a tzv odpalovac, ako to sluzi? ten odpalovac? co je kompatobolne s mojim aparatom? Dakujem
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-11-08 15:30:45
príspevok od: koati
Zdravim vsetkych, mozete mi tu z Vas poradit? Mam Nicon D5000 a chcem si zakupit k tomu blesk a tzv odpalovac, ako to sluzi? ten odpalovac? co je kompatobolne s mojim aparatom? Dakujem
A co to ma spolocne s tymto clankom? Pytaj sa v prislusnej sekcii alebo teme. SKus pouzit vyhladavanie, napr. slovko Strobist.
 
koati
2012-11-08 15:33:30
Viem ze nie som tu ba dobrom mieste ale nevedel som kam napisat kedze teraz som sa tu zaregistroval a moc sa tu este nevyznam, tak sa vopred osprqavedlnujem a dakujem za pomoc a radu.
 
barcik.m
2012-12-27 23:16:12
príspevok od: Karol Srnec
A co to ma spolocne s tymto clankom? Pytaj sa v prislusnej sekcii alebo teme. SKus pouzit vyhladavanie, napr. slovko Strobist.
Neskutocne krasna prednaska o tom ako zalozit spravne temu, ale kde ju zalozit? jednoduche, ale este som to nenasiel
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-12-27 23:29:36
príspevok od: barcik.m
Neskutocne krasna prednaska o tom ako zalozit spravne temu, ale kde ju zalozit? jednoduche, ale este som to nenasiel
Novu temu je mozne zalozit az po vybere konkretnej casti fora. Az potom je k dispozicii tlacidlo pre zalozenie novej temy.
 
barcik.m
2012-12-27 23:54:32
príspevok od: Karol Srnec
Novu temu je mozne zalozit az po vybere konkretnej casti fora. Az potom je k dispozicii tlacidlo pre zalozenie novej temy.
uz som nasiel, dakujem
 
kwido
2022-08-01 14:09:51
Fakt by tu uz mohol niekto zacat robit s tymito otravnymi a dementnymi inzeratmi na pozicky...
 
Porubo
2023-04-22 18:54:10
A co by na to povedal Martin Huba, dal by Vam po hube? A ak ano, po jednej bedle ci po dubaku?
Prepacte ale uz som kupil peciarky (tzv. sampinony) v Bille.
 
Porubo
2023-04-23 13:30:45
Drogou pre mna je mi fotenie, to staci!
 
seifi
2023-05-06 09:26:39
Novú tému nezakladám, na toto tu bolo založených tém a tém a furt sme kdesi ... ako pomaly vo všetkom ... na chvoste EU ; teda ...
Čo sa to tu deje poslednú dobu ... tu na ephoto už nejde ani fotografiu na kritiku rozkliknúť. Ale neplatím, tak sa nesťažujem, len konštatujem. Koliesko sa krúti a krúti ... a nevypadne z neho nič. Asi som málo trpezlivý
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované