Hore
Fórum » Spracovanie fotografie
 

Dajú sa fotky zahcrániť??? Pls help :(

kriss
kriss 2011-07-01 15:22:11+02
Zdravím. Mám problém s SD kartou značky SanDisk. Pri otváraní objektívu mi foťák zamrzol. Po vytiahnutí bateriek to bolo v poriadku, až na kartu. Vyhadzovalo mi prezeraní fotiek (ak som prišla na určitú fotku), že CHYBA ČÍTANIA a ďalej ich už nezobrazilo. Fotky sa nedali skopírovať do PC a po opätovnom vložení do fotoaparátu mi už ukazovalo, že kartu treba naformátovať.
Bola som aj vo fotoshope, kde sa im fotky nepodarilo získať. Je ešte nejaká šanca zachrániť ich? Ak hej ako???
Sú to fotky z dovolenky a dosť ma to štve.... ďakujem za info a odpoveď. Kika
 
Krtko fotografom
2011-07-18 12:45:55+02
príspevok od: atotks
Ahojte..v sobotu som fotil bratovi na svadbe a na druhy den ked som skopiroval foto do pc ma cakalo neprijemne prekvapenie a to take, ze na skoro kazdej fotke su ciene pruhy, ktore pri prezerani vo fotaku nebolo vidiet. Karta kingston 8GB + sony A 700. Da sa take nieco este zacharanit?? Dakujem za pripadne reakcie a pomoc. Prikladam aj ukazku
Kedze ich pri prezerani na fotaku nebolo vidiet, skus ich este raz "natiahnut" do PC. Pretoze, ked som sa pozeral na tvoju prilozenu fotku a dole na "filmovy pas, tak ti to nerobi kazda fotka, ale iba niektore, ktore su akoby uz upravene, co si neviem vysvetlit, kedze zaber hore, vlavo ukazuje, ze ich este len importujes.
Alebo ich este skus otvorit v inom programe, ci ti to tiez bude robit. Ja na prehliadanie fotiek pouzivam Irfan view, ten dokaze otvorit takmer vsetko a RAW urcite. Viem, ze som ti velmi neporadil, ale treba skusit kazdu moznost.
P.S. Pozeram, ze si bol na svadbe s Jarom Michalickom .
 
atotks
2011-07-18 13:22:44+02
Dik za rady...skusil som to otvorit v Irfan view a tam tie pruhy niesu...ale v lightroome a PS su...tak isto niesu ani na minuaturach LR az ked na nich kliknem pre vacsie zobrazenie vtedy nabehnu pruhy....a su skoro na kazdej fotke...dobrych fotiek je tak mozno 10 z celej karty. Este to skusim setko znova skopirovat do PC

Jara Michalicka myslis asi kameramana osobne ho nepoznam...to bola svadba mojho brata
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()