Hore
Fórum » Právna poradňa
 

foto na súkromnom pozemku

pavel
pavel 2009-09-01 18:40:47+02
Chcel som rozšíriť moju sériu o bratislavských fontánach ( http://ondera.blog.sme.sk/c/199908/Bratislavske-fontany-II.html ), vybral som sa k budovám Apolla na Prievozskej ulici. Napriek tomu, že budovy sú zvonku verejne prístupné, SBS sa odo mňa snažila vymôcť povolenie spoločnosti, ktorá vlastní pozemok a budovy. Je to v súlade so zákonom?
 
dalay-lamma
2012-10-12 16:09:25+02
príspevok od: mipro
S Apollom mam podobnu skusenost. Pri foteni fontany a kamenov zrazu za mnou stoji SBSkar a caka kym si vsimnem jeho pritomnost. Okamzite ako som sa nanho pozrel vyblafol na mna ze tu sa fotit nesmie ze je to sukromny pozemok a ze na to nemam povolenie. Jedine co ma napadlo tak sa usmiat a tak s usmevom mu odpovedat ze poznam zakon a pokial to nemaju oznacene mozem fotit. Na to reakcia ze na to upozornenie netreba tabulu lebo na to je tu on aby mi to oznamil a ze to co fotim budem predavat. Vysvetlit mu ze je to hoby tak ako on chodi chytat ryby ci bicyklovat tak ja fotim nevedel pochopit ze on to dobre pozna :) tak som mu ponukol ci nekupi odomna fotku tej mlaky pri fontane ci fotku toho kamienka v trave :) samozreme s usmevom a znovu som mu zopakoval ze poznam zakon a je to vylucne pre moje hoby a ked uz nevedel ako reagovat povedal ze keby som si tam fotil priatelku ci niekoho kto prisiel somnou je to v poriadku ale nie fotit kvety, kamene a pod :).. Na to som urobil este par fotiek a siel s usmevom a super prihodou domov. sledoval ma az kym som nevysiel na Prievozsku. Skoda ze az doma ma napadlo ze som si neodfotil ich kamerovy system to by asi SBSkar neprezil :)
Aj ked je komentar starsi...z byvalej firmy sme si chceli nafotit portrety na web pred budovou BBC V na Plynarenskej, kedze tam firma sidli. Stali sme uplne na kraji pozemku, pricom budova bola v pozadi. Za chvilu prisiel pan z SBS a zakazal nam fotit Sranda, ze Tebe priatelku fotit povolil
 
bonifacko
2012-10-12 20:55:22+02
príspevok od: Marcel Rebro
Nepisal som "moju zahradu" ale "u mna na zahrade". A nechces mi ju radsej pokosit tak ze o tom ani nebudem vediet? Kde Ti mam nechat klucik od kosacko-garaze?
Aj kluč od domu, a ked budeš na služobke, porobím aj inú prácu, ani o tom nebudeš vedieť.
 
FeroBa
2012-10-12 23:55:14+02
Trochu odbocim od temy a zaspominam na koniec osemdesiatych rokov:
Bola skora jar a asi 8 hodin vecer. Zobral som si stativ a Prakticu, ze si pofotim nocne zabery rozostavaneho a pekne osvetleneho Mosta mladeze /Lafranconi/. Postavil som sa do tmy kusok od PKO, rozlozil "techniku" a zacal exponovat.
V tom sa do mna zabodli dve silne svetla. Myklo ma, lebo bolo uplne ticho a ja som nevedel, co sa robi, kedze ziadne auto som si predtim nevsimol. Pocujem otvaranie sa dveri a kroky ako sa ku mne blizia.
"Co tu robite? Vas obciansky preukaz!"
Doslo mi, cia silueta sa to crta vo svetle reflektorov! Poslusne vytahujem obcianku a zacinam habkat - vysvetlovat o mojej zalube a o pekne nasvetlenom buducom moste. Prislusnik VB mi zjavne nic neveri a pyta sa ma, ci viem co je za tym mostom. A vtedy mi to pomalicky zacinalo dochadzat! Ved za tym mostom je predsa zahnivajuci kapitalizmus! A do kelu, to nie je dobre. Som v nespravny cas na nespravnom mieste /s nespravnym organom/. Studeny pot, sucho v hrdle... Moj prvy takyto zazitok. Pocul som o hraniciach a policii dost krute pribehy. Zacal som sa bat, ze noc stravim na Februarke, ze zo mna vytlcu pripravu na utek na Zapad, ze ma vylucia zo skoly... Este k tomu som mal kupenu dovolenku do Talianska /celu noc som na nu v zime stal v rade pred CKM/ a ked na to pridu, tak amen tma. Organ odisiel za kolegom do auta, ktory zo zalohy vsetko sledoval a kryl priatela v sluzbe. Neviem co tam robili s mojim OP, ale ja som sa citil v ziary reflektorov, ako pred popravou. Nikomu to neprajem. Cas plynul nekonecne pomaly a ja som kombinoval vsetky moznosti. Vtom pocujem znovu otvorenie dveri na aute a bolo mi jasne, ze rozsudok sa ku mne blizi pevnymi, zelenymi krokmi. Policajt mi podal preukaz, povedal, aby som sa zbalil a utekal domov.
Ten vecer by som uz v ruke neudrzal ani 1/1000 sekundy.
Este dlhe dni a tyzdne som cakal na obalku, alebo inu reakciu, ale nastastie neprisla.
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()