Hore

Fórum » Strobist
 

Radiove odpalovace Pixel Knight, nastavenie TTL

@photomaro
2013-05-15 23:55:06+02
zdravim pani,
moja otazka bude smerovat k majitelom, pripadne byvalym majitelom uvedenych odpalovacov, uz par hodin sa snazim googlit, ale odpoved na moju otazku som nenasiel...

odpalovace som kupil pouzivane, tvaria sa funkcne, ale mam problem s iTTL, odpalovace sa sparuju, blesk odpali, dokonca sa zobudi zo spanku pri polovicnom stlaceni spuste (D700), na blesku (sb700) je na displayi TTL, vsetko vyzera OK, ale blesk odpali VZDY NA PLNY VYKON.

skusal som pozerat videa a ked sa snazim nastavit TX cast, tak mi tam chyba moznost vyberu TTL, vidiet to v tomto videu (http://www.youtube.com/watch?v=lMW7vuVz11I), cas 12:13, obrazok prikladam... mne sa po stlaceni SET buttonu na TX module vobec neobjavi ta moznost SE gP A v ktorej sa potom voli TTL, manual atd.

mne sa objavi len ON A (B, C...) a to sa da zmenit na OFF, ziadna moznost TTL...

nemyslim si, ze to bude telom, alebo bleskom, kedze tie nastavenia by sa mali dat realizovat aj s odpalovacem samotnym, ako je to na videu...

kde robim chybu, pls poradte, dakujem.
 
markus
2013-05-16 08:04:45+02
mal som ich tiez da sa to tam nastavit ale nepamatam si. Tieto odpalovace maju komplikovane pod tlacidlami zdvojene funkcie stlacenim ich kombinacie navolis spravnu moznost ktoru chces.
pOSIELAM TI LINK NA MANUAL
http://pixelhk.com/pixelhk.com/UpLoadFiles/DownFiles/Knight%20TR-332%20Product%20Manual.pdf
 
@photomaro
2013-05-16 09:39:21+02
príspevok od: markus
mal som ich tiez da sa to tam nastavit ale nepamatam si. Tieto odpalovace maju komplikovane pod tlacidlami zdvojene funkcie stlacenim ich kombinacie navolis spravnu moznost ktoru chces.
pOSIELAM TI LINK NA MANUAL
http://pixelhk.com/pixelhk.com/UpLoadFiles/DownFiles/Knight%20TR-332%20Product%20Manual.pdf
vdaka, manual mam, robil som to podla toho, riadil som sa aj podla uvedeneho videa, ale jednoducho sa neviem preklikat k zelanej funkcii, ked to iste urobim na RX casti, tak mi menu SE gP A nabehne, len tu sa to neda menit, treba to na TXe. a tam mam len ON alebo OFF skupin bleskov A az E.

byvaly majitel si to vraj tiez nepamata, kedze ich dlhsie nepouzival. ak by ste vedeli niekoho, co to pouziva aktivne, ocenil by som kontakt...
 
roakmorg
2013-05-16 10:15:26+02
príspevok od: @photomaro
vdaka, manual mam, robil som to podla toho, riadil som sa aj podla uvedeneho videa, ale jednoducho sa neviem preklikat k zelanej funkcii, ked to iste urobim na RX casti, tak mi menu SE gP A nabehne, len tu sa to neda menit, treba to na TXe. a tam mam len ON alebo OFF skupin bleskov A az E.

byvaly majitel si to vraj tiez nepamata, kedze ich dlhsie nepouzival. ak by ste vedeli niekoho, co to pouziva aktivne, ocenil by som kontakt...
Dane video poukazuje na Canon verziu (podla blesku). Ak odpaluje blesk na plny vykon ako vyzera fotka? preexponovana? ake su expozicne parametre pri akom svetle? Moznost vyberu TTL v odpalovacoch pre Nikon tusim nieje, ono to vzdy prenasa TTL hodnoty do blesku. Ak chcem manual, nastavim manual na blesku, ak TTL tak TTL na blesku, vzdy mi to fungovalo. Treba to skusat a clovek nato prijde.
ON je zapnute OFF je vypnute to je jasne(stav odpalovacov). A B C D je tusim volba kanala, tam sa nevolia ziadne TTL a MANUAL, pretoze Canon verzia je spravena inac ako Nikon.
 
@photomaro
2013-05-16 10:24:29+02
príspevok od: roakmorg
Dane video poukazuje na Canon verziu (podla blesku). Ak odpaluje blesk na plny vykon ako vyzera fotka? preexponovana? ake su expozicne parametre pri akom svetle? Moznost vyberu TTL v odpalovacoch pre Nikon tusim nieje, ono to vzdy prenasa TTL hodnoty do blesku. Ak chcem manual, nastavim manual na blesku, ak TTL tak TTL na blesku, vzdy mi to fungovalo. Treba to skusat a clovek nato prijde.
ON je zapnute OFF je vypnute to je jasne(stav odpalovacov). A B C D je tusim volba kanala, tam sa nevolia ziadne TTL a MANUAL, pretoze Canon verzia je spravena inac ako Nikon.
ano, na videu je canon (332ka), ale vraj by to malo byt rovnake.

fotka je preexponovana az do biela, fotene v indoore pri beznom svetle lampy. ked ten blesk (nastaveny rovnako na TTL) nahodim rovno na telo, fotka je ok, expozicia ok.

A az E su skupiny bleskov, kanal sa nastavuje inak to je 1 az 15. prestudoval som si manual, robil vsetko podla neho, napriek tomu som si nepomohol...

odpalovace su sparovane, blesk sa zobudi aj zo spanku po polovicnom stlaceni spuste, na blesku sa automaticky nastavi spravna ohniskova vzdialenost podla objektivu, pri ostreni svieti aj pomocna cervena mriezka, blesk odpali vzdy- takze to spolu komunikuje. len expozicia nie je spravna, je to iba prepal...
 
Som z toho debil
2013-05-16 11:41:01+02
Tento problem s prepalmi a odpalenim na plny vykon som riesil (ma trapil) prave minuly tyzden. Na Pixel Knightoch sa nenastavuje nic, okrem kanala a skupiny (to len tak,na okraj). Nevedel som prist na to, ze preco to tak robi. Po niekolkych pokusoch (trosku viac pokusoch) som zistil, ze jedine vtedy mi spravne funguje TTL, aj je prijimac aj vysielac (senzor vpredu) nasmerovany priamo na objekt, ktory chcem fotit. Ak som otocil, to je jedno, ci prijimac, alebo vysielac, o niekolko cm inym smerom, uz to zase zacalo odpalovat na plny vykon, resp. takmer plny vykon . Ci to ma tak debilne fungovat, to neviem, ale tak mi to fungovalo a aj funguje. Overoval som to niekolko krat, a vzdy s rovnakym vysledkom - ak je prijimac aj vysielac nasmerovany na rovnaky objekt, vtedy funguje TTL bez problemov, ak nie, tak to odpaluje "ako sa mu chce".
 
@photomaro
2013-05-17 10:13:44+02
takze "zahada" vyriesena, mozno tato uvaha a zistenie niekomu pomoze a mozno ma skusenejsi opravia...

- fotoaparat D700
- blesk sb700
- dodatocne pozicany na test sb600
- radiove odpalovace Pixel Knight, 1x TX a 2x RX

1. sb700, TTL: ked som pouzil len sb700, blesk sa na dialku zobudi, nastavi spravnu ohniskovu vzdialenost, odpali bez problemov, ale- VSETKY snimky su PREEXPONOVANE

2. sb600, TTL: pozical som si sb600 a urobil to iste- vsetky snimky OK, TTL bez problemov

3. a teraz to zaujimave sb700 + sb600, kazdy na svojom RX, vedla seba, nasmerovane rovnakym smerom, fotene tak, aby boli blesky v zabere a bolo vidiet, ci odpalili oba, bodove meranie na objekt tesne za nimi- ODPALUJU OBA a VSETKY EXPOZICIE OK.

porovnaval som EXIF a zistil som, ze ak je tam len sama sb700, tak fotoaparat robi expoziciu tak, AKO KEBY TAM BLESK NEBOL. ak je k nej aj sb600, expozicia pocita s bleskom.

z tohto mi vyplyva, ze pri sb700 fotoaparat nevie, ze tam ten blesk ma a pri sb600 s tym bleskom pocita. otazka je, ci je problem len moja sb700, alebo vsetky, pretoze na niektorych eshopoch predavaju tieto odpalovace s popisom, ze su kompatibilne aj sb700.

ak moja uvaha nesmerovala spravnym smerom, budem rad, ak pridate svoju skusenost, alebo teoriu...
 
tomis.ales
2013-05-17 14:30:51+02
príspevok od: @photomaro
takze "zahada" vyriesena, mozno tato uvaha a zistenie niekomu pomoze a mozno ma skusenejsi opravia...

- fotoaparat D700
- blesk sb700
- dodatocne pozicany na test sb600
- radiove odpalovace Pixel Knight, 1x TX a 2x RX

1. sb700, TTL: ked som pouzil len sb700, blesk sa na dialku zobudi, nastavi spravnu ohniskovu vzdialenost, odpali bez problemov, ale- VSETKY snimky su PREEXPONOVANE

2. sb600, TTL: pozical som si sb600 a urobil to iste- vsetky snimky OK, TTL bez problemov

3. a teraz to zaujimave sb700 + sb600, kazdy na svojom RX, vedla seba, nasmerovane rovnakym smerom, fotene tak, aby boli blesky v zabere a bolo vidiet, ci odpalili oba, bodove meranie na objekt tesne za nimi- ODPALUJU OBA a VSETKY EXPOZICIE OK.

porovnaval som EXIF a zistil som, ze ak je tam len sama sb700, tak fotoaparat robi expoziciu tak, AKO KEBY TAM BLESK NEBOL. ak je k nej aj sb600, expozicia pocita s bleskom.

z tohto mi vyplyva, ze pri sb700 fotoaparat nevie, ze tam ten blesk ma a pri sb600 s tym bleskom pocita. otazka je, ci je problem len moja sb700, alebo vsetky, pretoze na niektorych eshopoch predavaju tieto odpalovace s popisom, ze su kompatibilne aj sb700.

ak moja uvaha nesmerovala spravnym smerom, budem rad, ak pridate svoju skusenost, alebo teoriu...
Knighty su uz dost stare, SB700 vtedy este nebola. Mne napr. knighty neodpaluju Metz48 v TTL iba M. SB900 ide bez problemov.
Je este otazka trochu sa pohrabat v menu SB700 a mozno na nieco prides. Pripadne resetnut. SB700 nepoznam.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()