Hore

Instagram

Túto aplikáciu na mojom iphone som si zamilovala od prvého kliknutia, patrí takmer ku každodennej súčasti môjho života a rozhodla som sa preto napísať o nej recenziu.

Instagram je veľmi populárna foto aplikácia so zdieľaním fotografií, určená pre niektoré moderné dotykové mobilné telefóny a tablety (pre operačné systémy ios od Apple a Android).  Po vytvorení účtu (dá sa aj synchronizáciou údajov z Facebooku) si môžete pridávať priateľov, dávať  ich fotografiám like, komentovať ich fotografie. A oni zas môžu vaše.

Po zapnutí aplikácie sa vám zobrazí „home“ a podľa času pridané fotografie všetkých vašich instagramových priateľov a vás, ktoré si môžete popozerať.

V menu máte na výber 5 možností: Home, Popular photos- najpopulárnejšie, najviac likeované fotografie od užívateľov po celom svete. Tretia možnosť je nasnímanie fotografie, štvrtá aktivity od vašich priateľov, kto vám dal like, komentoval fotografiu a piata vaše osobné menu, kde si môžete zmeniť profil, nájsť priateľov, pozvať priateľov, pozrieť vaše fotografie, fotografie, ktoré ste likeovali...

Aplikácia fotografuje do štvorca. Na výber máte, či chcete nasnímať nový obrázok, alebo vybrať už nasnímanú fotografiu z foto albumov. Fotografii môžete pridať jednu z predvolených úprav:  Normal, Amaro, Rise, Hudson, X-Pro II, Sierra, Lo-fi, Earlybird, Sutro, Toaster, Brannan, Inkwell (bw), Walden,  Hefe, Valencia, Nashville, 1977, Kelvin. Úpravy zmenia fotografii farebnosť, kvalitu akoby zo starých filmových fotoaparátov, niektoré z nich obsahujú aj rámik, ktorý sa dá jedným kliknutím odstrániť. Ešte máte možnosť vložiť do fotografie blur: vodorovný, alebo kruhový, stred fotografie ostane ostrý a zvyšok bude rozmazaný. Po vytvorení úpravy  nasleduje možnosť uploadu fotografie, pridáte názov s popisom, môžete vložiť aj Geo tag a rozhodnút sa, či chcete fotografiu uploadnúť len do instagramu, alebo aj na sociálne siete (Twitter, Facebook), alebo na mail.

Vývoj aplikácie aj možnosti úprav fotografii idú stále dopredu o čom sa môžu užívatelia vždy presvedčiť pri upgrade na novšiu verziu. Staršia napríklad obsahovala dve možnosti úpravy fotografie do čiernobielej,  čo mne osobne vyhovovalo viac. Terajšia má len jednu.

Projekt založili v San Franciscu  Kevin Systrom a Mike Krieger, keď získali finančné prostriedky.  Pôvodný projekt Burbn obsahoval radu funkcií, viac menej po príchode Mikea Kriegera sa vývoj zameral iba na mobilné fotografie, z čoho vznikol Instagram.  12. Apríla 2012 Facebook odkúpil aplikáciu za 1 bilión dolárov v hotovosti…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
morseee1
2012-07-12 08:33:04
presne tomuto sa hovori, ze aj s malym sasom sa da spravit velke divadlo

perfektne
 
SK_8er
2012-07-12 08:42:30
instagram je super a ked neni po ruke zrkadlofka tak aj mobil s touto aplikaciou sa velmi hodi
 
mythos_666
2012-07-12 09:14:45
...par mojich zaberov z Instagramu....
 
wayne
2012-07-12 09:18:38
instagram je super, neviem sa dockat, kedy sa mi vrati telefon z reklamacie aby som sa zas ponoril do prehrabovania sa zivotom ludi

Navyse, pouziva ho kopa osobnosti (napr Kai z DigitalRev) a je to super rychla cesta ako im nahliadnut do sukromia
 
SK_8er
2012-07-12 09:31:25
príspevok od: wayne
instagram je super, neviem sa dockat, kedy sa mi vrati telefon z reklamacie aby som sa zas ponoril do prehrabovania sa zivotom ludi

Navyse, pouziva ho kopa osobnosti (napr Kai z DigitalRev) a je to super rychla cesta ako im nahliadnut do sukromia
no Kai je ale osobnost ale idem checknut
 
zelovoc
2012-07-12 09:45:52
sestra to pouziva asi kazdy den, kopec fotiek uz dala aj vytlacit (stovky) tato appka pomaly nahradi kompakty. (aj ked sa uz asi tak deje)
 
Selar
2012-07-12 09:46:42
Len by som autorku rad upozornil na prepisy sum z anglictiny ( ich bilion a nas bilion nie je to iste, kedze oni nepouzivaju termin miliarda a tri nuly uz celkom zavazia )
 
sachmo
2012-07-12 09:48:45
fotomrvitko
 
pxls.jpg
2012-07-12 10:06:55
príspevok od: SK_8er
no Kai je ale osobnost ale idem checknut
no co, najznamejsi predavac
 
Michal Matloň
redakcia ephoto.sk 2012-07-12 10:15:45
Asi najlepším príkladom je Chase Jarvis, ktorý síce nepoužíva Instagram, lebo si dal vyvinúť vlastnú aplikáciu, ale aj tak podporuje fotenie ajfónom. http://www.youtube.com/watch?v=buDa-m65RyA
 
wayne
2012-07-12 10:30:26
príspevok od: SK_8er
no Kai je ale osobnost ale idem checknut
@thekman
 
inkubbus
2012-07-12 10:36:28
a ja som celkom zvedavý aj na toto http://www.petapixel.com/2012/05/08/instagram-socialmatic-a-concept-design-for-a-physical-instagram-camera/
 
SK_8er
2012-07-12 12:19:59
príspevok od: wayne
@thekman
chcel som to dako vygooglit len som sa k tomu este nedostal, tak si mi ulahcil pracu dakujem
 
werdza
2012-07-12 13:27:58
príspevok od: Selar
Len by som autorku rad upozornil na prepisy sum z anglictiny ( ich bilion a nas bilion nie je to iste, kedze oni nepouzivaju termin miliarda a tri nuly uz celkom zavazia )
vďaka, to som netušila.
 
Gino
2012-07-12 13:40:44
neviem ale stále som nepochopil načo si ľudia kupujú fotomobily za stáeurá, keď tie fotky kazia podobnou aplikáciou...
 
werdza
2012-07-12 14:05:26
príspevok od: Gino
neviem ale stále som nepochopil načo si ľudia kupujú fotomobily za stáeurá, keď tie fotky kazia podobnou aplikáciou...
Mne to, ako kazenie nepripadá, dalo by sa napísať aj opačne, že niektorí fotografi sa často čudujú, prečo niektorí ľudia s fotoaparátom míňajú závierku na niektoré ich fotografie, keď by to šlo cvaknúť aj mobilom, alebo oni by to aj mobilom odfotili zauhjímavejšie, alebo daná fotografia z drahého fotoaparátu pôsobí, ako cvak mobilom...Samozrejme je už na samotnom zvážení autora, ktorý sa fotografovaniu venuje a používa aj instagram, fotoaparát v mobile, že čím sa danú scénu rozhodne nasnímať, či použije "fotomrvítko v mobile", alebo použije zrkadlovku... Napríklad v mojom prípade v priložených fotografiách k článku by dosť krát mohlo použitie zrkadlovky ľudí odstrašiť, napríklad v tej starej Radnici som bola s mobilom málo nápadná. Pri prvej siluete (muž v okuliaroch a za ním okno) by zas mohol rušiť zvuk cvaknutia, keďže to bolo na jednej prednáške... Zas moji obľúbený smajlíci, srdiečka... najlepšie vyniknú instagramom, lebo sa nimi hneď podelím s priateľmi. Samozrejme mám sériu smajlíkov aj z kompaktu a neskôr so zrkadlovky, ale to už sú taký smajlíci, ktorým som aj trošku dopomohla v postprocese a sú hodný aj tlače na väčší formát na stenu.
Ja osobne iphone využívam dá sa povedať naplno, mám ho aj ako mp3 prehrávač, strašne často som na ňom aj na webe, facebooku, občas si zahrám nejakú hru, takmer denne pozriem počasie, budík používam len na ňom, aj hodiny, dám si vyhľadať v aplikácii mapy trasu, keď niekam neviem trafiť... A ako som spomínala, jeho fotoaparát mi vyhovuje aj kvalitou výstupu, že zvláda perfektne suluety...
 
Paulie
2012-07-12 14:17:45
Dá používať tento soft aj bez toho aby som si musel vytvoriť konto na asociálnej sieti?
 
werdza
2012-07-12 14:30:19
príspevok od: Paulie
Dá používať tento soft aj bez toho aby som si musel vytvoriť konto na asociálnej sieti?
Mal by sa dať, treba vyskúšať. Sociálna sieť má pri používaní tú výhodu, že si tak nájdeš v priateľoch toho kto instagram používa, zdieľaš svoje fotografie..., takto si budeš priateľov hľadať podľa nicku... Ale ak si chceš len upraviť fotografiu bez ostatných vecí, ktoré aplikácia umožňuje, stačí stiahnúť rôzne iné programy na úpravu foto. Napríklad na prevod do bw aj na farebné úpravy je podľa mňa naj aplikácia Cool FX, na farebné úpravy ešte aj Best camera, Lomo, Shake it photo (oreže fotografiu na štvorec a pridá rámik, ako z polaroidu, zábavné je na tom aj zvuk, ako z polaroidu a "šejkovanie" mobilom počas toho, ako sa zjaví na displeji výsledná fotografia)... na celkové doladenie fotografie (orez, kontrast...) napríklad PS express, PerfectPhoto.
 
Paulie
2012-07-12 14:43:35
príspevok od: werdza
Mal by sa dať, treba vyskúšať. Sociálna sieť má pri používaní tú výhodu, že si tak nájdeš v priateľoch toho kto instagram používa, zdieľaš svoje fotografie..., takto si budeš priateľov hľadať podľa nicku... Ale ak si chceš len upraviť fotografiu bez ostatných vecí, ktoré aplikácia umožňuje, stačí stiahnúť rôzne iné programy na úpravu foto. Napríklad na prevod do bw aj na farebné úpravy je podľa mňa naj aplikácia Cool FX, na farebné úpravy ešte aj Best camera, Lomo, Shake it photo (oreže fotografiu na štvorec a pridá rámik, ako z polaroidu, zábavné je na tom aj zvuk, ako z polaroidu a "šejkovanie" mobilom počas toho, ako sa zjaví na displeji výsledná fotografia)... na celkové doladenie fotografie (orez, kontrast...) napríklad PS express, PerfectPhoto.
Chcel som ten instagrm minule vyskúšať a chcel po mne mailovú adresu a jáneviemčoešte... Skúsim niečo z tých čo si uviedla, díky.
Keď už fotíš tých smajlošov, aj ja mám jedného zo skúšobne, viď príloha.
 
werdza
2012-07-12 14:59:07
príspevok od: Paulie
Chcel som ten instagrm minule vyskúšať a chcel po mne mailovú adresu a jáneviemčoešte... Skúsim niečo z tých čo si uviedla, díky.
Keď už fotíš tých smajlošov, aj ja mám jedného zo skúšobne, viď príloha.
Perfektný smajl A ten mail pýtalo asi preto, lebo ak chceš instagram používať, musíš si tam vytvoriť svoj účet, teda aj používateľské meno a funguje hlavne kvôli internetu, zatiaľ, čo iné foto aplikácie slúžia len na úpravu foto aj bez prístupu na web a vytvorenia účtu (akurát pri ukladaní foto je možnosť na dosť z nich rovno ich poslať aj na sociálnu sieť). Pri instagrame, ak si mimo webu (slabý signál, alebo máš v zahraničí vypnutý datováý roaming) funguje obmedzene, upravenú fotografiu síce uloží do foto albumov do mobilu, ale v home instagramu ukáže, že failed a fotka sa dá odoslať až, ak budeš zas mať signál internetu, alebo budeš cez wifi
 
werdza
2012-07-12 15:10:53
príspevok od: mythos_666
...par mojich zaberov z Instagramu....
waw, hlavne tie siluety sú mega
 
whistler1010
2012-07-12 15:39:58
tiez ma tato app uplne dostala...
 
Brian
2012-07-12 21:38:44
ja osobne nechapem...nijak mi neucaroval Instagram, hlavne pre tu biednu kvalitu fotiek. A najviac nechapem fotografov ktory pouzivaju instagram, ked maju take dobre fotaky produkujuce pekny vystupy nevidim dovod siahat po telefone. poviete si, telefon je viac pristupny viac po ruke, ale poznam ludi co fotia denne neviem kolko fotiek a su to predfektne fotoblogy.
na ukazku:
http://www.photoblog.com/tobiasbrabanski/2010/07/24/daily-shit-321-betti-joe-und-felix-in-heidelberg-iv.html
takze z mojho pohladu: ked mam napozerane taketo kvalitne fotoblogy, nemam ani naladu vidiet tie nekvalitne zasumene fotky z mobilov....
nehovorim nech to ludia nepozeraju, TOTO BOL LEN MOJ NAZOR, AKO TO VIDIM JA
prijemny den vsetkym
 
denewiler
2012-07-12 23:29:51
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/559313_340512649357144_627414345_n.jpg tak mozno
 
Matak
2012-07-13 13:27:16
príspevok od: Brian
ja osobne nechapem...nijak mi neucaroval Instagram, hlavne pre tu biednu kvalitu fotiek. A najviac nechapem fotografov ktory pouzivaju instagram, ked maju take dobre fotaky produkujuce pekny vystupy nevidim dovod siahat po telefone. poviete si, telefon je viac pristupny viac po ruke, ale poznam ludi co fotia denne neviem kolko fotiek a su to predfektne fotoblogy.
na ukazku:
http://www.photoblog.com/tobiasbrabanski/2010/07/24/daily-shit-321-betti-joe-und-felix-in-heidelberg-iv.html
takze z mojho pohladu: ked mam napozerane taketo kvalitne fotoblogy, nemam ani naladu vidiet tie nekvalitne zasumene fotky z mobilov....
nehovorim nech to ludia nepozeraju, TOTO BOL LEN MOJ NAZOR, AKO TO VIDIM JA
prijemny den vsetkym
Vies, a prave tento fotoblog ukazuje presne na co pouzivat fotak v mobile ... vsimni si ze ten clovek v podstate nefoti cez tyden ... hlavne posledne roky ... ak si pracujuci clovek, nemas velmi sancu nosit stale so sebou zrkadlovku a pouzivat ju ... dokonca ani kompakt nie a velakrat ti tak ujde prilezitost zachytit nieco neopakovatelne, preto pokladam za uzasnu vec, ze si mozem mobilom v podstate kedykolvek, cokolvek odfotit. Technicka kvalita fotiek mozno nieje taka ako u spickovej zrkadlovky ale to ani u kompaktu nie
 
Matt83
ocenenie redakciou 2012-07-18 22:35:50
odporucam, je to super vec , pripajam...
 
kiti
2012-09-30 15:55:46
Prosim Vas, mohol by niekto mi pomocť, ako si zalozit instagram ucet? Po synchronizacii FB uctu v mobile s androidom som dostala spravu, kde treba suhlasit s podmienkami GOOGLE PLAY.... no to sa mi zda je je platena sluzba. Ak dokoncim cely proces synchronizacie a instalaciu nebudu mi za to uctovať? Vobec som na spravnej ceste? Ja by so chcela upravovat fotky v PC- no i k tomu potrebujem ucet.....Ďakujem
 
dalay-lamma
2012-09-30 18:34:46
Na Instagrame je super, ze cloveka navadza sustredit sa na ine veci, ako len technicku kvalitu. Zaroven si moze cvicit oko a "tvorit" kedykolvek a kdekolvek a nemusi potom koli postprocesu sediet hodiny za PC
 
zola
2012-09-30 21:58:13
príspevok od: kiti
Prosim Vas, mohol by niekto mi pomocť, ako si zalozit instagram ucet? Po synchronizacii FB uctu v mobile s androidom som dostala spravu, kde treba suhlasit s podmienkami GOOGLE PLAY.... no to sa mi zda je je platena sluzba. Ak dokoncim cely proces synchronizacie a instalaciu nebudu mi za to uctovať? Vobec som na spravnej ceste? Ja by so chcela upravovat fotky v PC- no i k tomu potrebujem ucet.....Ďakujem
napr na statigr.am
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované