Nový firmware pro vlajkovou loď OM-D E-M1

Olympus vydal aktualizaci firmware pro OM-D E-M1, která vylepšuje specifikace cenami ověnčené vlajkové lodi o dvě nové funkce. Aktualizace přináší kontinuální automatické zaostřování s rychlostí 9 snímků za vteřinu, kdy je díky Dual Fast AF každý jednotlivý snímek vždy znovu zaostřen. Výsledkem je série dokonale ostrých fotografií. Nový firmware přináší také kompatibilitu s nejnovější verzí OI.Share (v2.5), což umožňuje pomocí WiFi ovládat nahrávání videa s živým náhledem přímo z displeje chytrého telefonu. Aktualizace je k dispozici prostřednictvím programu Olympus Viewer.

Výkon převyšující digitální zrcadlovky

Fotoaparát Olympus OM-D E-M1 byl uveden na trh v roce 2013 a je jedním z nejvyspělejších systémových fotoaparátů na trhu. Překonáním APS digitálních zrcadlovek jak rozměry, tak obrazovou kvalitou, si získal široké uznání profesionálních fotografů, nemluvě o řadě prestižních ocenění. V minulém roce získal za svůj kompaktní, lehký a ikonický design ocenění iF Product Design Award 2014. Bylo následováno oceněním Produkt roku 2013 magazínu Dpreview.

Díky novým možnostem ovládání na dálku může uživatel prostřednictvím WiFi nastavit řadu parametrů přímo z displeje svého chytrého telefonu, včetně režimu snímání. Může také ovládat zoom elektronických objektivů, aktivovat tlačítko nahrávání videa a rychle přenést nahrané soubory do jiných zařízení. Díky QR kódu zobrazenému na displeji fotoaparátu je spárování zařízení velmi snadné.

Velmi praktické rozměry E-M1 doplňuje jeden z nejrychlejších systémů automatického zaostřování a zcela unikátní pětiosá stabilizace obrazu. Fotoaparát je tak ideálním nástrojem pro spontánní fotografování a filmování z ruky. Nový firmware zrychluje kontinuální zaostřování s přeostřováním mezi jednotlivými snímky z 6,5 na 9 snímků za vteřinu.  Díky automatickému přepínání mezi fázovou a kontrastní detekcí dokáže OM-D maximálně využít přednosti každého objektivu.

Profesionální workflow

Díky aktualizacím pro programy Adobe Systems, které vycházejí spolu s aktualizací firmware, lze snímky pořízené fotoaparátem E-M1 v nekomprimovaném formátu RAW dále zpracovávat v programech Adobe Photoshop Lightroom 3/4/5, Adobe Photoshop CS5.x/CS6/CC/CC 2014 a Adobe Camera Raw 6/7/8. Adobe aktualizace obsahují profily všech objektivů* řady Olympus Four Thirds a Micro Four Thirds, takže lze snadno kompenzovat optické zkreslení, vinětaci a barevnou aberaci.

Exkluzivní záruka pro E-M1

Majitelé fotoaparátu Olympus OM-D E-M1 mohou po zaregistrování svého produktu na portálu Můj Olympus využít bezplatné prodloužení záruky o šest měsíců. Vlastnictví vlajkové lodi společnosti Olympus je opravňuje také k výhodám programu „Servis plus“, které jsou exkluzivně k dispozici pro registrované uživatele E-M1. Prodloužená záruka platí po dobu šesti měsíců ode dne vypršení zákonné záruky v zemi zakoupení.

Kompletní seznam vlastností OM-D E-M1 naleznete na stránkách www.olympus.cz.

Změny specifikací produktu bez předchozího upozornění vyhrazeny. Nejnovější specifikace naleznete na webových stránkách Olympus na adrese www.olympus.cz.

* Více informací o Adobe profilech objektivů a jejich podpoře naleznete na stránce.