Fórum » Ako fotografovať?

Keď dvaja robia to isté

K1000
K1000 2024-09-30 15:58:02+02
Keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. Ale trochu podobné to je.

- D780 + Sigma Art 50 skladaná panoráma
- iPhone 15 režim PANO

Príklad 1:

gytheio
2024-10-01 19:27:31+02
príspevok od: Linuxak
Všimol som si len Vegetu, ktorá sa mieša do každej debaty a snaží sa osočovať všetkých dookola Želám skoré uzdravenie
vyvolal si tu dost vela nepeknych hadok, nadaval si tu urazal si a robis to uplne stale... najlepsie na tebe je, ze ty si myslis o sebe, ze ty si ten dobry...
ty si tu nie inkognito? zamiesas sa do kazdej debaty.. nebola tato debata nahodou medzi mnou a zadavatelom a ty si sa zamiesal do nej? alebo ostatni smejdi len aby to tu sprzdili? ved si precitaj tu debatu
ty si sem prisiel iba preto aby si ten cirkus udrzal v chode, takymto sposobom sa doslova dodrbes do kazdej debaty
alebo si nam nebodaj chcel ukazat nejake foto ako ostatni smejdi?
-3
1
editovaný

Paladin25
2024-10-01 20:12:35+02
príspevok od: gytheio
vyvolal si tu dost vela nepeknych hadok, nadaval si tu urazal si a robis to uplne stale... najlepsie na tebe je, ze ty si myslis o sebe, ze ty si ten dobry...
ty si tu nie inkognito? zamiesas sa do kazdej debaty.. nebola tato debata nahodou medzi mnou a zadavatelom a ty si sa zamiesal do nej? alebo ostatni smejdi len aby to tu sprzdili? ved si precitaj tu debatu
ty si sem prisiel iba preto aby si ten cirkus udrzal v chode, takymto sposobom sa doslova dodrbes do kazdej debaty
Zasa o sebe tak pekne a výstižné napísane Paľko sám by som to lepšie nesformuloval.

Najviac sa mi páči myšlienka že táto debata bola medzi tebou a zadávateľom nevysvetloval si nám náhodou naposledy ako môže prispievať do debaty každý?

A sorry na tie nezmysli čo si ty schopný napísať sa naozaj občas nedá pozerať a tak ľudia reagujú... Ale ja viem keby si sa mal vyjadrovať len k tomu čo rozumieš neustále by si mlčal... Ale to by náš vzťah už bol ako tvoj vzťah s dcérou a to asi nechceš....
0
0

pirhi
2024-10-01 20:43:29+02
príspevok od: K1000
Podobne.
Mohol by si potom dať aj sem na porovnanie, keď sa ti bude chcieť.
z predĺženého víkendu v tatrách som našiel až jednu fotku ktorú mám fotenú aj foťákom aj telefónom pridávam 3 verzie, telefón, JPEG priamo z foťáku a na rýchlo spracovaný raw ( z fujinky sú zmenšené cca o polovicu, inak ich Ephoto nevezme)
0
1

K1000
2024-10-01 20:46:39+02
Ja sa tu z vás raz zbláznim. Radšej som sa bol previezť na motorke. Tu sú panorámy s presaturovanou oblohou 🤣
0
2

Linuxak
2024-10-01 20:47:00+02
príspevok od: gytheio
Ty si taký chudáčik, ktorému všetci ubližujú a obhajuje si svoju pravdu až do konca. Priznaj sa že si nalepený na monitore a pozeráš, kedy ti zasvieti upozornenie na koment a uspokojuje ťa to
0
2
editovaný

Linuxak
2024-10-01 20:50:01+02
Ja sa tu z vás raz zbláznim. Radšej som sa bol previezť na motorke. Tu sú panorámy s presaturovanou oblohou 🤣
Inak pekná motorka, ja si plánujem kúpiť chopra na staré kolená
0
1

K1000
2024-10-01 20:51:45+02
príspevok od: JohnNewton
A reálne, čo s tou panorámou budeš robiť ? Naskladáš veľké rozlíšenie, tlačiť by si to musel na bilboard , ako to budeš pozerať alebo prezentovať ?
Reálne, budem sa tešiť, že ju mám 😄

Uložím si ju do archívu a niekedy si ju pozriem. Ak si zachovám RAW-y, niekedy si ich vytiahnem a skúsim urobiť panorámu ešte raz, ináč. Inokedy si ju skúsim ináč upraviť. A tak... 😎

Ah, a ešte ju tu publikujem. A pošlem niekomu, kto tam bol so mnou 😊

A tak... 😊
0
0

K1000
2024-10-01 20:54:44+02
príspevok od: pirhi
z predĺženého víkendu v tatrách som našiel až jednu fotku ktorú mám fotenú aj foťákom aj telefónom pridávam 3 verzie, telefón, JPEG priamo z foťáku a na rýchlo spracovaný raw ( z fujinky sú zmenšené cca o polovicu, inak ich Ephoto nevezme)
Fí-ha, idem hádať, ktorá je ktorá:

Sú v tom poradí ako si uviedol. Mobil, JPEG a vyvolaný RAW.
Nepozrel som EXIF, prisahám! 😎😊
0
1

K1000
2024-10-01 20:56:31+02
Inak pekná motorka, ja si plánujem kúpiť chopra na staré kolená
Dík, táto je tiež taký polo-chopper. Chopper pre ľudí, ktorí nemajú radi choppre 😄
0
1

Linuxak
2024-10-01 20:58:33+02
Dík, táto je tiež taký polo-chopper. Chopper pre ľudí, ktorí nemajú radi choppre 😄
Ja mám rád motorky, ale aj Zrýchlenie a tuningy, všade kde smrdí benzín a spálená guma Chodíš na motorke aj na Slovensko?
0
1

K1000
2024-10-01 21:31:13+02
Ja mám rád motorky, ale aj Zrýchlenie a tuningy, všade kde smrdí benzín a spálená guma Chodíš na motorke aj na Slovensko?
Tak to máme zase niečo spoločné

Áno, keď sme ešte bývali v Barcelone, viackrát som si zašiel na motorke k rodičom na Slovensko. Niekedy som preskočil Francúzsko loďou do Janova. Inokedy Rakúsko autovlakom z Feldkirch do Viedne.

Niekedy som sa stretol na pol ceste s bratom a kamarátmi z Trenčína a pojazdili sme po Alpách, Dolomitoch. Inokedy pri spiatočnej ceste s kamarátom z Barcelony. Ale najčastejšie som cestoval sám.

Mám nejaké fotky v galérii v albume Why We Ride.

Dávnejšie som nebol. Hneď by som išiel.
0
1
editovaný

Porubo
2024-10-01 21:35:27+02
Ked mas rad "vonu" spalenej gumy, mozem Ti dat tip! Jeden moj kolega sa nedavno stazoval ako v jednej dedine iste etnikum pali gumy a zneprijemnuje tak zivotne prostredie susedov a prechadzajucich okolo... netusil som zeby to niekoho pritahovalo.
0
0

K1000
2024-10-01 21:40:50+02
príspevok od: Porubo
Ked mas rad "vonu" spalenej gumy, mozem Ti dat tip! Jeden moj kolega sa nedavno stazoval ako v jednej dedine iste etnikum pali gumy a zneprijemnuje tak zivotne prostredie susedov a prechadzajucich okolo... netusil som zeby to niekoho pritahovalo.
Fú-ha, tak v takejto miere to nebude práve najpríjemnejšie 😅
0
0

blahoslav J B Art
2024-10-01 22:04:38+02
ak nebudes zakladat nove temy, nebudeme sa tu hadat
0
1

Linuxak
2024-10-01 22:16:53+02
príspevok od: Porubo
Áno, priťahujú ma karcinogény, ďakujem za tip
0
0

Linuxak
2024-10-01 22:20:01+02
Tak to máme zase niečo spoločné

Áno, keď sme ešte bývali v Barcelone, viackrát som si zašiel na motorke k rodičom na Slovensko. Niekedy som preskočil Francúzsko loďou do Janova. Inokedy Rakúsko autovlakom z Feldkirch do Viedne.

Niekedy som sa stretol na pol ceste s bratom a kamarátmi z Trenčína a pojazdili sme po Alpách, Dolomitoch. Inokedy pri spiatočnej ceste s kamarátom z Barcelony. Ale najčastejšie som cestoval sám.

Mám nejaké fotky v galérii v albume Why We Ride.

Dávnejšie som nebol. Hneď by som išiel.
Keď sa budeš chystať na SK a pôjdeš náhodou okolo BA tak daj echo, rád pokeciam osobne
0
1

K1000
2024-10-01 22:27:15+02
príspevok od: blahoslav J B Art
ak nebudes zakladat nove temy, nebudeme sa tu hadat
Áno, aj tak sa dá povedať... 😂😂😂
0
0

K1000
2024-10-01 22:28:03+02
Keď sa budeš chystať na SK a pôjdeš náhodou okolo BA tak daj echo, rád pokeciam osobne
OK McCain! Stretko a pivo by bolo dobré 😊👍🏻
0
1

Marek Vančo
2024-10-01 23:24:44+02
K1000 toto si prečítaj. mohlo by ťa zaujimať: https://www.fotoguru.cz/kdy-nefotit-mobilem/
0
1

K1000
2024-10-01 23:35:37+02
príspevok od: Marek Vančo
K1000 toto si prečítaj. mohlo by ťa zaujimať: https://www.fotoguru.cz/kdy-nefotit-mobilem/
To je veľmi dobrý článok a plne odráža aj moje osobné skúsenosti. Je to tam pekne zhrnuté. Aj diskusia je zaujímavá.

Dík!

P.S. Písaný ako na mieru mne: Full Frame + Fuji + iPhone 🙂
0
1

Strana 6 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()