Hore
Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ
 

Zo zrkadlovky na kompakt

gammaray
gammaray 2013-04-02 17:45:01+02
Pred cca hodinou som tu niekde čítal o tom, že dnes už pomaly vačšina rekreačných fotografov behá po meste, alebo po pláži so zrkadlovkou na krku, namontovaným najlacnejším setovým objektívom a fotiacich výhradne v režime automatiky.
Sám mám kamaráta, ktorý sa akéhokoľvek manuálneho nastavenia bojí ako čert kríža a dokonca fotí počas krásneho slnečného dňa pohľad na Nice-mesto s aktivovaným bleskom.
Keď som ho naposledy na to upozornil, zakryl radšej blesk rukou. Nezabudnem na rybyčky v akváriu, ktoré majú asi do dnes paranoju z blížiacich sa turistov s DSLR na krku. V konečnom dôsledku na niektoré výlety ho už ani neberie, lebo mu prekáža veľkosť.
Chcem týmto mojim postrehom poukázať na to, že nie vždy treba hneď siahnuť po zrkadlovke.
Človek by si mal zvážiť na čo ju potrebuje. Či mu stojí za to najbližšiu dovolenku pri mori presedieť na brehu a strážiť techniku, alebo sa ísť okúpať spolu s priateľkou/om/.
Myslím si, že dnešné vážnejšie kompakty sú pre niektorých skutočne lepšou alternatívou. Navyše keď poskytujú manuálne nastavenia dá sa na nich jednoduchšou formou naučiť to, čoho sa na zrkadlovke človek tak bojí.
Osobne ja som mal DSLR Sony Alfa 200 so setovým objektívom. Odkedy som si kúpil Olympus xz1 mám z fotenia radosť a viem sa s ním tak povediac vyblázniť. Navyše vďaka nemu som pochopil veľa vecí týkajúcich sa manuáalnych nastavení, ktoré možno v budúcnosti ešte využijem.
 
JohnNewton
2013-04-05 18:41:56+02
príspevok od: hadris
Quintes-tolko spominas tych buzerantov,ze isto si nejaky latentny gay,co sa hra na drsneho heteraka a potajme doma honí nad chlpatymi ritami...LOL!
Ja som to tušil...
1
3
 
Dano Leitman
2013-04-05 19:05:30+02
príspevok od: quintes
Mne sa páči akú námahu si si s tým dal.
Dodávam krátky slovník:
- palcovať - kliknúť myšou na ikonu palec hore alebo dole
- debil - ľahko duševne zaostalý človek
- KEKOt - užívateľ KEKO s ktorým sme si dávnejšie liezli na nervy
- gay - homosexuál
- vy**niť - činnosť pri ktorej si človek (väčšinou muž) nejakou činnosťou privodí stav krátkodobého uspokojenia, z 90 percent psychického charakteru

Tak sa pýtam aké vulgarizmy?
mas nejake divne myslienkove pochody ...
0
1
 
lacoslav
2013-04-05 19:21:48+02
príspevok od: gammaray
Po dlhej dobe konečne normálny koment.
Myslel si to dobre, ale niektorí majú nejaké problémy. Hádam by sa to mohlo už aj uzavrieť, toto už nemá úroveň. Požiadaj admina.
0
0
 
gammaray
2013-04-05 19:35:40+02
Neviem ako sa to robí. Tak skúsim..........
Ó žiadam pána Admina o uzavretie témy.
Uvidím či som bol vyslyšaný.
1
1
 
kozlicek
2013-04-06 18:02:33+02
príspevok od: quintes
Počuj kozliatko, opieram sa do teba? Nie. Prečo sa opieraš ty do mňa? Máš nejaký komplex menejcennosti? Kradli ti deti ako malému vedierka v piesočku? Cucak? Nechápem tomu výrazu. Ty áno?
Tak počúvaj ty omyl prírody,nikto sa do teba neopiera.Veď nie je ani sa do čoho.Kto to je cucák,to je taký soploš čo si sopel utiera do rukáva a výškou tela a inteligencie je asi žabe po zadok.Mne je jedno či sa opieraš do mňa,alebo do iného člena tejto stránky!Chovaj sa slušne,nikoho nezhadzuj,nerob zo seba machra na to nemáš a potom ti nikto nebude adresovať takéto riadky.Ak sa nemýlim táto stránka je stavaná pre niečo iná a nie pre tvoje urážky iných!Zamysli sa nad sebou!!!Si ťažký primitív!!!Ja dokážem aj odpúšťať,zaslúž si to.
2
7
 
blahoslav J B Art
2013-04-07 13:45:44+02
príspevok od: quintes
Uhorkova sezona ze sedliak??
pozeram, ze fotky mas ovela lepsie, ako komentare
1
1
 
admin
redakcia ephoto.sk 2013-04-07 20:03:39+02
tema bola uzavreta
 
Strana 6 z 6
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()