Fórum » Vyberáme fotoaparát

Veľmi zaujímavá téma o dronoch

K1000
K1000 2024-10-09 22:21:34+02
Toto je veľmi zaujímavá téma o dronoch. Sem môže ktokoľvek napísať zaujímavé informácie (o dronoch).

K1000
2024-12-06 17:11:38+01
Ďalší dron na spadnutie! (nie že spadne a rozbije sa, ale že má onedlho byť):

https://www.techradar.com/cameras/drones/dji-mavic-4-pro-leaks-show-new-flagship-drone-could-land-alongside-the-flip-soon?utm_source=flipboard&utm_content=topic/technology

Mavic 4. Ten bude drahý. Ale nevadí, vezmem si pôžičku od pani Jiřiny a kúpim.

Azimut
2024-12-07 09:21:41+01
príspevok od: jozef84
Porovnával som z viac svojich zdrojov videa a mal som zámer kúpiť DJI Osmo Pocket 3 s 1" snímačom. Ale po porovnaní s verziou 2, rozdiel bol len v mierne lepšom podaní detailov(a v nočnom režime menší šum), ale tie artefakty tam boli stále a v mojom ponímaní je to horšie ako lepšie podanie detailov. Degraduje to v mojich očiach výsledné video. Je za tým kompresia a výsledný dátový tok. Čo som čítal, tak vraj pomôže nahrať video v 4K na youtube, ale ponechať na algoritmus Youtube ako previesť na HD. Ale nemám to odskúšané. Ak na niečo prídeš, tak daj riešenie. Inak kôli biednej stabilizácii som dokupoval gimbal na Sony RX100. Ak chceš, môžem ti ho posunúť.
Jaj, díky, ale ja vídeá nahrávam ozaj len semtam. S týmto Panasonicom som celkom spokojný /mám aj RX 100/, včera som to porovnával, YT versus USB, ale ja nemám také ostré oko , mne sa to zdá vcelku OK, samozrejme čiste na amatérskej úrovni. Na telke LG to vyzerá ozaj dobre. Skôr ma jeduje, že musím nedýchať pri filmovaní,lebo každý zášklb je vidieť...

jozef84
2024-12-07 12:02:34+01
príspevok od: Azimut
Jaj, díky, ale ja vídeá nahrávam ozaj len semtam. S týmto Panasonicom som celkom spokojný /mám aj RX 100/, včera som to porovnával, YT versus USB, ale ja nemám také ostré oko , mne sa to zdá vcelku OK, samozrejme čiste na amatérskej úrovni. Na telke LG to vyzerá ozaj dobre. Skôr ma jeduje, že musím nedýchať pri filmovaní,lebo každý zášklb je vidieť...
Ja som tiež len amatér a videjká si väčšinou natáčam pre seba z výletov a turistík. Najprv som "stabilizoval" Sony tak, že som ho dal na ťažší statív a ten som niesol v ruke a filmoval skoro od zeme. Tým, že statív mal cez dva kilá, tak to fungovalo slušne. Potom som kúpil gimbal Feijutech a s tým to bolo už super. Len mi išlo na nervy, že trvalo dosť, kým som zostavu vyvážil a skontroloval krajné polohy, aby nebol konflikt na koncákoch. A potom som sa posunul k DJI Osmo Pocket 2 a toto malé čudo, bolo už pekne namakané a nenápadné. V podstate celý je v ruke a trčí len malá optika. Má to síce malé mušky(malý dsplay, šum v slabom svetle) ale s tým sa dá žiť. Je to omnoho lepšie ako z mobilu. Hlavne časozbery(tie sú kvalitné), panorámy 3x3 sa mi páčia. Aj videjká sú slušné. Pokiaľ sa nedajú na Youtube a FCB...Tam tá kvalita ide strmo dole.
https://www.xtreme.sk/dji-kamery_k25/dji-pocket_k472/dji-pocket-2_k439/?srsltid=AfmBOorMUlTJjQxCrGYZ3on8xHhPKIO6WLrcslrKMqXX8sS4ND1pgGbQ

landov
2025-01-09 18:45:03+01
Tak som rad, ze som kupil M4Pro a necakal na M5Pro...kedze 14.1. bude predstaveny DJI Flip a vyzera to tak, ze rada Mini je do buducna pasé.

K1000
2025-01-09 19:47:40+01
príspevok od: landov
Tak som rad, ze som kupil M4Pro a necakal na M5Pro...kedze 14.1. bude predstaveny DJI Flip a vyzera to tak, ze rada Mini je do buducna pasé.
To snáď nie! Čakám na Mini 5 Pro ako na májový dážď, to by som musel ísť osobne do Číny protestovať pred centrálu DJI! 😄

A o tom Flip sa už vie aké bude mať fotografické schopnosti? Nejako sa k tomu neviem dopátrať.

K1000
2025-01-09 20:51:52+01
Už som sa dopátral o očakávaných parametroch Flip: Snímač 1/1.3".

https://www.youtube.com/watch?v=k3w_zBVHmeQ

Takže nič. Čakám na Mini 5 Pro. Nič menej než 1" neberiem. "Neengedujem", ako sa vraví u nás na dedine.

landov
2025-01-10 07:02:00+01
Myslim, ze sa nedockas.

K1000
2025-01-10 12:13:30+01
príspevok od: landov
Myslim, ze sa nedockas.
Kupujem lístok do Šenzen v Číne, idem to vybaviť neboj sa.
Je to cez zátoku blízko Macao, pôjdem si zahrať hazardné hry do kasína. Dokonca tam majú cez tú zátoku most.

jozef84
2025-01-10 17:48:33+01
príspevok od: K1000
Kupujem lístok do Šenzen v Číne, idem to vybaviť neboj sa.
Je to cez zátoku blízko Macao, pôjdem si zahrať hazardné hry do kasína. Dokonca tam majú cez tú zátoku most.
Tiež som niekde čítal, že to odsunuli. A ja som kúpu odsunul tiež. Kamarát bol v Bosne a mal s tým dosť problémov na polícii. Takže pre mňa to už nie je priorita.
Keď urobíš panorámu, tak by mal byť dostatočný aj snímač 1/1,3". Taký má napríklad dron HoverAir X1 ProMax(cca 250g), alebo DJI Avata 2(377g).
1" je DJI air 3S, ten už má cec 730g.

blahoslav J B Art
2025-01-10 19:38:43+01
Ja som tiež len amatér a videjká si väčšinou natáčam pre seba z výletov a turistík. Najprv som "stabilizoval" Sony tak, že som ho dal na ťažší statív a ten som niesol v ruke a filmoval skoro od zeme. Tým, že statív mal cez dva kilá, tak to fungovalo slušne. Potom som kúpil gimbal Feijutech a s tým to bolo už super. Len mi išlo na nervy, že trvalo dosť, kým som zostavu vyvážil a skontroloval krajné polohy, aby nebol konflikt na koncákoch. A potom som sa posunul k DJI Osmo Pocket 2 a toto malé čudo, bolo už pekne namakané a nenápadné. V podstate celý je v ruke a trčí len malá optika. Má to síce malé mušky(malý dsplay, šum v slabom svetle) ale s tým sa dá žiť. Je to omnoho lepšie ako z mobilu. Hlavne časozbery(tie sú kvalitné), panorámy 3x3 sa mi páčia. Aj videjká sú slušné. Pokiaľ sa nedajú na Youtube a FCB...Tam tá kvalita ide strmo dole.
https://www.xtreme.sk/dji-kamery_k25/dji-pocket_k472/dji-pocket-2_k439/?srsltid=AfmBOorMUlTJjQxCrGYZ3on8xHhPKIO6WLrcslrKMqXX8sS4ND1pgGbQ
s tou kvalitou na Youtube by som polemizoval, ked si pozriem niektore videa, vyzeraju super ... samozrejme ze je to nejako komprimovane, ale stale velmi kvalitne ...
to ze nase pridane videa nie su tak kvalitne, moze byt chyba na nasej strane ...
ale nemam plateny ucet Youtube, tak neviem porovnat ...
napriklad tu na Ephoto platiaci clen moze pridat fotku s vacsim objemom dat, ako neplatiaci

jozef84
2025-01-10 21:12:00+01
príspevok od: blahoslav J B Art
s tou kvalitou na Youtube by som polemizoval, ked si pozriem niektore videa, vyzeraju super ... samozrejme ze je to nejako komprimovane, ale stale velmi kvalitne ...
to ze nase pridane videa nie su tak kvalitne, moze byt chyba na nasej strane ...
ale nemam plateny ucet Youtube, tak neviem porovnat ...
napriklad tu na Ephoto platiaci clen moze pridat fotku s vacsim objemom dat, ako neplatiaci
Je to vysoko pravdepodobné, že ide o data. Niekedy im to riadne pixelizuje.

blahoslav J B Art
2025-01-10 23:03:12+01
Je to vysoko pravdepodobné, že ide o data. Niekedy im to riadne pixelizuje.
treba si to pri pozerani nastavit natvrdo 4K, alebo Full HD a nie to nechat na Auto, vtedy je to bez pixelovania ... porovnaval som si moje video na HDD a na YT a je to OK, aspon na mojom 2.7K monitore laptopu

jozef84
2025-01-10 23:21:59+01
treba si to pri pozerani nastavit natvrdo 4K, alebo Full HD a nie to nechat na Auto, vtedy je to bez pixelovania ... porovnaval som si moje video na HDD a na YT a je to OK, aspon na mojom 2.7K monitore laptopu
Tiež mi to tak vychádza. Keď som to nechal na strihovom programe a dal export pre Youtube, tak tam tá pixelizácia bola veľmi výrazná. Keď som nahrával v najvyššej kvalite bez "predprípravy" videa pre export, tak bola kvalita skoro ok. Treba to nahrávať v najvyššej kvalite. Nemá význam to špeciálne upravovať pre youtube v strihovom programe.Práve som si to aj overil. Pixelizácia tam síce je, ale už to nie je také do očí bijúce.Dík.

jozef84
2025-01-10 23:27:26+01
Funguje to. Ale ešte jeden problém tam vidím. Snímkovú frekvenciu som mal dobre voči času, ale po nahratí je to trochu trhané. Nespracované je to ok. Nevieš, čo s tým?

Strana 10 z 10

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()