Fórum » Objektívy a filtre

Porst Color Reflex MC Auto 55mm F1.2

Rolo79
2024-11-22 16:06:59+01
Zaobstaral som si tento objektív kvôli sveteľnosti ale zarazila ma jedna vec. Obrázky sú do žlta podobne ako u starších thoriovych objektívov. Coating sám o sebe vyzerá do žlta. Máte niekto osobnú skúsenosť alebo znalosť s týmto objektívom ?
Ďakujem.

Paladin25
2024-11-22 16:36:51+01
príspevok od: Rolo79
Zaobstaral som si tento objektív kvôli sveteľnosti ale zarazila ma jedna vec. Obrázky sú do žlta podobne ako u starších thoriovych objektívov. Coating sám o sebe vyzerá do žlta. Máte niekto osobnú skúsenosť alebo znalosť s týmto objektívom ?
Ďakujem.
Hod prosím ukážku. Dosť ma to zaujalo.

https://www.pentaxforums.com/userreviews/porst-55mm-f1-2-color-reflex-mc-auto.html

red arrow
2024-11-22 20:57:47+01
Ďakujem.
Vsetky stare skla s pridanim thoria maju fotky na plnu dieru zlte. Ked priclonis o jeden stupen , vsetko bude OK. Nepomoze velmi ani zmena vyvazenia bielej vo fotaku, len spravny postproces v pc.
To thorium sa tam pridavalo kvoli hladsiehu bokehu pri nizkych clonach.

Rolo79
2024-11-23 06:31:18+01
Nikde som ale nezistil, či konkrétne do tohoto skla pridávali thorium. Kebyže ano tak to vyrieši vystavenie skla UV zdroju. Pokiaľ to nie je thoriom tak už zostáva len pracný postproces alebo to ponechať ako umelecký zámer.

jozef84
2024-11-23 10:40:45+01
Nikde som ale nezistil, či konkrétne do tohoto skla pridávali thorium. Kebyže ano tak to vyrieši vystavenie skla UV zdroju. Pokiaľ to nie je thoriom tak už zostáva len pracný postproces alebo to ponechať ako umelecký zámer.
Je dotovaný oxidom thória. Na Flickri som čítal okolo toho debatu. Buď rád, že ten objektív máš. Je vzácny a má aj okrem fotografickej hodnoty aj zberateľskú hodnotu.

Strana 1 z 1

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()