Zdravím,rozhodujem sa medzi týmito dvomi kombináciami.Potreboval by som ešte nejaký ďalší názor,ktoré kombo a prečo by ste si vybrali. Cenovo som +/- rovnako,ide mi skôr o reálne využitie pri Wildlife fotografii… cca 85% foto 15% video
Z6 III ma rychlejsi snimac, takze el. uzavierka je lepsie vyuzitelna, ma aj paradny hladacik. Zaostrovanie je ale o nieco horsie, ako u A7R V.
A7RV ma 61 Mpx a ked prepnes do APS-C, stale ti zostava 28 Mpx, cize krasne predlzis priblizenie 1,5x. Ma lepsi AF, myslim ze aj ovladanie. SKvely displej, ale mizerny hladacik. SNimac je pomaly a tak pri akcnom foteni nemozes pouzit el. uzavierku, kvoli velkemu rolling shutter efektu.
The Z6 III with the 180–600mm looks like a really nice, balanced combo, especially if you care about weight and flexibility. The A7RV with the 200–600mm wins on resolution, but it’s a heavier setup. I’d think about what you shoot more – wildlife, sports, maybe even fast stuff like dreadhead parkour – and choose based on AF tracking and buffer performance rather than just megapixels.
Ak to neponáhľa počkal by som na A7V, má mať pravdepodobne rovnako rýchly snímač ako Z6 III. Ostatok bol spomenutý, ak záleži dosť aj na videu tak fakticky neodporúčam pomalý snímač. Mám osobné skusenosti s videom na A7IV (má tiež pomalý snímač ako A7R V), pri videu ju používam v APS-C mode nakoľko pri FF je readout zo snimača tak pomalý, že pri akčných scénach je scena ako zo želatiny. S ostrením na Nikone nemám skúsenosti, takže túto možnosť neviem posudiť.
Z6 iii 180-600mm alebo A7 rv 200-600mm
A7RV ma 61 Mpx a ked prepnes do APS-C, stale ti zostava 28 Mpx, cize krasne predlzis priblizenie 1,5x. Ma lepsi AF, myslim ze aj ovladanie. SKvely displej, ale mizerny hladacik. SNimac je pomaly a tak pri akcnom foteni nemozes pouzit el. uzavierku, kvoli velkemu rolling shutter efektu.
Ostatok bol spomenutý, ak záleži dosť aj na videu tak fakticky neodporúčam pomalý snímač. Mám osobné skusenosti s videom na A7IV (má tiež pomalý snímač ako A7R V), pri videu ju používam v APS-C mode nakoľko pri FF je readout zo snimača tak pomalý, že pri akčných scénach je scena ako zo želatiny.
S ostrením na Nikone nemám skúsenosti, takže túto možnosť neviem posudiť.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa