Hore
Fórum » Digitálne zrkadlovky
 

buducnost semi-profi triedy DSLR je full frame?

janyno
janyno 2013-02-01 09:52:00+01
http://www.dpreview.com/articles/0336328811/cp-2013-interview-with-canons-masaya-maeda
Som si prave precital na dpreview, ale moja anglictina je slabsia... Spravne som pochopil, ze 70D sa docasne odklada a 7DMII je vlastne 6D-cko???
 
Rachotilko
2013-02-14 00:46:16+01
príspevok od: Karol Srnec
Buducnost vsetkych dobre fotiacich fotoaparatov je Full Frame. Je to navrat do stavu, kedy sa fotografovalo na film. Najlacnejsi kompakt aj najdrahsia zrkadlovka mohli fotografovat ne ten isty film. Kvalita fotografie zalezala na optike a na schopnostiach fotografa.
Cely problem je len v cene, ktoru sme ochotni zaplatit za fotoaparaty. Teraz tu mame prve lastovicky v podobe kompaktov a nizsich tried DSLR s FF snimacom. Ako bude technologia FF zlacnovat, bude sa presuvat smerom dole. Kolko ale bude trvat, kym sa FF objavi v low entry zrkadlovkach, CSC a pokrocilych kompaktoch? Mozeme len hadat. V najblizsom obdobi nas caka viac zrkadloviek strednej triedy s FF a dufam aj prienik APS-C (Micro 4/3) do pokrocilych kompaktov.
Nie je to aj trochu o tom, že film ten rozmer 35mm potreboval na to, aby sa z neho dala vydolovať aká-taká kvalita ? Digitál jednoducho tak veľkú plochu nepotrebuje, aby dosahoval prijateľné úrovne šumu aj pri (pre film astronomicky) vysokých citlivostiach.

Netreba zabúdať na to, že mnoho starých filmových kompaktov malo dosť nízku svetelnosť objektívov.. To bolo dané snahou o udržanie rozmerov aparátu v rozumných medziach. Z malej svetelnosti objektívu (a z filmového obmedzenia na nízke ISO) ale vyplývala aj potreba dlhých expozičných časov. Nič pre dnešných rozmaznaných fotografov

Niektoré dnešné pokročilé kompakty (XZ-2) dokážu aj pri veľmi malom rozmere snímača dosahovať skvelú kvalitu. Vďaka malým rozmerom snímača je možné dosiahnuť aj skvelú svetelnosť objektívu (a teda krátku expozíciu) pri rozumných celkových rozmeroch aparátu.

Veľké rozmery snímača sú ale samozrejme potrebné kvôli práci s hĺbkou ostrosti.
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()