Hore
Fórum » Právna poradňa
 

Poznate niekto www.edigital.sk ?

VanJ
VanJ 2010-09-16 20:19:44+02
POznate niekto tento obchod? Maju velmi dobre ceny na foto nikon. Maju predaj aj na dobierku, takze je to relativne bezpecne, ale aj tak by som chcel vediet, ci cez nich uz niekto kupoval a ma pozitivne skusenosti.
 
Marcel Rebro
2011-05-11 20:34:59+02
príspevok od: xitanaf
ani nie, podnikam 15r, zarabam tak akurat aby bolo na kavicku, pravidelne a nacas platim odvody za zamestnancov, dane v rozumnej miere a absolvoval som už 3 danove kontroly (vsetky bez problemov)
OK rozumiem ... tak potom ide len o terminologiu. Nik nenakupuje bez DPH. DPH zaplati pri nakupe (pri nakupe v krajine mimo EU tak pri dovoze) kazdy, ale platca si ju moze odpocitat na vstupe. Cize suma sumarum si sice tovar ziskal za cenu bez DPH ale nie je to "nakup bez DPH". Ludia si to casto pletu.

Bez DPH mozem nakupit v krajine mimo EU (alebo podnikatelsky subjekt mimo EU pri nakupe v EU) ak preukazes vyvoz tovaru ...

Alebo vyvazas virtualne a narokujes si odpocet. O tomto by vedel rozpravat moj spoluziak Ferko Miker. Zial ku koncu svojej kariery si siel zaplavat do suda s kyselinou ... ako autor myslienky az posledny ale aj tak mu to neprospelo na pokozku ...
 
xitanaf
2011-05-11 21:29:00+02
No tak prave som dohovoril s jedn. klientom kt. robi danoveho poradcu v jednej maklerskej firme a ten ma uistil aby som bol v klude. Podla jeho slov, jediné spárovanie faktur sa v sucastnosti da urobit iba v systéme INTRASTAT. Lenže aj tu je je medzera. Na rok 2011 platí prah oslobodenia 200 000 EUR pre prijatie a 400 000 EUR pre odoslanie. To znamená, že napr. Alza uvedenie firmu jankomrkvicka s.r.o. ako primatela ale kedze jankomrkvicka s.r.o. nenakupil za rok viac ako za 200 000 € nemusel nahlasovat do INTRASTATU tento prijem a tak pri poziadavke na kontrolu parovania nikde nevyskoci a ostava zahrabaný medzi milionmi iných firiem. V sucastnosti neexistu ziadne prepojenie medzi databazou INTRASTATU a databazou DU SR. Kedze v sucastnosti podnikatel nema povinnost zasielat DU fa. alebo blocky z reg.pokladnice v elektronickej podobe ten nemá ako inak nez manualne sparovanie kontrolovat. Podla jeho slov je zaklad mat firmu v pluse, vcas platit dph a nerobit jednorazove medzistatne obchody nad 2000€. Potom je pravdepodobnost nejakeho problemu minimálna a nikdy nie vylucena...

Kedze cela tato debata patri skor do temy Pravna poradna, dovolim si v svojom vyslovene poslednom prispevku v tejto teme zhrnutie:

S edigital.sk mam dobre skusenosti, tovar bol dodany do 4dni na dobierku kurierom. môzem len odporucat
 
vdx
2011-08-14 12:23:41+02
príspevok od: VanJ
POznate niekto tento obchod? Maju velmi dobre ceny na foto nikon. Maju predaj aj na dobierku, takze je to relativne bezpecne, ale aj tak by som chcel vediet, ci cez nich uz niekto kupoval a ma pozitivne skusenosti.
Tento týždeň mi odtiaľ prišiel objektív. Super cena, objednaný vo štvrtok 4.8.2011, dorazil v utorok 9.8.2011, teda za 3 pracovné dni. Spokojnosť.
 
Strana 3 z 3
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()