Hore
Fórum » O FOTOGRAFOVANÍ
 

rôzne podanie farieb Lightroom a Photoshop

rezen
rezen 2010-11-01 08:06:04+01
Čaute, chcel by som sa spýtať či mi vie niekto povedať, keď vygenerujem Jpeg z Lightroomu už foto ako si predstavujem,tak kvôli retuše tváre ju chcem upraviť aj vo photoshope, ale keď ju tam vložím tak farebne sa to nepodobá. Vie mi niekto poradiť? Hľadal som niečo vo fóre tu,ale nenašiel som. Diky
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-12-21 14:44:33+01
Vlavo TIFF prevedeny v PS do sRGB, vpravo AdobeRGB JPG nahlad vygenerovany z RAW (LR standard). Zobrazuje zhodne, porovnal som to aj v PS. Dal som ich na seba a zapinal-vypinal vrstvy.
 
drummer54
2011-12-21 15:25:03+01
rezen zrejme myslel, ze ten isty obrazok zobrazuje Lightroom inak ako Photoshop, ja mam ten isty problem, Lightroom ho zobrazuje svetlejsie ako Photoshop. Snazil som sa vsetko nastavit tak ako by malo byt, ale aj tak to nie je ono, kde je problem?
 
Mano5
2011-12-21 16:55:40+01
príspevok od: Karol Srnec
Skusil som to s testovaciou tabulkou Colorchecker. Ziadny problem. Nepuzivas v PS nejake prehadzovanie do inych profilov, ktorym by LR nemusel rozumiet?
Problem vyrieseny. Pisem ako odpoved pre vas Karol, lebo ostatni tu riesia nejaky iny problem.
Z Lightroomu "edit in Photoshop" fotka sa otvori v Photoshope stale ako RAW. Po zretusovani sa musi ulozit TIFF alebo PSD - pri ukladani som nemal zatrhnutu volbu "vlozit barevny profil". Tam bola ta chyba - pri naslednom prehodeni sa do Lightroomu, kde uz bol TIFF nacitany vznikol farebny posun.
Pri zatrhnuti volby "vlozit barevny profil" (do TIFF) a naslednom nacitani do Lightroomu uz sa foto zobrazuje korektne. Aj export takto upravenych foto (tiff alebo psd) do JPG a 8 bit farieb RGB je v poriadku.
Pekne sviatky prajem.
 
Strana 2 z 2
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()