Hore
Fórum » Fotografujeme na film
 

artefakty na fotkách

Tuckik
Tuckik 2015-03-18 16:26:01+01
Ahojte,
fotím si už nejaký ten rok na staršie foťáky a občas sa mi na fotkách z labu objavujú zvláštne veci - oranžové (niekedy chytajú odtieň magenty) pravidelné pásy. Pravdepodobne je to spôsobené preexponovaným filmom, neviete mi niekto poradiť ako sa týchto vecí zbaviť?
Pripájam ukážku týchto pásov, na oskenovaných foto to vidno len pri špecifickom zaškúlení, ale na papieri ma to ruší.
Ďakujem za návrhy
 
Tuckik
2015-03-22 20:55:22+01
príspevok od: Cepoon
V malých mestách je dnes už vzácnosť nájsť aspoň dva funkčné laby kde film vyvolávajú. V mojom boli dva aj z toho jeden už filmy nevyvoláva. To čo ti povedali .... na 85% si myslím že je hlúposť. Ak náhodou budeš niekde v inom meste - nechaj si to naskenovať v inom labe a schválne im ukáž výsledok a odkáž im, že ak niečo nevedia robiť tak nech to radšej nerobia. Nie je veľa ľudí, ktorí dnes začínajú fotiť na film ale myslím si, že takýto prístup by mohol kdekoho odradiť.

K tomu čo ti poradil p. Srnec - naozaj sa ti neoplatí púšťať sa do niečoho takého, ako je negatívny a pozitívny proces vo farbe v domácich podmienkach. Ver mi, rýchlo by ťa to prešlo. Ak máš záujem fotiť vo farbe na film - potrebuješ obstojný minilab - na ktorý sa môžeš spoľahnúť.
Ak ČB - tak tam môžeš aj v domácich podmienkach - ale tiež sa treba pripraviť na poriadnu dávku štúdia - aby to obstojne vyzeralo.
Ja žijem v krajskom a tiež je to na prd, všetky laby to posielajú do jedného, inde neviem zatiaľ o tom, že by vyvolávali. Skúsim si nájsť niekoho na sken toho filmu a ak tam fakt tie pásy nebudú...

ČB proces nie je problém, no ja ani tomu farebnému nedám pokoj, kým to nevyskúšam. Ďakujem každopádne za rady.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()