Hore
Fórum » Právna poradňa
 

Fotografická vysoká škola

Bells
Bells 2010-03-16 11:37:55+01
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či neviete o nejakej vysokej fotografickej škole na Slovensku? Viem, že fotografické vysoké školy sú v Prahe a v Brne. Je ťažké s atam dostať? A vlastne má zmysel študovať fotografiu? alebo vybrať si niečo iné?
 
enaja
2011-02-03 19:06:50+01
nazdar ......dosť stara debatka, no tiež skusim objasnť svoje pocity, kedže som si týmto všetkým už prešla.... Zajtra mám prijímačky v Prahe na fotke na VŠUP, viem že sa tam hlási okolo 30 až 40 ludí, pričom nám na konzultačkách povedali že možu vziať len dvoch, prinajlepŠom, štyroch ludí. Dosť mizerné počty....... Najhoršie je, že na prijímačkáach takéhoto typu ani neviete, čo presne máte vediet všetky zadania v papieroch atď sú dané len veľmi neurčito. A tak isto majú iné nároky na uchádzačov v prahe a v bratislave... Ja som do BA posielala žánrovo úplne niečo íné ako do Česka. V Bratislave chcu človeka, ktorý prefektne ovláda prácu so svetlom, všetky technické podrobnosti a tak isto aj teóriu. V prahe je im absolútne jedno ako tá fotka bude technicky spravená, tam to ale musíte dosť dobre obkecať a nájť si príčinu toho prečo je daná luka v noci cela v prepale
Btw nie je pravda, že sa na prvýkrat na umeleckú výšku dostať nedá, ja som sa dostala ak chcete videť aký typ fotiek som tam posielal, tu je link: http://asmoronova.tumblr.com/
Všetkým budúcim uchádzačom prajem veľa štastia a pamatajte, nič nie je nemožné, len si musíte veriť
A umelecká výška nie je
 
knollko
2011-02-05 18:35:25+01
príspevok od: mvadila
hej, chodim, druhy rocnik
a ako si spokojný ? je zameraná viac na \"umelečno\" alebo na komerciu? Učíte sa aj veci do života, tzn dáke základy marketingu napríklad ? Boli príjmačky náročné ?Napíš svoje pocity, budem veľmo rád, pomôže pri rozhodovaní.
 
mvadila
2011-02-06 17:16:58+01
No, skola je to celkom super Som iba v druhaku, skola je zamerana viac na umelecku fotografiu ako na komercku, i ked aj tu su vynimky, myslim si, ze si kazdy pride na svoje Prijimacky boli asi dost tazke, vyber bol dost narocny, zacalo to predbeznymi pohovormi, kde donesies fotografie ktore by si chcel dat na talentove skusky, nechas si ich ohodnotit dvoma vybranymi vyucujucimi, vsimas si co doniesli ini, ako im to hodnotia, na zaklade nejakych poznatkov z tejto konzultacie posielas fotky na talentove foto, my sme mali 15ks fotografii, uceleny subor, 3-5 foto ilustracia kniky, basni, romanu ... co si vyberies a svoj autoportret. Zaslalo cca 300 uchadzacov, z toho sa vybralo 65 myslim, a potom boli pisomne a ustne testy, dejiny foto a vytvarne, technika, vseobecny prehlad ... da sa to ... vyberu cca 35 ktori sa tam dostanu, cca 15 poliakov, 15 cechov a par inych ... su tam studenti so slovenska, talianska, japonska a inych ... moja spoluziacka dochadzala z washingtonu v prvom roku

Do skoly sa chodi 5x do roka na vikendy, do Hornej Becvy, avsak neznamena to, ze to je lahka skola, naroky su vysoke, ale da sa to, vyucujuci su super, skola ma velmi dobre meno i u nas, ci v zahranici, studenti skoly ziskavaju velmi vela oceneni, napr. a world press foto, ci inych sutaziach, ... nemenil by som

pis, co ta zaujima
 
zyzy
2011-02-08 20:08:18+01
príspevok od: Palso
VSVU - Fotografia (viac umelecke)
VSMU - Fotograficka a kameramanska tvorba (viac prakticke)
UCM - Masmedialna komunikacia - su tam predmety o fotografii a aj sa foti, ale oproti predoslym dvom je to bieda
AU BB - ale tu som si nie isty, treba si to overit
nevies nahodou ci je to fotenie aj na tej masmedialnej na UKF v Nitre?? celkom by ma to zaujimalo, lebo tiez hladam nieco s fotenim ale len ako dalsiu skolu popri tej co mam
 
Bells
2011-02-18 13:07:05+01
príspevok od: knollko
Tiež riešim niečo podobné ako ty Bells. Len s tým rozdielom, že ja mám hotelovku a všetko o fotografií som sa naučil za pomoci jedného pána a najmä samého seba samoučbou.
Ako najvhodnejšia škola mi prišla práve baťovka v zlíne a na masmedialnej fakulte ateliér reklamnej fotografií. Bohužiaľ príjmačky sa už dáávno posielali a na kombinované(niečo ako externé) štúdium musíš mať 3ročnú prax z práce, nie školy. Tak skúsim aspoň masmediálknu-marketingovú komunikáciu. Tým sa ostanem pohybovať vo vodách reklamy a môže mi to dať niečo, čo pri fotení zúžitkujem.No a na rok skúsim fotografiu a uvidím.
dobrý deň, tak bola som na skúškach na Nové média v Košiciach na Technickej univerzite, a postúpila som do 2.kola, či ma vezmú na výšku to asi nie, ale aspoň som si to vyskúšala. Neviem či sa budú deliť na fotku tie média, ale že vraj sa má otvoriť čisto iba fotka v Košiciach.
 
Bells
2011-02-18 13:12:09+01
príspevok od: atiart
... ahoj Bellsička . ako sa máš ? psíček ? vidím je mnoho príspevkov a dlhých článkov, no ja mám pre teba takú odpoveď : predovšetkým mala by si vedieť vedieť, čo chceš cez fotografiu dosiahnuť , aké máš ciele , či k dosiahnutiu tohto cieľa potrebuješ to remeslo vyštudovať na úrovni VS ? .... iste neuškodí to vyštudovať, ale môže Ti rovnako ublížiť ako aj pomôcť ...... prečo? a ako ? .... na to jedine len čas a život vie dať odpoveď
ahoj dobre sa majú obaja

nakoniec som na VŠVu do Blavy nešla a bola som v Ke na Nových médiach, kde sa mi podarilo na 1krát postúpiť do 2.kola a teraz už iba čakám na výsledky či ma prijmú na výšku. veľmi by som tam chcela ísť. A bolo by super keby zobrali ľudí an fotku ososbitne a aj na nové méedia, tým pádom by mohli vziať 8 a nie iba 4.

nerozmýšľala som nad tým, že by som bola profesionálny fotograf, skôr by som si chcela násjť svôj štýl a ten rozvýjať.
 
Bells
2011-02-18 13:29:08+01
príspevok od: Michal Matloň
Raz som sa nahlas zamýšľal nad tým, prečo fotografické VŠ kladú taký malý dôraz na to, aby naučili ľudí, budúcich fotografov ako sa predať a presadiť na trhu. Na to mi jeden prítomný, študujúci fotograf odpovedal, že je to predsa škola umelecká. Oni z teba nechcú urobiť komerčného fotografa, ale umelca... A aj s tým celkom súhlasím, pokiaľ sa chce človek fotografiou živiť a zároveň sa posunúť na vyššiu úroveň, je dôležité hlavne pracovať na sebe, pričom čím lepšie sa človek dostane k samotnej práci a zákazkám, tým rýchlejšie naberie skúsenosti.

Mnoho ľudí si hovorí (a možno aj hovorí o nich), že ešte nie sú predsa natoľko skúsení, aby niečo pre niekoho začali robiť za peniaze. Je to ale výhovorka prameniaca z ich vlastných strachov. Samozrejme svojmu výkonu potrebujú prispôsobiť aj cenu (a tým myslím aj nezabudnúť ju zvyšovať akonáhle sa posunú o krok ďalej)
na tie 4 roky čo študujem propagačnú grafiku, tak som si všimla, že rozmýšľam a pozerám a niektoré plagáty či sú pútavé a vedia prilákať ľudí. Ale tiež nás učia, že musíme mať svoj štýl vo všetkom čo robíme, že je to dôležité.

Tak nemám možnosť učiť sa u nejakého fotografa, ale rada by som chcela. Určite sa toho potom človek veľa naučí.
 
fakinorev
2011-11-13 19:05:17+01
príspevok od: Jozef Peniak
http://www.itf.cz/ - títo hodne frčia

http://www.idif.cz/cs/seminare.php

http://www.fotografickaskola.cz/pages/rs.asp

http://www.vsvu.sk/katedra_fotografie_a_novych_medii/index/3
co je vlastne ta fotograficka skola?
 
Ver0nika
2013-01-04 21:55:23+01
Zdravím prosím kto si dal prihlášku na reklamnú fotku v Zlíne? (-:
 
total empty
2013-01-04 23:07:38+01
Ja tiež pochybujem,či sa na Slovensku oplatí niečo študovať. Čítaj:
http://www.aktuality.sk/clanok/220549/nahorsie-a-najlepsie-vysoke-skoly-na-slovensku-v-roku-2012/
 
Kristina_KK
2013-01-05 01:36:52+01
príspevok od: Ver0nika
Zdravím prosím kto si dal prihlášku na reklamnú fotku v Zlíne? (-:
ja som si ju podala
 
Snowkill
2013-01-05 02:07:34+01
príspevok od: Kristina_KK
ja som si ju podala
Muzu se zeptat jaké fotky tam budete posílat? před 2 lety jsem se taky hlásíl na VŠ do Zlína bohužel bez uspěchu, bylo mi řečeno nevím proč že z cca 20 vybraných uchazeču na studie je přibližně 3/4 holek ba i více, nevím proč tomu tak je, jestli maji holky víc umělecého citení než kluci ... Jen by mě pak zaujimalo zda jste uspěli či ne a jaký druh fotek jste tam posilali . Dík moc :a přeju vám at to výjde.
 
seifi
2013-01-05 10:08:30+01
príspevok od: total empty
Ja tiež pochybujem,či sa na Slovensku oplatí niečo študovať. Čítaj:
http://www.aktuality.sk/clanok/220549/nahorsie-a-najlepsie-vysoke-skoly-na-slovensku-v-roku-2012/
radostnou správou bude, že tu budeme mať najviac univerzít na počet obyvateľov, a potom to tak aj vyzerá; a nielen so školstvom;
 
Kristina_KK
2013-01-05 16:06:53+01
príspevok od: Snowkill
Muzu se zeptat jaké fotky tam budete posílat? před 2 lety jsem se taky hlásíl na VŠ do Zlína bohužel bez uspěchu, bylo mi řečeno nevím proč že z cca 20 vybraných uchazeču na studie je přibližně 3/4 holek ba i více, nevím proč tomu tak je, jestli maji holky víc umělecého citení než kluci ... Jen by mě pak zaujimalo zda jste uspěli či ne a jaký druh fotek jste tam posilali . Dík moc :a přeju vám at to výjde.
zaujímavé to sa teda čudujem že zobrali viac dievčat ak je to tak, potom je to pre mňa dobrá správa ....sem na ephoto som sa registrovala práve kvôli tomu, aby som dostala konštruktívnu kritiku na fotky, ktoré chcem použiť ....prvé kolo prijímačiek je už za menej ako 2 týždne, práce tam treba priniesť, takže uvidím ako pochodím každopádne ďakujem ale zaujímalo by ma, kvôli čomu vás nezobrali?
 
Sorrowdy
2013-01-05 17:09:15+01
príspevok od: Bells
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či neviete o nejakej vysokej fotografickej škole na Slovensku? Viem, že fotografické vysoké školy sú v Prahe a v Brne. Je ťažké s atam dostať? A vlastne má zmysel študovať fotografiu? alebo vybrať si niečo iné?
Jedna vysoká škola a možná jedna z nejlepších je v Opavě, to není od Slovenska tak daleko.
 
Frola
2013-01-05 17:23:24+01
pokud je talent tak proč né?

http://www.itf.cz/index.php
 
Dedo
2013-01-05 21:42:19+01
Ja som v 1989 -1991 absolvoval "IVF" - dnes je "ITF" na Hornej Bečve, chodilo sa tam 6x ročne a bolo to fajn, ale náročné. Dnes tam učia v podstate tí istí - chýbajú prof. Šmok, M. Borovička a M. Bílek. IVF sa 1990 transformovalo aj do vzniknutej Sliezskej univerzity, na škodu pre mňa a kamaráta Miloša sa nám tam nepodarilo prestúpiť. Obe tieto školy odporúčam - dajú veľa a podporujú tvorivosť každého žiaka bez rozdielu na čo je zameraný a ako mu to " šibe".
 
Snowkill
2013-01-06 00:25:58+01
príspevok od: Dedo
Ja som v 1989 -1991 absolvoval "IVF" - dnes je "ITF" na Hornej Bečve, chodilo sa tam 6x ročne a bolo to fajn, ale náročné. Dnes tam učia v podstate tí istí - chýbajú prof. Šmok, M. Borovička a M. Bílek. IVF sa 1990 transformovalo aj do vzniknutej Sliezskej univerzity, na škodu pre mňa a kamaráta Miloša sa nám tam nepodarilo prestúpiť. Obe tieto školy odporúčam - dajú veľa a podporujú tvorivosť každého žiaka bez rozdielu na čo je zameraný a ako mu to " šibe".
a to je prosím co za typ školy ? to je jen nějaký kurz co si zaplatím ? díky
 
Snowkill
2013-01-06 00:33:59+01
príspevok od: Kristina_KK
zaujímavé to sa teda čudujem že zobrali viac dievčat ak je to tak, potom je to pre mňa dobrá správa ....sem na ephoto som sa registrovala práve kvôli tomu, aby som dostala konštruktívnu kritiku na fotky, ktoré chcem použiť ....prvé kolo prijímačiek je už za menej ako 2 týždne, práce tam treba priniesť, takže uvidím ako pochodím každopádne ďakujem ale zaujímalo by ma, kvôli čomu vás nezobrali?
To nikomu nereknou teda aspon mě to neřekli šel jsem tam s představou že mé fotky jsou dokonalé a že mě vezmou bohužel se tak nestalo nebo bohu dík ? šel jsem tak podobnýma fotkama jako máš , pdole mě nechtejí retuš a takove ty nic neříkajíc fotky . Myslím že chtejí reportaž neco se dýcha z fotky at je kvalita jakakoliv.
 
Kristina_KK
2013-01-06 00:37:09+01
príspevok od: Snowkill
To nikomu nereknou teda aspon mě to neřekli šel jsem tam s představou že mé fotky jsou dokonalé a že mě vezmou bohužel se tak nestalo nebo bohu dík ? šel jsem tak podobnýma fotkama jako máš , pdole mě nechtejí retuš a takove ty nic neříkajíc fotky . Myslím že chtejí reportaž neco se dýcha z fotky at je kvalita jakakoliv.
uhm...reportáží mám nafotených dosť, možno by som mohla prehodnotiť môj výber ....noo ale tak uvidíme ako to vyjde, svet sa predsa nezrúti
 
Strana 6 z 7
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()