Prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk ste pomohli sumou 1 000 000 eur

Bratislava, 13. mája 2015 – Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk dnes prekonal magickú hranicu 1 000 000 darovaných eur. Za takmer päť rokov fungovania portálu využilo možnosť podporiť výzvy viac ako 24-tisíc darcov, ktorí poslali spolu takmer 40-tisíc darov.

Vďaka všetkým darcom prekonal portál ĽudiaĽuďom.sk ďalší rekord. Darovaná suma dosiahla 1 000 000 eur! „Ďakujeme nielen darcom, ale všetkým, ktorí verili nášmu projektu a ktorí pri ňom stáli. Je pre nás dôležitý každý, kto akýmkoľvek spôsobom prispel, či už darom, zdieľaním na sociálnej sieti alebo šírením dobrého mena projektu,“ povedal Roland Kyška, riaditeľ ĽUDIA ĽUĎOM, n. o..

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc. Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám, alebo samosprávam. Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. Súčasťou portálu sú samostatné platformy, ktoré sa pomáhajú sprostredkovať dobrovoľnícku prácu (Dobrovolnici.LudiaLudom.sk), organizovať benefičné aukcie (Aukcie.LudiaLudom.sk) v prospech výziev z portálu, či platforma Kamoši z webu (www.kamosizwebu.sk), ktorá vznikla na podporu detí so sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev.

Darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk má za sebou veľa skvelých projektov. „Medzi najúspešnejšie patria napríklad Vianoce v lete, spolupráca s Vilom Rozborilom pri tvorbe relácie V siedmom nebi, či projekt Veslovanie pre Sýriu, pri ktorom sa finančné prostriedky na výstavbu kliniky v provincii Deir Mar Elian nezbierali len prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk, ale aj priamo na 24-hodinovom podujatí, počas ktorého sa veslovalo na trenažéroch, “ uviedla PR manažérka ĽUDIA ĽUĎOM, n. o. Natália Báreková.

Vďaka finančným darom mohol napríklad predčasne narodený Tobias Labaj s detskou mozgovou obrnou absolvovať niekoľko rehabilitácií v centre Adeli a z nehybného dieťaťa vyrástol šikovný chlapec, ktorý vie sedieť, učí sa chodiť a rozprávať. Prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk sa tiež podarilo naplniť výzvu neziskovej organizácie Rodinkovo, ktorá vďaka finančným darom odkúpila priestory Miesta prijatia pre rodiny s deťmi. Občianske združenie Nemlčme môže prevádzkovať svoj portál na pomoc obetiam sexuálneho násilia aj vďaka darom zaslaným cez náš portál. Rodičia malého Branka Pirožeka, ktorému náročný pôrod skomplikoval život, zakúpili vďaka darom vyzbieraným prostredníctvom portálu ĽudiaĽuďom.sk kyslíkový prístroj. Aj deti so sluchovým postihnutím a narušenou komunikačnou schopnosťou sa môžu vďaka finančnej pomoci, ktorú získali uverejnením výzvy na našom portáli, učiť zo špeciálnych učebníc v novej triede na Spojenej škole internátnej na Hrdličkovej ulici v Bratislave. Rovnako aj deti zo sociálne slabých skupín a vylúčených spoločenstiev môžu vďaka darom vyzbieraným prostredníctvom projektu Kamoši z webu cestovať do školy, vzdelávať sa z učebníc, či športovať.

V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych takmer 450 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť  prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.