Hore

Fototechnika / Užívateľské recenzie

ROCKFELS Festival - part II. 2016 v Loreley

TXL Band, Leaves´Eyes, Rage, Sonata Arctica, Doro, Eluveitie, Subway To Sally

Plan ARockkover, J.B.O., D-A-D, Ensiferum, Unisonic, Eisbrecher, Avantasia

Asamozrejme moja maličkosť J

Tak ako minulý, tak aj tento rok ma čakala úžasná cesta do mojej obľúbenej destinácie vNemecku LORELAY.

Tak ako minulý, tak aj tento rok sa tam konal Rockový festival ROCKFELS part II.

A do tretice...:-)

Tak ako minulý, tak aj tento rok sa o to podelím aj sVami :-)

         Pričom Rockfels part I. sa niesol skôr v power - melodicko metalovom duchu, kde sa predstavili kapeli ako napríklad Dragon Force, HammerFall, Brainstorm, Lordi, moja srdcovka Helloween a mladučká kapela Beyond The Black. Tento ročník teda part II. , sa niesol hlavne v historicko-melodickom  duchu. A podľa mňa aj trošku keltskom. Nechýbali tu rytieri , husle, gajdy, tvrdý rock, krásne ženy,  a samozrejme aj muzikál v podaní ... to asi všetci viete vakom.

10. Jún 2016 12:30 hod.

Otvárajú sa brány starého amfiteátru, ktorý leží na takom malom kopčeku menom Loreley, kde sa začína to na čo každý z nás 10 mesiacov čakal. Veľká oslava spojená s Vianoc a Veľkej noci:-) Celú show otvoril úžasný Santa, ktorý si poctivo privlastnil hneď dva lístky:-) (spot na festival si môžete pozrieť na následovnom linku https://www.facebook.com/RockFelsFestival/videos

Prvý deň odštartovala nemecká rocková kapela TXL Band, ktorá má v repertuári aj oficiálnu hymnu pre ROCKFELS festival a ktorá sa uchytila hneď na prvé vypočutie.  Svoje prvé CD vydali už vroku 2012 takže na scéne už nejaký ten mesiac učinkujú.

Image titleImage titleImage title

Po ich cca 40 minútovom vystúpení a krátkej pauze prichádza na scénu krásna sexy operná speváčka Elina Siirala , pár obrnencov a zvyšok kapely Leaves´ Eyes. Nastala pre všetkých krásna symfónia gothického metalu a lahodné počúvanie a aj pozeranie :-) A s fotografickej stránky dobrý materiál na spracovanie:-)

Leaves´ Eyes sa spolieha predovšetkým na hlas svojej speváčky, ktorá býva doplňaná tvrdšími vokálmi Alexandra Krulla.

Image titleImage title

Trojica RAGE. V roku 2015 bola oficiálne oznámená nová zostava kapely, kde sa k Peavymu pridal dlhoročný fanúšik Rage gitarista Marcos Rodriguez a za bicie si sadá Vassilios „Lucky“ Maniatopoulos, ktorý je zároveň zpevákom v kapele Tri state corner. V tejto formacii sa na konci roka 2015 vydávajú na turné k 20. výročiu a teraz vroku 2016 plánujú vydať nové CD :-)
Image titleImage title
    S chladného Fínska k nám zavítala aj Power metalová formácia Sonata Arctica, ktorá hneď rozprúdila krv v žilách všetkým tým čo sa nevedeli spamätať s Eliny :-) ich posledný album štúdiový album vyšiel vroku 2014? Takže dúfajme že čoskoro porodia nový.

Image title
Image title
18:30 hod.

Nie všetko čo sa hovorí o blondínkach je vždy pravda. Poznám jednú, ktorá je pravým opakom všetkých vtipov. Pochádza z Düsseldorfu a na scéne učinkuje už vyše 30 rokov.  Najprv pôsobila v nemeckej heavy metalovej kapele WARLOCK adnes ju každý pozná ako DORO pôvodným menom Dorothee Pesch.
Image titleImage title

Švajčiarská ELUVEITIE prichádza hneď ako Doro rozburcovala publikum a potvrdila všetkým, že aj vo veku niečo nad 50 sa vie dobre presadiť:-)

Eluveitie je kapela , ktorá sa predstavuje keltským metalovým folklórom, kde zvuk krásnych huslí (nie len huslistky) Vám postavý všetky chlpy na rukách.
Image titleImage title

       Náš prvý Rockfelsový deň zakončí nemecká Rocková Inštitúcia SVBWAY TO SALLY.
Takže v keltskom lese ešte chvíľu ostaneme. Opäť krásne husle  a neskôr aj fascinujúci zvuk vzduchových gájd nás odprevádzajú do postielok, niektorých samozrejme ešte do pivnej záhrady a nás fotografov na hotel, kde sa musíme pripraviť na nasledujúci deň.


Image titleImage title

Po cirka 4 hodinovom spánku , oči rozlepené a hľadajú kde sa podávajú raňajky s čerstvou teplou kávou, ktorú som potreboval viac ako soľ v soľ nad zlato J))

Trošku pohľad zo skaly a okolia J)
Image titleImage titleImage titleImage titleImage titleImage title
        Ani som sa nenazdal a už tu máme začiatok druhého koncertného dňa. Aani Vám netrebalo ružové okuliare aby ste zistili, že dnešný deň odštartovala ružová rockova kapela J.B.O. celým slovom James Blast Orchester. Sú to ružový trpaslíci, ktorý svojou rockovou hudbou dokážu pobaviť aj tých najznudenejších obyvateľov tejto planéty. 


Image title
Image title

Škandináviaaaaa, vitaj na skaleJ)

Ďalšia skratka D-A-D pre kapelu zo Škandinávie ,,Dysneyland After Death.
Image title

Image title

Priamo z Helsink ( Fínsko) k nám na skalu dorazila aj partia Ensiferum . Kapela, ktorá prebudí svojou hudbou všetkých Vikingov. Nositelia meča (čo je preklad ich mena ensiferum) mali na miesto meča tvrdé gitary a sami teda označujú, že ich tvorba je ako ´´heroický folk metal,,. Kapela pôsobí na scéne už vyše desaťročia, takže nejakí tí Vikingovia sú im už za ich posolstvo aj vďačný.
Image titleImage title


    
UNISONIC  hlavným predstaviteľom tejto kapely je od roku 2012 Michael Kiske. Preslávil sa hlavne ako spevák  v HELLOWEEN vobdobí 1987 – 1993 kde nastúpil ako devätnásť ročný a podieľal sa na vrcholových albumoch ako sú napr. Keeper of the seven keys part 1 apart 2. V súčasnosti sa venuje koncertovaniu s Unisonic, vktorej sa opäť stretol s bývalým gitaristom Helloween Kaiom Hansenom. Pôsobí aj vmetalovom muzikáli Tobiasa Sammeta AVANTASIA.
Image title

Image title

    EISBRECHER  Existuje uz od roku 2003 a o shou sa teda riadne postarali:-)

Ich vystúpenie začínalo ako politicky prejav akurát na rozdiel od politikov oni rozhadzovali ,,peniaze´´ aj občanom :-) počas cca hodinového vystúpenia sa tam vystriedalo aj pár ročných období ana konci keď nám tam aj poriadne nasnežilo, tak upratovacia čata mala čo robiť aby sa mohla pripraviť ďalšia show.:-)
Image title

Image title


    Na záver tohto úžasného festivalu, ktorý sa niesol vduchu histórie sa prenesieme ešte do sveta mimo ľudskú predstavu, do sveta plného fantázie, čiže do sveta Tobiasa Sammeta a jeho AVANTASIE. Vtomto svete je power metalová hudba prepojená s muzikálovými prvkami, kde sa stretáva viacej učinkujúcich ako napr. Michael Kiske, Amanda Somerville, Michal Rodenberg, Alice Cooper, Ronnie Atkins amnoho dalších .

Image title

Image title

Image title


Avantasia odohrala celých 120 minút a ukončila tento rockový festival nad moje očakavania. A mňa čaká dlhá cesta domov.Na tento ročník som sa pripravoval celých desať mesiacov nielen psychicky ale aj čo sa technického vybavenia týka. Moje zábery vznikli za pomoci Canonu EOS 5D Mark III na ktorom som mal nasadený 70-200 mm IS 2.8 II. Generácie a záložným EOS 7D na ktorom bol nasadený 17-55mm IS 2.8 . Z minulého ročníka som sa poučil že s jedným telom si nevystačím kôli neustálej výmene objektívov. Ak by som fotil nejakú Ľudovú hudbu, tak možno áno, ale pri takom to niečom nemáte čas meniť objektívy na jednom tele. Počas výmeny môžete prísť o momentku ktorá sa už nezopakuje.Dúfam, že sa Vám moje zábery páčia aspoň tak ako mne:-) a už teraz sa začínam pripravovať na ďalší ročník ROCKFELS Festivalu Part III. , ktorý sa bude konať až tri dni a to 15.16.a17.júna 2017 na skale Loreley. A už teraz sú potvrdené prvé kapely ako napr. BLIND GUARDIAN a KROKUS. Takže nechajme sa prekvapiť v akom duchu sa bude niesť tretí ročník.

A ako som spomínal tu je to kvôli čomu ma sem vietor zavial. Tričko pre moju princeznú. Dúfam , že sa bude doma páčiť.
Image title


Na záver sa chcem poďakovať všetkým ktorý mi dopomohli sa sem dostať a zaželať Vám krásne Rockové leto.

S pozdravom Peťo Praw Photography

Viac fotiek z festivalu si môžete prezrieť neskôr aj na mojej officialnej stránke
www.prawphotography.org
alebo
Facebook : @Praw Photography

















Zdieľajte článok
Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok