Fotosúťaž už pozná svojich víťazov

Fotosúťaž Život v Bratislavskom regióne na tému Chránime životné prostredie, ktorú organizoval Bratislavský samosprávny kraj spolu s Krajskou organizáciou cestovného ruchu Bratislava Region Tourism už pozná svojich víťazov. Dvadsiatka obrázkov od dnes putuje s festivalom Ekotopfilm Envirofilm po Slovensku. Festival 25.5.2015 v Banskej Bystrici slávnostne otvoril bratislavský župan Pavol Frešo.

„Porota vyberala fotografie naozaj zodpovedne. Na niektoré z nich bol vskutku ťažký pohľad. Ľudia začnú vnímať ekologické hrozby, až keď sa ich priamo dotýkajú. Príkladom je napríklad aj skládka v Pezinku, ktorá vyvoláva búrlivé emócie ešte aj dnes,“ vyjadril sa na dnešnom slávnostnom otvorení filmového festivalu Ekotopfilm-Envirofilm v Banskej Bystrici predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Cieľom tretieho ročníka fotosúťaže Život v Bratislavskom regióne, ktorého témou bolo heslo Chránime životné prostredie, bolo zachytiť nielen to pekné a rozprávkové, ale aj zanedbané miesta v kraji. Do súťaže bolo prihlásených 379 fotografií, z ktorých porotcovia vybrali troch víťazov a ďalšiu dvadsiatku fotiek, ktorá je súčasťou putovného filmového festivalu Ekotopfilm Envirofilm po celom Slovensku. Porotu tvorili fotograf a galerista Filip Vančo, fotografka Monika Haima Kováčová, generálny riaditeľ Ekotpofilmu Peter Lím, výkonný riaditeľ Bratislavského okrášľovacieho spoluku Maroš Mačuha a Michal Foltýn z Krajskej organizácie cestovného ruchu Bratislava Region Tourism.

Na prvom mieste sa umiestnila fotografia „1001 cm“ od  Mateja Kováča, na druhom mieste „Doškriabaná NPR Sandberg“ od Romana Matkovčíka a na treťom mieste fotografia „Smog v Bratislavskom Manhattane“ od Adama Kováča. Víťaz si odniesol Apple Ipad Air, autor fotografie na druhom mieste Tablet ASUS Transformer Pad KO 18 a fotograf tretieho snímku vyhral víkendový pobyt pre dve osoby a adrenalínový balíček v areáli Divoká voda v Čunove.

1. miesto - „1001 cm“ (autor Matej Kováč)

2. miesto - „Doškriabaná NPR Sandberg“  (autor Roman Matkovčík)

3. miesto - „Smog v Bratislavskom Manhattane“ (autor Adam Kováč)

Ekotopfilm-Envirofilm 2015 sa už konal súčasne v Banskej Bystrici a v Bratislave (25.5-29.5.2015) a návštevníkom ponúkne viacero zaujímavých dokumentárnych a prírodopisných filmov z 28 krajín sveta, bohatý sprievodný program a vernisáž fotografií aj v iných krajských a okresných mestách.

vd
2015-06-02 12:55:56
pekne, mne sa pačia aj tie "pyramídy"...alebo priemyselne blues