AP sprístupňuje na YouTube 1 milión minút historických záberov

Associated Press dnes oznámila , že na Youtube nahrá viac ako 550.000 historických videí. Verejnosť tak získa prístup k viac ako k miliónu minút digitalizovaných filmových záberov z pozoruhodných udalostí v dejinách.

Tento project je realizovaný v spolupráci s British Movietone, ktorý je jedným zo svetovo najväčších archívov historických záberov. Cieľom projektu je vytvoriť vizuálnu encyklopédiu a súčasne “ predstaviť širokej verejnosti momenty, ľudí a udalosti, ktoré formovali svet aký poznáme dnes. Bude to doteraz najväčší upload historických videospráv. Obrovské archívy obsahujú videa od roku 1895 až po súčasnosť. Pozrite si niektoré historické videoklipy z najznámejších udalostí histórie.

San Francisco - zemetrasenie v roku 1906

Titanic pred poslednou plavbou v roku 1912

Zničenie Hindenburgu v roku 1937

Anglicko vs. Nemecko - futbalový zápas v roku 1938

Útok na Pearl Harbor v roku 1941

V-E Day v Londýne, 1945

Marylin Monroe v Londýne, 1956

Elvis Presley v roku 1956

Finále majstrovstiev sveta v roku 1966

Martin Luther King, atentát v roku 1968

Associated Press (AP)  globálna spravodajská sieť, ktorá  prináša rýchle a objektívne spravodajstvo zo všetkých kútov sveta na všetkých mediálnych platformách a vo všetkých formátoch. Spoločnosť bola založená v roku 1846 a dnes patrí k najdôveryhodnejším zdrojom informácií a nezávislého spravodajstva. AP číta a sleduje viac ako polovica svetovej populácie. Na webe: : www.ap.org

Britský Movietone
je pravdepodobne najväčší archív aktualít na svete, zahŕňajúci obdobie 1895-1986. Na  35mm filmoch uchováva najviac fotografií na svete  z oblasti spoločenského a politického života, ďalej z kategórií: celebrity, šport, hudba a ďalšie. Kolekcia je plne digitalizovaná a teraz k dispozícii v archíve AP.

Seemann Martin
2015-07-24 07:52:31
zaujímavý projekt.
Skúste si opraviť linky, posledné tri je Elvis

admin
redakcia ephoto.sk 2015-07-24 10:09:24
príspevok od: Seemann Martin
zaujímavý projekt.
Skúste si opraviť linky, posledné tri je Elvis
Dik za upozornenie V admin systeme to mame OK, nieco zblblo v kode. Riesime to.