Hore
Fórum » Blesky
 

Čiary na fotkách s bleskom Nikon SB-700

Marekx7
2014-11-10 17:59:13+01
Dnes som fotil pár fotiek vo veľkých priestoroch a na fotkách mi vznikli pre mňa nevysvetliteľné čiary. Podľa mňa to nie je to odraz z okna alebo alebo iného objektu. (samozrejme sa môžem mýliť) Objavovali sa na iných miestách (teda nebolo to prípadnou špinou na blesku/ objektíve) ale pri rovnakej expozícií a mieste boli na tom istom mieste s rovnakým tvarom. Inak bol ich tvar rozdielny ale najčastejšie sa podobal tomu na prvých fotkách. Pri fotkách z kratšej vzdialenosti a taktiež detaily boli úplne v poriadku bez čiar. Na fotke je len výrez aj so zvýraznením aby to bolo lepšie vidieť. Robilo to aj pri bielej stene. Osvetlenie bolo stropnými neónkami a samozrejme bleskom. Pri bielej stene to bolo bez neóniek. Ak mi niekto povie čím to je a ako sa tomu vyhnúť budem veľmi vďačný. Ďakujem
 
timton
2014-11-10 18:42:26+01
nieje to nahodou len reflex od niecoho? strop, svetlo, sklo.
mi to tak silno pripada.
 
timton
2014-11-10 18:45:50+01
skor som napisal ako precital
nemali nahodou tie neonky take strieborne rebrovanie?
 
tomis.ales
2014-11-11 09:10:35+01
Nieco podobne som videl, ked som fotil bleskom Metz s tym, ze som fotak odzoomoval a blesk naopak zazoomoval. Vtedy mi po stranach vyskocili taketo nepeknosti. Bolo to sposobene prelismy na krajoch priehladneho plastoveho krytu na blesku. Pri normalnom zoome by to bolo v podstate vyrezane. Tvoj problem mi to velmi pripomina.
Co chcem ale povedat, je ze asi mas nejake praskliny na na tom plastovom kryte alebo ako to mam nazvat. Skus sa lupou pozriet a daj vediet.
Ak si bliskal do stopu, tak je to samozrejme nieco ine.
Skus si zapnut modelovacie svetlo a skusaj na bielej stene pri roznych zoomoch.
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()