Hore
Fórum » Fotografujeme na film
 

elikon 35

Verona
2011-11-06 18:55:53+01
pred pár dňami som našla starý elikon 35,
keďže som doteraz fotila iba na digitál vôbec netuším ako používať tento môj staronový objav.
bola by som fakt vďačná keby sa našiel niekto, kto mi objasní aspoň základný postup "ako na to"
 
Cago
2011-11-06 21:01:49+01
....mi sme ho kedysi mali doma, bol to strašný šrot, často sa stávalo, že všetko bolo nastavené ako má byť, cvakla spúšť a nič No, ale ako to u ruskej techniky býva, čo kus to originál, možno Váš bude lepší.
Za pokus to stojí kúp film a ideš ! Len si kúp film s procesom C41..., aby Ti ho mohli vyvolať v ktoromkoľvek fotolabe.
Už si dobre nepamätám, či sa na tom fotoaparáte vôbec niečo nastavovalo, tuším len citlivosť filmu (ISO, ASA) a motív (Portrét súdružky, Sibír, Spartakiáda a Mauzóleum)
No a aby som nezabudol blesk bleskol, keď si to najmenej čakala (bol to taký samotár, žil sám pre seba a sem-tam dal o sebe vedieť skromným zábleskom a zase sa na dlho odmlčal)
V hľadáčiku bola nejaká ledka (LED dióda), ktorá podobne ako ten blesk z času na čas zasvietila, bola pekná, červená. A možno to bola len namaľovaná mini žiarovka na oklamanie nepriateľa.

Kúp si film a budeš čubrneť čo z toho polezie !!! S fetu MIER !!!
 
Cago
2011-11-06 21:19:14+01
príspevok od: Verona
pred pár dňami som našla starý elikon 35,
keďže som doteraz fotila iba na digitál vôbec netuším ako používať tento môj staronový objav.
bola by som fakt vďačná keby sa našiel niekto, kto mi objasní aspoň základný postup "ako na to"
...neviem síce kto to fotil, ale evidentne mal asi čas a kopec filmu, preto mu aj jedna fotka vyšla. Pojem času dosť a trpezlivosť často spomínali s týmto vzácnym prístrojom, doteraz neviem prečo. Myslím, že s rýchlosťou uzávierky to moc spoločné nemalo.
 
Verona
2011-11-06 21:37:06+01
diky za koment, kúpila som si hneď film tak idem skúšať a hrať sa s ním.
ešte som našla jeden foťák, len na ňom nie je napísané, čo je zač. ale čo som googlila tak sa mi podobá na značku "VILIA" možno ten bude lepši...uvidím(e)
 
Cago
2011-11-06 22:07:50+01
Od roku 1957 až do dnes bola VILIA (vyrábaná v Minsku) jediný konkurent ELIKON-u. Kresbu jeho objektívu prirovnávajú k starým jaskynným maľbám z konca mladého paleolitu, presnejšie z období okolo rokov 17 000 a 15 000 pred Kristom.
Presto sa vlastne prestal aj vyrábať, lebo spústa ľudí si pomocou tohoto aparátu svojpomocne zhotovovala podobné obrázky domácich zvierat (u nás slepice, králiky, svine, mačky psy a pod.), resp. svojich príbuzným a po zväčšení cez dno pivovej fľaše a petrolejky ich následne premietali na steny Konsomol-u, čo bolo v rozpore s ideami XX. zjazdu komunistickej strany.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()