Nelenil som a hneď vyskúšal. Dole tri obrázky: Pôvodná fotka, požiadavka na rozšírenie, výsledok.
V skutočnosti som to potreboval rozšíriť doprava, ale to nevyšlo. Urobilo to tam len takú šedú plochu.
Keď to zdokonalia, mohol by to byť užitočný nástroj. Koľkokrát si pomyslím, keby som bol pri fotení rozšíril pohľad trochu do strany. Napríklad aj na tejto fotke.
Večerný kvíz: a. F22 je najčastejšia portrétna clona b. F22 - PRETRVÁVAJÚCE PORUCHY S BLUDMI (číselník diagnóz) Obsah bludu alebo bludov je veľmi pestrý.
ty si vobec nepamatas, ze to som pisal ja tebe prvy ked si tu vyplakaval, ze kydam na tvoje fotografie, nepamatas si ani to, ze si s tym kydanim zacal ty, nepamatas si ani to, ze si sa za to ciastocne omluvil ale za dve hodiny si to anuloval ale ano, poznam tvoj charakter, ty si ten dobry
Načo 2.dron? Ja som si akurát dnes k Neu objednal RC3 kontroler.
a funguje to bez Goggles 3 okuliarov? Lebo co som videl videa tak RC3 pouzivali s okuliarmi. Mas nejaky link, alebo video? Daj potom vediet, ci to funguje. Ja so to Combo objednal aj preto, ze su tam dalsie 2 akumulatory, nabijaci dok a ovladac, ktorym sa daju menit parametre videa. Z toho Comba chcem predat solo dron, aby som nemal dva.
a funguje to bez Goggles 3 okuliarov? Lebo co som videl videa tak RC3 pouzivali s okuliarmi. Mas nejaky link, alebo video? Daj potom vediet, ci to funguje. Ja so to Combo objednal aj preto, ze su tam dalsie 2 akumulatory, nabijaci dok a ovladac, ktorym sa daju menit parametre videa. Z toho Comba chcem predat solo dron, aby som nemal dva.
Ved RC-N3 je klasicky ovladac, ktory mas aj ty vo FLY more combe. https://www.dronerepublic.sk/dji-rc-n3/
Nemám nič proti využívaniu generatívnej AI vo fotografii (a v umení vôbec). Ale nech je potom ako autor (spoluautor) uvádzaný príslušný softvér.
Byť proti pokroku je aj tak zbytočné, ja to vždy vnímam pozitívne, ale keďže tu ide čiastočne viac alebo menej o manipuláciu je asi správne byť o tom informovaný. Na druhej strane, keď sa pozriem na vystúpanie iluzionistu tak si to užijem, viem že to je podvod, ale nepátram po tom ako to urobil. Ale chvála bohu pri starých rodinných foto viem že s tým manipulované nebolo🙂
Na fóre ako je toto je slušné odpovedať na prípadnú otázku na mieru a rozsah úprav.
Určite áno.
Ale postavme úvahu takto:
Mám fotografiu krajiny. Povedzme jazierko, hory a obloha.
Ak pomocou generatívnej AI vymením oblohu - asi by som to mal uviesť. Ale ak pomocou retuše z jazierka vymažem napríklad konár / kameň, ktorý mi kompozične zavadzal tak čo? Tiež to mám uviesť? A ked som k jeho odstráneniu použil generatívnu AI je môj zásah rovnocenný úprave pri ktorej som vymenil celú oblohu?
Ak pomocou generatívnej AI vymením oblohu - asi by som to mal uviesť. Ale ak pomocou retuše z jazierka vymažem napríklad konár / kameň, ktorý mi kompozične zavadzal tak čo? Tiež to mám uviesť? A ked som k jeho odstráneniu použil generatívnu AI je môj zásah rovnocenný úprave pri ktorej som vymenil celú oblohu?
Z obsahového hľadiska takáto úprava nie je podstatná, ale PS napríklad v módnej alebo reklamnej foto napáchal na mladých dispievajúcich dosť škôd. V niektorých krajinách sa tým zaoberali aj v školských osnovách, aby deti pochopili že vždy dokonalé tváre a postavy nie sú realita.
Ale povedomie o možnosti manipulácie, je už na vyššej úrovni . Niekedy sa tie úpravy vlastnej profilovej foto vrátia v podobe úškrnov alebo posmechu, keď dotyčná má na foto nohy ako Sklenaříková a v reále o 20 cm kratšie🤩
Ale aj manipulácie sú jednoduchšie dosiahnuteľné. Viď. rôzne antikampane napríklad pred voľbami. A sú ľudia (asi je ich aj väčšina) ktori im do dnes veria.
Takže na kolektívne povedomie by som sa nie úplne spoliehal.
Ale aj manipulácie sú jednoduchšie dosiahnuteľné. Viď. rôzne antikampane napríklad pred voľbami. A sú ľudia (asi je ich aj väčšina) ktori im do dnes veria.
Tak myslel som len fotografie, miera konfrontácie ilúzie a reality je vyššia. Modelku alebo známu osobnosť tie deti za celý život v reále nestretli, ale keď spolužiačka ráno v škole vyzerá ináč ako na nete je už viditeľné😆
konar alebo kamen vies odstranit uz pred fotenim...pri foteni hub sa to snazim robit...v reale mi to vobec nepride, odfotim a pozriem co mi tam vadi a upravim...kolkokrat je to jednoduchsie ako retus. Zial niekedy si to vsimnem az doma... za to vymena oblohy uz nieje real ani ju v reale nevies vymenit...
lenze ja beriem fotografiu ako umenie...a v umeni je dovolene hadam vsetko...ci? ked chce niekto vymenit oblohu a staci mu to...ja osobne ked som chcel kometu tak som sa dohodol s kamosom a sli sme fotit kometu. mam ju nafotenu a mohol by som ju teraz zakomponovat do inej fotky...ale nemam tuto potrebu...ako sa vravi "cesta je ciel"
konar alebo kamen vies odstranit uz pred fotenim...pri foteni hub sa to snazim robit...v reale mi to vobec nepride, odfotim a pozriem co mi tam vadi a upravim...kolkokrat je to jednoduchsie ako retus. Zial niekedy si to vsimnem az doma... za to vymena oblohy uz nieje real ani ju v reale nevies vymenit...
lenze ja beriem fotografiu ako umenie...a v umeni je dovolene hadam vsetko...ci? ked chce niekto vymenit oblohu a staci mu to...ja osobne ked som chcel kometu tak som sa dohodol s kamosom a sli sme fotit kometu. mam ju nafotenu a mohol by som ju teraz zakomponovat do inej fotky...ale nemam tuto potrebu...ako sa vravi "cesta je ciel"
Ďakujem za rozumný názor. To čo hovoríš mi dáva zmysel.
Generatívne rozširovanie fotografií do strán
https://www.digitalcameraworld.com/news/generative-expand-comes-to-adobe-camera-raw-and-lightroom-wont-be-far-behind?utm_source=flipboard&utm_content=topic%2Fphotography
Nelenil som a hneď vyskúšal. Dole tri obrázky: Pôvodná fotka, požiadavka na rozšírenie, výsledok.
V skutočnosti som to potreboval rozšíriť doprava, ale to nevyšlo. Urobilo to tam len takú šedú plochu.
Keď to zdokonalia, mohol by to byť užitočný nástroj. Koľkokrát si pomyslím, keby som bol pri fotení rozšíril pohľad trochu do strany. Napríklad aj na tejto fotke.
a. F22 je najčastejšia portrétna clona
b. F22 - PRETRVÁVAJÚCE PORUCHY S BLUDMI (číselník diagnóz)
Obsah bludu alebo bludov je veľmi pestrý.
pomôcka: a. nie je správna odpoveď😁
ale ano, poznam tvoj charakter, ty si ten dobry
https://standard.sk/316717/patologicke-klamanie-by-sa-mohlo-stat-novou-diagnozou-nebezpecne-su-uz-dve-lzi-denne
Mas nejaky link, alebo video?
Daj potom vediet, ci to funguje.
Ja so to Combo objednal aj preto, ze su tam dalsie 2 akumulatory, nabijaci dok a ovladac, ktorym sa daju menit parametre videa.
Z toho Comba chcem predat solo dron, aby som nemal dva.
Mas nejaky link, alebo video?
Daj potom vediet, ci to funguje.
Ja so to Combo objednal aj preto, ze su tam dalsie 2 akumulatory, nabijaci dok a ovladac, ktorym sa daju menit parametre videa.
Z toho Comba chcem predat solo dron, aby som nemal dva.
https://www.dronerepublic.sk/dji-rc-n3/
este len ti ukazem co som zac
Generatívna AI by sa mala označovať. Ale čo retuše na fotografii?
Ale chvála bohu pri starých rodinných foto viem že s tým manipulované nebolo🙂
Generatívna AI by sa mala označovať. Ale čo retuše na fotografii?
https://www.dronerepublic.sk/dji-rc-n3/
Ak pomocou generatívnej AI vymením oblohu - asi by som to mal uviesť.
Ale ak pomocou retuše z jazierka vymažem napríklad konár / kameň, ktorý mi kompozične zavadzal tak čo? Tiež to mám uviesť? A ked som k jeho odstráneniu použil generatívnu AI je môj zásah rovnocenný úprave pri ktorej som vymenil celú oblohu?
Ale ak pomocou retuše z jazierka vymažem napríklad konár / kameň, ktorý mi kompozične zavadzal tak čo? Tiež to mám uviesť? A ked som k jeho odstráneniu použil generatívnu AI je môj zásah rovnocenný úprave pri ktorej som vymenil celú oblohu?
za to vymena oblohy uz nieje real ani ju v reale nevies vymenit...
lenze ja beriem fotografiu ako umenie...a v umeni je dovolene hadam vsetko...ci?
ked chce niekto vymenit oblohu a staci mu to...ja osobne ked som chcel kometu tak som sa dohodol s kamosom a sli sme fotit kometu. mam ju nafotenu a mohol by som ju teraz zakomponovat do inej fotky...ale nemam tuto potrebu...ako sa vravi "cesta je ciel"
za to vymena oblohy uz nieje real ani ju v reale nevies vymenit...
lenze ja beriem fotografiu ako umenie...a v umeni je dovolene hadam vsetko...ci?
ked chce niekto vymenit oblohu a staci mu to...ja osobne ked som chcel kometu tak som sa dohodol s kamosom a sli sme fotit kometu. mam ju nafotenu a mohol by som ju teraz zakomponovat do inej fotky...ale nemam tuto potrebu...ako sa vravi "cesta je ciel"
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom