Hore

Nakupovanie na ebay

Jedna z možností nakupovania na internete je ebay. Ebay.com (a iné národné pobočky) sú stránky pre online aukcie a nakupovanie. Nákup aj predaj tu robia firmy aj súkromné osoby. V ponuke je široké spektrum výrobkov a služieb, ale aj imaginárne produkty a rôzne staré haraburdy. Systém sa stal tak obľúbeným, že pritiahol množstvo obchodníkov, pre ktorých sa stal ebay hlavným zdrojom príjmov. Dnes má ebay zastúpenie v rôznych krajinách a je vo viacerých jazykových mutáciách.

Čo sa oplatí kúpiť cez internet?

Niekto nakupuje cez internet preto, aby ušetril na cene, iný pre nedostatok času hľadať tovar po biedne zásobených kamenných obchodoch.

Ak hľadáte výhodnejšiu cenu, nájdete ju najmä pri produktoch, ktoré majú príliš dlhú distribučnú reťaz obchodníkov, alebo si dovozca necháva vyššiu províziu (najväčšiu províziu má  vo väčšine prípadov štát - clo+dph). Pri menších nákupoch často ušetríte najviac (na drobné položky si predajcovia dávajú väčšie percentá, aby bol ich predaj rentabilný). Ak si drobnosť kúpite cez internet zo zahraničia, malý balík často nepreclia a nezdania. Ak nebolo príliš drahé poštovné ušetríte.

Pri hľadaní najlepšej ceny je otázkou, do akého rizika ste ochotní ísť. Najlepšie ceny majú vždy podvodníci, ktorý tovar nedodajú. Ďalším dôvodom nižšej ceny je, že sa ide o poškodený, alebo reklamovaný tovar, predávaný bez záruky funkčnosti. Pri nákupe cez internet zo zahraničia často strácame záruku, alebo bude záruka kratšia a riešenie reklamácie komplikovanejšie. Veľa výrobcov neposkytuje celosvetovú záruku. Niektorí predajcovia riešia celosvetovú záruku cez tretie strany (napríklad Mack), ktoré ale nemajú servisný bod na Slovensku. Záruku potom rieši táto spoločnosť a nie autorizovaný servis.

NÁŠ TIP: Pokiaľ máte ušetriť nákupom menej ako 20% ceny, radšej si kúpte tovar na Slovensku.

Prostredníctvom internetu nakupujem z rôznych dôvodov:» cena» požadovaný tovar nie je v obchodoch v mojom okolí » tovar nebol na Slovensku skladom a chcel som ho mať v krátkom čase (čakacie doby 4-6 týždňov na objektívy, ktoré na Slovensku nie sú je štandard)» podarilo sa mi v aukcii dostať používaný tovar za dobrú cenu.

Registrácia

Na rozdiel od internetových obchodov vám pre nákup od rôznych obchodníkov v rôznych častiach sveta stačia len 2 registrácie (1 na ebay a 1 na paypal). Po registrácii je možné sa prihlásiť na ktorýkoľvek ebay. Obe registrácie, aj registráciu platobnej karty dokončite pred tým, ako začnete na ebay niečo dražiť. Na…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Cako
ocenenie redakciou 2010-04-22 09:34:16
ja cez zahranicne obchody nekupujem vobec nic, neverim nikomu, nicomu...

Aj tu je zaujimavy clanok a komentare o western union :

http://blog.synopsi.com/2008-05-07/podvodnici-a-western-union
 
Granko
2010-04-22 09:38:49
nakoniec si ten článok dopísal :o) je fakt vyčerpávajúci, skvelá práca :o)
 
haplo602
2010-04-22 09:57:18
oplati sa hlavne kupovat tovar ktory na SVK clovek zozenie len tazko alebo vobec. niektore veci sa na nas trh v podstate nedodavaju a niektore predrazene ... donedavna som pozeral PC zakladnu dosku, ktora na svk isla za 170+e a na ebay za 120-130e (pritom to ponukal predajca original balane,nove s plnou zarukou).

co sa tyka fototechniky, doteraz Nikon F100, F80, asi 6 objektivov, Metz blesk, filmovy skener, vsetko bez problemov (funkcne a dorucene v poriadku).

clo/dph sa tyka len krajin mimo EU a to pri sume nad 150e (pozor, zaratava sa aj postovne), ale aj to zalezi od toho ktoreho colnika co to vybavuje. vacsina obchodnikov z azie to posle ako darcek s minimalnou deklarovanou cenou prave kvoli clu.

inac vynikajuci clanok.
 
anton julény
2010-04-22 10:17:44
´Pre pobyt na vyclievacom oddelení si pre istotu rezervujte 1-2 hod času a choďte tam v pohode, aby vás prístup colníkov nedorazil a neprišli ste k psychickej ujme.´.

Týmto netreba strašiť, v poučení je postup, ako to spraviť tak, aby si nemusel ani päty z domu vytiahnuť. Stačí poslať email s kópiu faktúry alebo platby, telefónne číslo, v priebehu pár hodín sa ozve colník a spýta sa na pár drobností (ak si nie je istý klasifikáciou tovaru, napr. lenses = šošovica = potraviny) a na druhý alebo tretí deň je zásielka doma (clo sa platí pri doručení ako pri dobierke). Ísť si po zásielku na colnicu je mrhanie vlastným časom a peniazmi, veď doručenie domov si si už predsa zaplatil. Často krát to vybaví rovno doručovacia služba.
 
bear
2010-04-22 10:38:26
Dorucovacia skuzba chcela priplatok za to, ze ma budu zastupovali v colnom konani. Uz som na colnom oddeleni dlho nic nevybavoval tak je mozne, ze sa tam situacia zlepsila.
 
kooratko
2010-04-22 11:04:52
Ebay je fajn, zatial len dobre skusenosti, treba sa riadit feedbackom a potom ma clovek istotu, ze v 99% nakupov bude vsetko OK. Nakupujem tam hlavne kvoli cene, pretoze inak by som na tovar nikdy tak dlho necakal. A to je prave jedina nevyhoda, ze na niektore veci clovek caka aj viac ako 5 tyzdnov. Ale inak vrelo doporucujem. Uvediem priklad: minule som bol fotit motorky a poskriabal som si ochranne sklicko na displej. Pozeral som nove u nas a stoji tu okolo 15€, potom som pozrel na ebay a vyslo ma 2€, postovne free ;-) ratal som s tym, ze to nebude original (co by mi vobec nevadilo), ale bol som velmi prekvapeny, ked som nenasiel ziadny rozdiel oproti originalu, cize sa jednalo o original nikon.
 
izzino
2010-04-22 11:36:08
Trosku si si popisal co? Dobry clanok, kazdy mame svoje skusenosti.
 
Heňo
2010-04-22 14:18:49
Vyčerpávajúce zhrnutie , vdaka ! Dalšia možnosť prečo sa človek rozhodne pre nákup z Ebay-u je proste nedostatok určitého druhu tovaru u našich obchodníkov !
Ako príklad uvediem Gimbal hlavu obj. v cz Oehlingu , po 3 mesiacoch zrušená obj. a kúpená z Ebay , za týždeň bola doma ! Takže aj toto je jedna z výhod Ebayu !
 
Heňo
2010-04-22 14:23:12
Ozaj Michal , gratulujem k tej novej 200-ke ! Aj som ti chcel písať na kolko ťa vyšla , už nemusím ! :)
Tak nech ti dobre slúži !
 
whistler1010
2010-04-22 18:05:59
ja zijem uz 6 rok v UK a myslim ze 90% veci kupujem cez ebay.nemal som skoro ziadne problemy a co boli ebay je dost zabezpecene,cize som mal plnu nahradu skody...dobry clanok...
 
jake
2010-04-23 06:42:29
fasacky clanok
 
marcelfilo
2010-04-23 08:02:39
Bear, tú 200mm f1,8 máš za 1700€? Respect chlape, výborná cena.
 
MravecSK
2010-05-22 21:35:31
No, moja skusenost s eBay. Kupil som Canon 7D za 1150eur aj s dopravou, prisiel za tri dni po objendani z HK. Zabaleny jak cibula, neposkodeny. :)) Ale, rafli mi na to clo 78eur co je stale v pohode.Predajca to deklaroval ako tovar v hodnote nejakych 400usd. Ak by to predajca posielal cez FedEx a nie cez DHL tak tak sa to na 90 percent nestalo. Dalsia vec bol objektiv Tamron 17-50mm f2.8 XR Di-II VC LD Asp IF za cca 410eur vratane dopravy, dosiel bez problemov do 5 dni od objednania, bez toho aby som platil clo..dosiel FedExom...z HK. Dalej je tam Hoya 72mm HD CPL Circular Polarizer CIR-PL Filter za 92usd vratane dopravy, bateria pre 7D a brasna.. Na PF este cakam. Vyberal som si len predajcov ktori mali ratingy viac ako 98 percent kedze tieto nakupy mi garantuje eBay ak by bol problem s predajcom co sa tyka nedodania tovaru, zaruky a podobne.. Problemy som mal jedine s Paypalom...
 
thrash
2011-02-01 13:43:02
ja by som sa chcel pitat ked som cez ebay objednal blesk a nasledne zaplatil na paypal, je to vsetko a nemusim sledovat mail, ktore mi teraz chodia z ebay a nestiham ich prezerat. popripade kde si pozriem ci bol balik uz vyexpedovany a podobne veci ?
 
Marcel Rebro
2011-02-01 13:48:21
príspevok od: thrash
ja by som sa chcel pitat ked som cez ebay objednal blesk a nasledne zaplatil na paypal, je to vsetko a nemusim sledovat mail, ktore mi teraz chodia z ebay a nestiham ich prezerat. popripade kde si pozriem ci bol balik uz vyexpedovany a podobne veci ?
... nestihas prezerat maily z eBaja? hmmm ... co take Ti vypisuju ze Ta to zahlcuje?

... ak Ti predavajuci poslal notifikaciu o zaslani zasielky mozno je tam link na kuriera a ID zasielky. Tak na to si mozes kliknut ... ak budes stihat
 
julo kotus
2011-02-01 13:55:42
príspevok od: Marcel Rebro
... nestihas prezerat maily z eBaja? hmmm ... co take Ti vypisuju ze Ta to zahlcuje?

... ak Ti predavajuci poslal notifikaciu o zaslani zasielky mozno je tam link na kuriera a ID zasielky. Tak na to si mozes kliknut ... ak budes stihat
A Ty už si tu?
 
julo kotus
2011-02-01 13:58:08
Ja na eBay nenakupujem, ale mám kamarátov, ktorí áno a potom to kúpim od nich za super cenu.
 
Marcel Rebro
2011-02-01 13:59:06
príspevok od: julo kotus
A Ty už si tu?
Som. Ale by si sa divil existuju aj take srandy ze Thuraya a podobne
 
hombreee
2011-02-01 14:35:35
príspevok od: thrash
ja by som sa chcel pitat ked som cez ebay objednal blesk a nasledne zaplatil na paypal, je to vsetko a nemusim sledovat mail, ktore mi teraz chodia z ebay a nestiham ich prezerat. popripade kde si pozriem ci bol balik uz vyexpedovany a podobne veci ?
V niektorom z tych mailov moze byt cislo/kod pomocou ktoreho mozes cez internet sledovat zasielku. Budes vediet kde na svete sa prave nachadza, dokonca aj to ci isla na colny urad.
 
Marcel Rebro
2011-02-01 15:08:45
príspevok od: julo kotus
Ja na eBay nenakupujem, ale mám kamarátov, ktorí áno a potom to kúpim od nich za super cenu.
za malo
 
julo kotus
2011-02-01 15:41:12
príspevok od: Marcel Rebro
za malo
kujem
 
Michal Matloň
redakcia ephoto.sk 2011-02-01 15:53:58
príspevok od: thrash
ja by som sa chcel pitat ked som cez ebay objednal blesk a nasledne zaplatil na paypal, je to vsetko a nemusim sledovat mail, ktore mi teraz chodia z ebay a nestiham ich prezerat. popripade kde si pozriem ci bol balik uz vyexpedovany a podobne veci ?
Nemusíš ich sledovať. Často ti príde jeden mail od predajcu, že dostali objednávku, druhý, že balík vyexpedovali. Občas aj tretí, v ktorom ti pripomenú, aby si nechal feedback. Okrem toho ti ešte príde jeden z PayPalu o platbe.
 
DEVOTEE
ocenenie redakciou 2011-02-01 16:04:37
príspevok od: MravecSK
No, moja skusenost s eBay. Kupil som Canon 7D za 1150eur aj s dopravou, prisiel za tri dni po objendani z HK. Zabaleny jak cibula, neposkodeny. :)) Ale, rafli mi na to clo 78eur co je stale v pohode.Predajca to deklaroval ako tovar v hodnote nejakych 400usd. Ak by to predajca posielal cez FedEx a nie cez DHL tak tak sa to na 90 percent nestalo. Dalsia vec bol objektiv Tamron 17-50mm f2.8 XR Di-II VC LD Asp IF za cca 410eur vratane dopravy, dosiel bez problemov do 5 dni od objednania, bez toho aby som platil clo..dosiel FedExom...z HK. Dalej je tam Hoya 72mm HD CPL Circular Polarizer CIR-PL Filter za 92usd vratane dopravy, bateria pre 7D a brasna.. Na PF este cakam. Vyberal som si len predajcov ktori mali ratingy viac ako 98 percent kedze tieto nakupy mi garantuje eBay ak by bol problem s predajcom co sa tyka nedodania tovaru, zaruky a podobne.. Problemy som mal jedine s Paypalom...
tak to si obstal velmi dobre, parada.
 
thrash
2011-02-01 19:23:55
tie emali su od toho predjcu(povacsine) co som si objednal blesk, a to najme podobne ponuky na kupu(take reklami) potom mi poslal mail kde je EMAIL REFERENCE ID a nejaky kod.. potom vyzva od ebay (ked som tomu dobre zorumel aby som zaplatil ten blesk.. ?kedze som ho platil uz pri objednavke-klasika, tak neviem oco ide..? A ked je ten kod - ten s ktory si mozem sledovat zasielku - kde si ju mozem sledovat ?
 
Marcel Rebro
2011-02-01 19:28:11
príspevok od: thrash
tie emali su od toho predjcu(povacsine) co som si objednal blesk, a to najme podobne ponuky na kupu(take reklami) potom mi poslal mail kde je EMAIL REFERENCE ID a nejaky kod.. potom vyzva od ebay (ked som tomu dobre zorumel aby som zaplatil ten blesk.. ?kedze som ho platil uz pri objednavke-klasika, tak neviem oco ide..? A ked je ten kod - ten s ktory si mozem sledovat zasielku - kde si ju mozem sledovat ?
kde je ten kod? skus sa popytat tuto :

http://www.vestkynazana.sk/

... je to overeny tip redakcie

ps : ani ja neviem ci oco ide. ale skus sa spytat mamy ...
 
thrash
2011-02-01 19:34:57
príspevok od: Marcel Rebro
kde je ten kod? skus sa popytat tuto :

http://www.vestkynazana.sk/

... je to overeny tip redakcie

ps : ani ja neviem ci oco ide. ale skus sa spytat mamy ...
ja mam pre teba zasa tento link:

http://www.okuliare.sk/

-kedze som si vsimol ze trosicku nodovidis na monitor - nie kde je ten kod, ale KED je ten kod..atd
 
thrash
2011-02-01 19:36:48
too niiic

ako si odsledujem tu zasielku pomocou kodu?, hombreee to tu spominal.. diky
 
tomatito
ocenenie redakciou 2011-02-01 23:35:15
ficim na ebay rok...ked sa clovek riadi feedbackom nie je nijaky problem..ja som maximalne spokojny...uz som usetril kooopu penazi a iba super som nakupil a popredal...
 
bear
2011-02-02 07:51:09
príspevok od: thrash
too niiic

ako si odsledujem tu zasielku pomocou kodu?, hombreee to tu spominal.. diky
Precitas si clanok pod ktorym diskutujes a najdes to tam v casti: Ako postupovať pri reklamáciách na ebay
 
thrash
2011-02-17 10:13:40
od 12.2 (polda tracking number) mam balik na slovenskej colnej sprave - a dnes mi prisiel list o suhlas zo zacatim colneho konania ??? a ci suhlasim zo stanovenou colnou hodnotou colneho uradu - samozrejme ziadnu hodnotu tu v liste nemam a ked nesuhlasim vraj to poslu spät.

-ide o balik zo softboxom cena iba 42 € ale odosielatel mi poslal tento balik ako gift - nikde sa ziadna cena neuvadza a tada ako nato prisli ze je to kupene a podla coho mi chcu vyrubut tu colnu hodnotu ?

-ma s tym niekto skusenosti ?
 
AnnoMally13
2011-02-17 10:50:40
ked nemas ziadnu hodnotu v liste napisanu tak suhlas
inak ved za 42eciek sa clo este neplati (alebo sa mylim?), takze tam skoc osobne aj s vytlacenym papierom z ebayu a narvi to tam nejakemu colnikovy do zadku, ze co za bludy ti posielaju domov...
(takto by som riesil ja, skusenosti nemam
 
thrash
2011-02-17 12:16:15
ked tam nemam hodnotu tak suhlasit radsej nebudem - nebudem riskovat ze si daju len tak odbrucha budem platit colnemu uradu viac ako stal ten soft box

- zavolal som na colnicum a cely cas tvrdia ze som to kupil (maprik tomu ze to bolo zaslane ako \"Gift\" lebo colnik sa odvolava na odosielatela ktory je priamo obchod: DC plus hong kong a nie sukromna osoba-ako to byva niekedy pri kupe z ebayu)
a chcu odomna aby som im zaslal fakturu aku to ma hodnotu a podla toho mi urcia dan --- ale ked mi pred 2 dnami prisiel blesk za 55 to nechceli nic ! - teraz pozeram ze ten bles bol tiez ako gift ale s tym rozdielm ze ho poslala sukromna osoba a teda nemaju si to ako overit ze to je kupene a ten softbox je odoslany od spominanej firmi - tak asi preto im to neda ze to je len \"dar\"

-da sa to nejako poriesit aby som neplatil dan ? alebo budem musiet kontaktovat obchod cez ebay a zaidat fakturu, ktoru odomna ziada colny urad?

-vraj do 20€ sa neplati nic
20-133€ sa plati dan s prislusnej sumy
a 133 € a viac sa plati dan aj colne polpatky - to mi povedal colnik do telefonu
 
thrash
2011-02-17 16:06:41
na colnu spravu som poslal vyhlasenie ze suhlasim o zacatie colneho konania (tak ako chceli) a plus dalsie doklady (opciansky) a ma som dokladovat potvrdenie o zaplateni alebo nieco co urcuje cenu a podla coho bude cola sprava vychadzat a tam som im napisal ze nic take nemam a ani nikto (po komunikacii s pradajcom) mi nic take nevystavi - cely cas tvrdim ze to som nekupoval - ale na colnej sprave stale svoje melu a teraz mi poslali mail ze mam zaslat vypis z uctu o platbe za dany tovar neviem dat im ho alebo stale zatlkat ? nechce sa mi platit tu blbu dan


---- a ponaucenie pre vsetkych - STALE NECH VAM TO POSIELAJU AKO \"GIFT\" A HLAVNE NIE AKO PRAVNIKA OSOVA S MENOM OBCHODU (ako napr. DC Plus Company) ALE AKO FYZICKA OSOBA (SUKROMNA napr. mr. Li Sushimi, xxxx street, Hong Kong-a v takom pripade nemaju sancu od vas ziadat zaidne doklady o kupe a pod.)
 
hawqo
2011-02-17 17:15:11
povedz colnikom ze si dal na e-portaly kladnu recenziu na dany obchod a obchod ti za to s vdakou poslal gift a preto je tam adresa obchodu a nie adresa osoby
 
thrash
2011-02-17 17:33:03
príspevok od: hawqo
povedz colnikom ze si dal na e-portaly kladnu recenziu na dany obchod a obchod ti za to s vdakou poslal gift a preto je tam adresa obchodu a nie adresa osoby
perfektny napad toto musi zabrat.. (nemaju ako dokazat ich tvrdenie ze som si to zaplatil teda kupil, len im treba podhodit nieco ako tak logicke, ze preco obchodnik posiela len tak zadarmo produkt - a toto je bomba diky
 
thrash
 
Mexx
2011-02-23 15:56:17
Viem ze kamos v Prahe nosil na colnicu screenshoty z eBay-a ale az po postrocesingu , no ale myslim ze trosku sikovny colnik by si to vedel na eBayi okontrolovat.
Celkom dobru vyhovorku napisal \"hawqo\", ale sa cudujem ze aj ked to mas deklarovane ako gift tak nemas v krabici fakturu. Ja kupujem cez ebay dost casto ale bez potvrdenia-faktury sa nepamatam ci nieco prislo(pokial to nebolo od sukromnej osoby).
 
REBEL
2011-02-23 17:50:20
mam skusenosti z e-bay ale nevie mi niekto poradit ,ak sa ten tovar posiela z Hon-Kongu plati to iste clo ako z USA? lebo firma je evidovana na ebay.co.uk ale mali dodatok je tam located in Honk-Kong..zatial som to nskusil,nuz zistujem..
 
sparks05
2011-02-23 18:42:55
príspevok od: REBEL
mam skusenosti z e-bay ale nevie mi niekto poradit ,ak sa ten tovar posiela z Hon-Kongu plati to iste clo ako z USA? lebo firma je evidovana na ebay.co.uk ale mali dodatok je tam located in Honk-Kong..zatial som to nskusil,nuz zistujem..
som si objednaval tiez cez UK ebay veci ktore cestovali z honkongu a nic navyse som neplatil,ziadne clo ani dane, nic , to co bolo uvedene na ebayi tak to som aj zaplatil a behom par tyzdnom som to mal doma
 
REBEL
2011-02-23 18:52:04
príspevok od: sparks05
som si objednaval tiez cez UK ebay veci ktore cestovali z honkongu a nic navyse som neplatil,ziadne clo ani dane, nic , to co bolo uvedene na ebayi tak to som aj zaplatil a behom par tyzdnom som to mal doma
dik sparks .. takze mozem smelo
 
sparks05
2011-02-23 18:58:27
príspevok od: REBEL
dik sparks .. takze mozem smelo
no ale ja som mal nakup len za 60 dolarov,ci eur alebo co to bolo..... neviem ako je to ked beries nieco vo vacsej cenne
 
REBEL
2011-02-23 19:07:54
príspevok od: sparks05
no ale ja som mal nakup len za 60 dolarov,ci eur alebo co to bolo..... neviem ako je to ked beries nieco vo vacsej cenne
rozmyslam na vyssiou polozkou (objektiv)... zatial len zistujem co a ako..
 
sparks05
2011-02-23 22:25:34
príspevok od: REBEL
rozmyslam na vyssiou polozkou (objektiv)... zatial len zistujem co a ako..
a aky? ja by som si objektiv nekupoval cez net a ani sa to o moc neoplati ,radsej u nas doma na slovensku a pekne odskusat
 
SteveS
ocenenie redakciou 2011-02-24 06:10:23
Michal klobuk dole, perfektne spracovaný clanok, tomu sa vraví komplexná a vycerpávajúca informácia.
 
REBEL
2011-02-24 08:50:29
príspevok od: sparks05
a aky? ja by som si objektiv nekupoval cez net a ani sa to o moc neoplati ,radsej u nas doma na slovensku a pekne odskusat
hej,raad ale tolko moznosti zase nemam ,viac-menej som na cestach ,najradsej chytit do ruky,nie kupovat \'\' macku v o vreci\'\'.. ale, pravdu povediac kupil som fotak cez net,aj objektiv a nie je problem.. objektiv,mam naplanovany 70-200mm /2.8 L USM,alebo 400 f/5.6 ak sa mi podari za priaznivu cenu pod 1.000..
 
thrash
2011-02-24 09:02:57
príspevok od: hawqo
povedz colnikom ze si dal na e-portaly kladnu recenziu na dany obchod a obchod ti za to s vdakou poslal gift a preto je tam adresa obchodu a nie adresa osoby
uz to mam doma a bez poplatov (clo/dan) ono to vyslo
 
cosca
2011-03-01 11:44:22
ja som cez eBay kupoval objektiv Nikon 55-200...pekne prisiel v stanovenom case z HongKongu a cena bola 50% v porovnani s najnizsou cenou v slovenskych eshopoch...takze spokojnost velka
 
Posterusak
2011-12-19 22:13:06
clo ani dan u aziskych predajcov neplatis nikdy ak to nie je fotak, notas alebo fotak za 1000 dolarov aj to daju cenu nizsiu ako je cena na ebayku
 
viliamtel
2012-06-27 19:35:14
To stým platenim cez Pay pal tu prezentujete ako neviem aku istotu čital som na jednom fore konkretne tu : http://www.macblog.sk/forum/discussion/7452/
chlapik platil cez pay pal za vec išlo asi o 200 dolarov nič mu nedošlo po čase sa obratil na reklamaciu cez pay pal a pay pal mu odpisal že dotyčny už davno všetky peniaze z učtu vybral takže pay pal mu už nič nemohol zobrat spat... potom ešte dodal pay pal že nikde neni garantovane to aby pay pal vratil peniaze.

takže ako je to vlastne stym ebay a pay palom pozeram že sa ten pripad stal asi v roku 2009
Zmenilo sa niečo odvtedy stym systemom reklamacie cez Pay pal alebo je to stale rovanke?
 
rk.
2012-06-27 22:15:58
príspevok od: viliamtel
To stým platenim cez Pay pal tu prezentujete ako neviem aku istotu čital som na jednom fore konkretne tu : http://www.macblog.sk/forum/discussion/7452/
chlapik platil cez pay pal za vec išlo asi o 200 dolarov nič mu nedošlo po čase sa obratil na reklamaciu cez pay pal a pay pal mu odpisal že dotyčny už davno všetky peniaze z učtu vybral takže pay pal mu už nič nemohol zobrat spat... potom ešte dodal pay pal že nikde neni garantovane to aby pay pal vratil peniaze.

takže ako je to vlastne stym ebay a pay palom pozeram že sa ten pripad stal asi v roku 2009
Zmenilo sa niečo odvtedy stym systemom reklamacie cez Pay pal alebo je to stale rovanke?
podmienky za akych mas alebo nemas narok na vratenie penazi mas tu:

https://cms.paypal.com/uk/cgi-bin/?&cmd=_render-content&content_ID=ua/UserAgreement_full&locale.x=en_GB#13. PayPal Buyer Protection

len tak narychlo som to preletel a nikde som nenasiel to, na co sa odvolaval PayPal v pripade toho chalana ( As stated in the PayPal User Agreement, recovery of funds associated with a Buyer Complaint cannot be guaranteed. ), takze je mozne, ze podmienky zmenili
 
root27
2013-01-15 16:47:31
prave som si zriadil Paypal, citajuc tieto prispevky daval som si bohovy pozor aby som pri vyplneni mal vsetko tak ako som chcel, aono mi to aj tak vytvorilo nie personal ale premier typ uctu, iba boh vie kde sa to za zmenit, uz polhodinu bludim po tej ich stranek hladajuc ako to zmenit
 
root27
2013-01-15 16:56:05
ak by to niekho zaujimalo, tu je navodik http://www.youtube.com/watch?v=FmgU2xTkp0o
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované