Hore
Fórum » Digitálne zrkadlovky
 

Kúpa používanej digitálnej zrkadlovky??

pavol . klukan
2012-12-26 11:41:11+01
Zdravím. Chcel by som Vás poprosiť o rady pri kúpe používanej digitálnej zrkadlovky (Nikon D60 a objektív 18-55mm). Doteraz som používal iba digitálny kompakt. So zrkadlovkou nemám skúsenosti.
Čo by som si mal dobre pozrieť, vyskúšať, opýtať sa a podobne, aby som mal čo najvačšiu istotu, že tá zrkadlovka nemá nejakú vadu.
Za odpovede ďakujem.
 
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2012-12-26 11:47:00+01
Nemam pre teba inu radu, ako tu, ze fotak by mal skontrolovat skuseny fotograf.
 
Edison11
2012-12-26 11:58:30+01
Suhlasim s Karolom... Pokial nepoznas konkretne funkcie a vlastnosti zrkadlovky (ako aj objektivu), mohla by byt kupa rizikova.. Avsak pokial nemas inu moznost, snaz sa objektivne zhodnotit fyzicky stav (ci sedi licovanie, funkcnost jednotlivych prikazovych tlacidiel... Na objektive si prezri sosovky - ci nie su poskodene (z jednej aj druhej strany), zoomovaci ako aj ostriaci prstenec by sa nemal zasekavat... No a samozrejme skusobne forografie (odporucam v automatickom rezime, kedze so zrkadlovkou nemas skusenosti))
 
mato.draho
2012-12-26 11:58:47+01
Najprv by som skontroloval vizuálne zovňajšok a funkčnosť ovládacích prvkov na tele (spúšť, prepínače a všetky tlačítka), prípadne aj stav displeja (nie až tak podstatné). Nakukol by som aj do šachty so zrkadlom, či tam nie je nejaký extra veľký bordel (prach, vlasy atď.). Potom by som doň nahodil kartu, zapol, preletel trochu menu, či tlačítka fungujú tak, ako majú. Urobil by som pár testovacích fotiek na rôznych časoch / clonách s rýchlou kontrolou expozície a ostrosti na LCD (alebo ešte lepšie na noťase, ak je taká možnosť). A snáď ešte vyklopiť blesk a trochu si zablýskať. A potom už len zjednávať cenu, ak zistíš, že foťák je príliš ošúchaný, zaprášený, poškrabaný
Alebo ako píše Karol - zobrať si so sebou niekoho skúsenejšieho.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()