Fórum » Ako fotografovať?

Fotografovanie krajiniek

Krtko fotografom
Krtko fotografom 2025-05-23 08:29:05+02
Aby fórum nespalo, tak mám otázku pre krajinkárov, pretože pre mňa je to neznámy žáner. Ako si vyberáte lokality, na ktoré chodíte fotiť? Idete na istotu, alebo chodíte, túlate sa, kým Vám niečo „neudrie“ do očí? Viem, a všimol som si, že je veľmi dôležité byť v správnom čase, na správnom mieste, hlavne pri východe slnka. Známe objekty, ako hrady a zámky, tam sa dá predpokladať miesto fotenia a kompozícia . Samozrejme, ak odmyslím nevyspytateľné počasie. Díky za každú odpoveď .

jozef84
2025-05-27 12:43:36+02
príspevok od: fatality
s tym suhlasim..
Nepáči sa mi jeden spôsob aktualizácií programov a to, že za každú cenu sa snažia niečo zmeniť. Aj veci, ktoré v pohode fungujú a nie je ich potrebné meniť. Viď W8 napríklad, poprehadzovaná neergonomická pozícia tlačidiel, ktoré si navzájom zavadzajú, potom zduplikované funkcie(ktoré zneprehľadňujú ovládanie programu na úkor jednoduchosti). U W11 zasa druhý extrém navonok zjednodušenie vzhľadu(až niekde prísne striktný)oproti W10 poschovávanie(vnorenie funkcií) kde sa stratí súvislosť s upravovanou veličinou.

fatality
2025-05-27 14:58:57+02
príspevok od: jozef84
Nepáči sa mi jeden spôsob aktualizácií programov a to, že za každú cenu sa snažia niečo zmeniť. Aj veci, ktoré v pohode fungujú a nie je ich potrebné meniť. Viď W8 napríklad, poprehadzovaná neergonomická pozícia tlačidiel, ktoré si navzájom zavadzajú, potom zduplikované funkcie(ktoré zneprehľadňujú ovládanie programu na úkor jednoduchosti). U W11 zasa druhý extrém navonok zjednodušenie vzhľadu(až niekde prísne striktný)oproti W10 poschovávanie(vnorenie funkcií) kde sa stratí súvislosť s upravovanou veličinou.
tak..inovacne oddelenia musia vykazovat nejaku cinnost ..a deje sa to v Microsofte, v Googli, Adobe, Apple ci Xiaomi.

Krtko fotografom
2025-05-28 15:27:17+02
Napadla mi ďalšia dôležitá otázka pre krajinkárov. Nemáte problém s kliešťami? Lebo akurát majú sezónu . Lesy, lúky, vysoká tráva, hlavne ráno, kým nevyjde slnko, vtedy sa už kliešte začínajú skrývať? .

jozef84
2025-05-28 17:19:33+02
príspevok od: Krtko fotografom
Napadla mi ďalšia dôležitá otázka pre krajinkárov. Nemáte problém s kliešťami? Lebo akurát majú sezónu . Lesy, lúky, vysoká tráva, hlavne ráno, kým nevyjde slnko, vtedy sa už kliešte začínajú skrývať? .
Treba striekať repelentom a dôkladne po prechádzke prezerať. Ja som mal dvakrát kliešťa s boreliózou, tak si už dávam sakra pozor. Ako striekam, tak som kliešťa prisatého veru nemal. repelent mám aj vlastný(levandula, čajovník,škorica, klinčeky, rozmarín) aj kupovaný.

Krtko fotografom
2025-05-29 07:38:29+02
Treba striekať repelentom a dôkladne po prechádzke prezerať. Ja som mal dvakrát kliešťa s boreliózou, tak si už dávam sakra pozor. Ako striekam, tak som kliešťa prisatého veru nemal. repelent mám aj vlastný(levandula, čajovník,škorica, klinčeky, rozmarín) aj kupovaný.
Tie kupovane repelenty fungujú? Kamarátka tvrdí, že nie .

fatality
2025-05-29 10:14:03+02
pridaj do neho este citrusovy olej, trebars pomarancovy..silno odpudzuje komare a mal by aj iny hmyz, vratane kliestov..

jozef84
2025-05-29 10:57:00+02
príspevok od: fatality
pridaj do neho este citrusovy olej, trebars pomarancovy..silno odpudzuje komare a mal by aj iny hmyz, vratane kliestov..
Mám tam aj citrusový a tee tree olej. Len bohužiaľ niektorá z tých zložiek priťahuje tie maličké lietajúce pijavice. V Rumunsku blízko Dunaja ma išli zožrať. Ale vyskúšam na ne Predatora s DEET zložkou. Ten by vraj mal na ne zabrať.

warwick
2025-05-30 16:45:56+02
A už ste skúšali tie nové štopliky do riti? Stačí to tam dobre zatlačiť a o pol hodinu sa fotograf bohovsky vyprázdni a môže ísť úplne nerušene fotiť. Krajinky či dokonca modelky !!!

jozef84
2025-06-01 11:03:12+02
príspevok od: warwick
A už ste skúšali tie nové štopliky do riti? Stačí to tam dobre zatlačiť a o pol hodinu sa fotograf bohovsky vyprázdni a môže ísť úplne nerušene fotiť. Krajinky či dokonca modelky !!!
Na...Gypso sa nám reinkarnoval. To bude zasa "zábava"... Ty už nemôžeš existovať bez e-phota, čo? Ako dobre bez teba tu bolo...

Strana 2 z 2

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()