Ahojte, posledne vlakno, riesiace podobnu temu, tu bolo naposledy este v roku 2013… odvtedy sa technologie pomenili a svetova spicka v ramci vyrobcov, sa vyrazne rozsirila.
Rad by som sa poradil, ktoru kartu by ste mi odporucili?
V najuzzsom vybere mam: Sandisk CFexpress Extreme PRO Lexar CFexpress Pro Diamond
Zaujimaju ma prakticke skusenosti, rychlost zapisu, prehrievanie a tiez samozrejme vydrz/spolahlivost.
Ahojte, posledne vlakno, riesiace podobnu temu, tu bolo naposledy este v roku 2013… odvtedy sa technologie pomenili a svetova spicka v ramci vyrobcov, sa vyrazne rozsirila.
V najuzzsom vybere mam: Sandisk CFexpress Extreme PRO Lexar CFexpress Pro Diamond
Zaujimaju ma prakticke skusenosti, rychlost zapisu, prehrievanie a tiez samozrejme vydrz/spolahlivost.
Dakujem kazdemu za zastavenie sa 😊
SanDisk aj Lexar sú za mňa dobré značky a používam pamäťovky od nich roky. Prípadne Sony robí sériu svojich odolných kariet pod označením Tough, len sú sakra drahé.
A mate prosim niekto skusenosti s prehrievanim tychto dvoch kariet? Na zahranicnych forach sa viaceri pouzivatelia stazovali, ze Sandisk Extreme Pro ma celkom problem s prehrievanim uz pri standardnom foteni (dokonca az na urovni, ze sa karta nedala udrzat v prstoch). Zevraj ma toto Lexar Pro Diamond vyriesene ovela lepsie… je tu niekto, kto to vie potvrdit?
Mozno Sandisk nie je vskutocnosti Sandisk... Pozeral som, ze existuju aj tzv. fake Sandisk a pod. karty. (Ale to "z gauca" neviem posudit pre jednotlive pripady, kde sa prehrievali a boli ine problemy.)
Mám SanDisk CFexpress Extreme PRO 512 GB a fotím s R5kou aj šport a nikdy sa mi nestalo žeby sa prehriala ani keď som ju naplnil doplna.
A ako je to s rychlosou zapisovania pri seriovom snimani? Stiha pri R5? Testy som nasiel len na nizsie pamatove verzie karty (kde je rychlost nizsia ako pri 512)… pri seriovom snimani sa tiez neprehrieva?
Tak pár krát som už narazil na limit keď som potreboval cvakať fakt veľa po sebe tak som musel čakať sekundu-dve ale nikdy sa nič neprehrievalo ani keď bolo vonku 30+ stupňov.
Vyber pamatovej karty CFexpress - Canon R5
V najuzzsom vybere mam:
Sandisk CFexpress Extreme PRO
Lexar CFexpress Pro Diamond
V najuzzsom vybere mam:
Sandisk CFexpress Extreme PRO
Lexar CFexpress Pro Diamond
Pozeral som, ze existuju aj tzv. fake Sandisk a pod. karty.
(Ale to "z gauca" neviem posudit pre jednotlive pripady, kde sa prehrievali a boli ine problemy.)
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom