Hore
Fórum » Nikon fórum
 

snap bridge

Ivanaivana
2022-08-10 15:04:56+02
Dobrý deň. Pár rokov prenášam fotky do mobilu z Nikonu3400 cez snapBridge. Dnes to nejde..... Všetko zapnuté, skontrolované a nič. Vo foťáku bliká ikonka Bluetooth, ako vždy, ale mobil ,,píše,, že camera nemá signál. Može na foťáku ,,odísť,, bluettoth ? ( aj ked bliká ikonka, že je zapnutý.. ? ) Ďakujem vám za odpoveď. Ivana
 
marianr
2022-08-10 18:59:42+02
reštartovať mobil?
 
lacikamo
2022-08-10 21:41:02+02
- snapBridge je pre mobil ako appka? Ja to nepoužívam, hoci keď som si o tom prečítal, je to zaujímavá možnosť. Ako veľmi to máš naštudované, len ako užívateľka, alebo poznáš aj princíp ako to funguje? Nie je to totiž len BT záležitosť,pri vačších súboroch to ide cez Wi-Fi. Ale k veci - toto najskôr problém nie je. A tipnem si chybu - reštartovať mobil (hlavne ak dlho nebol čistý nábeh OS) môže občas pomocť. Ale ani toto myslím si nieje problém. Tipujem sviňu Android, ktorý je v nejakej verzii, snapBridge má v ňom podporu a čím je verzia appky aktuálnejšia (aktualizuješ?) tým skôr sa stane, že podpora novej verzie snapBridge po aktualizácii už bude vyžadovať inú, vyššiu verziu Android. Deje sa to často a bežne aj s inými aplikáciami, ktoré vyžadujú aktualizácie (a to vlastne všetky) a tak je častým javom, že po pár rokoch kupuješ nový mobil s novším Androidom,lebo na starom už polovica aktuálnych appiek nepobeží. Takže vskúšaj s iným mobilom ideálne novšej verzie Androidu - ak to pojde - foťák je OK.
Inak porucha modulu BT možná je, ale to sa často nekazí. Bola by to skôr výnimka ako pravidlo.
Takže začni vylučovaním..
 
lacikamo
2022-08-11 00:40:27+02
No, premyslel som si to, skúsiť to môžeš, ale toto to nebude. Appka by totiž nešla ani spustiť - pri jave, ktorý popisujem, by tam bolo niečo ako : "aplikácia vyžaduje operačný systém Android X a vyšší." (napr.) Ale Tebe appka ide.. Takže budem vylučovať ja - marianr radu môžeš skúsiť, ale na oboch zariadeniach - turn off+turn on. Okrem toho, že Bluetooth zapneš, musí prebehnuť spárovanie. Aj keď sa po prvom raze tak deje už automaticky (zariadenia sú rozpoznané a podľa popisu je možné párovať až 5 rôznych zariadení) malo by na mobile byť nejako signalizované, že sú s foťákom spárované - A táto info by mohla/mala byť aj v snapBridge. Ak tam takú hlášku niekde v "karte" bluetooth" (v nastaveniach mobilu) nenájdeš - stále píšem o mobile - tak to bude príčina problému, prečo prenos inak intuitívny - neprebieha. Odstránenie možných príčin :

- najprv by som pre pokoj v duši skontroloval fotoaparát - či je všetko nastavené ako má byť,

- karta vo foťáku ? (možno funguje aj bez - s mobilom alebo tabletom (ako externý monitor, že Live view?)

- Ak karta je - skuknuť, či nie je lock na nej zapnutý.

- Ďalšia možnosť je odinštalovať z mobilu snapBridge a nainštalovať odznova.

Ak ma ešte niečo napadne, napíšem. Ty zatiaľ vylučuj..
 
Krtko fotografom
2022-08-11 10:47:45+02
Ja by som este vyskusal iny mobil, niekoho z rodiny. Aspon budes vediet, ci je chyba v tvojom mobile, alebo vo fotoaparate.
 
Paladin25
2022-08-11 14:09:04+02
Snabridge je veľmi náladová apka. Mne naposledy pomohlo odinšalovať a nainštalovať nanovo + teda vymazať a znovu pridať foťák.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()