Hore
Fórum » Blesky
 

Nikon D3100 a SB 700 - dialkove odpalovanie bleskov

valterbarker
2016-03-17 21:53:39+01
Zdravim Vas vsetkych priatelia. Uz treti den sedim do noci a snazim sa zistit nejake informacie ohladom fotenia a odpalovania bleskov na dialku. Som zufaly od hladania informacii na internete. Zjavne sa mi nedari, bolia ma oci a so zenou uz ani netravim cas od zufalstva. Chcem mat doma nenarocne fotostudio. Prislusenstvo mam objednane. Ale viazne to na tom hlavnom. Bleskoch. Nevyznam sa v tom presne, co vsetko potrebujem a chcem to kupit hlavne raz a poriadne.. Mam nikon d3100 a rozmyslam o kupe 2 bleskov. 1 hlavny a poriadny (asi SB700) a druhy spekulujem nejaky ten cinsky mozno Yongnuo YN568EX II, alebo to iste len cislo je 560 alebo 565 (ani neviem, ake su medzi nimi rozdiely), neviem co mam rozmyslat ako druhe svetlo.

Tento chlapik ukazuje celkom sikovne riesenie, take "ruske" provizorium, ako nasvetlit scenu https://www.youtube.com/watch?v=JlEQOTQiOfw

Mimochodom, uz som videl aj na youtube, ako s tym fotia v atelieroch a na stojane maju pri tom este dazdniky/softboxy.. takze to by som vas chcel poprosit o nazor, co si o takomto svetle myslite + k tomu by som pouzival este sb700. Ale ta dolezitejsia otazka pre mna je, ako mam poriesit odpalovanie tohto blesku bezkablovo! (v pripade kupy este toho cinskeho blesku tak, aby mi obe blesky fungovali dialkovo na TTL)

Ti cinania tu maju cinsky blesk aj s vysielacom... http://www.ebay.de/itm/Yongnuo-YN-560-IV-Aufsteckblitz-Blitzgeraet-mit-YN560TX-C-Controller-fuer-Canon-/311412297984?&_trksid=p2056016.m2516.l5255

Niektori z vas maju toho cinana doma a ste spokojni a niekomu sa to naopak kazi. Z toho mi vyplyva, ze tomuto blesku by som sa mal asi vyhnut a riesit len originaly. Nikon sb500 je postacujuci ako 2. svetlo do atelieru? Alebo sa mam aj tym cinanom este zaoberat?

Existuje nejaky takyto vysielac, aky ma aj ten cinan, aj na sb700-ku , ze si tento vysielac mozem ku d3100 dokupit? (ak ano, asi to je drahe a to uz skor dalsi blesk osadeny na tele fotaku, ci?)

Mne vlastne vychadza, ze si asi potrebujem kupit konkretne toto tu aj s TTL ( pocul som o tom, ze je to hodne dobre a asi aj spolahlive, co vy na to?) :

http://www.ebay.de/itm/181692631918

Neviem presne, co potrebujem, aby mi to vsetko slapalo tak, ako si to predstavujem. Davam skor na kvalitu.
Myslim si, ze jednoznacne potrebujem TTL vysielac na d3100. Neviem ani aky, neviem ci sb700 ma v sebe prijimac, aby som nanho nemusel kupovat aj prijimace, netusim, info o tom som nenasiel.

Na fore som hladal podobnu temu, no nenasiel som. Poradte prosim, ak viete. Hladam serioznu pomoc, lebo uz ani nevidim na oci a ani rozum mi uz nefunguje ako ma...

Snad som sa spravne vyjadril, aby ste spravne pochopili, co chcem docielit, co potrebujem vyriesit a ake informacie mi chybaju.

Vam a bohu vdaka
 
pirhi
2016-03-18 00:25:40+01
tu máš pekný prehlad odpalovačov aj s obkecom... ephoto.sk/fotoskola/clanky/systemove-blesky-a-prislusenstvo/radiove-ovladanie-externych-systemovych-bleskov/
čo sa týka SB 700 tak pôjde odpáliť vstavným bleskom, ale nebude ti fungovať ttl meranie záblesku (aby fungovalo ttl potrebuješ vyžšiu radu foťáku D90 a novšie) , čo by v štúdiu zase taký problém nerobilo, tam si svetlo tvoríš sám, nevyužívaš svetlo z okolia ktoré by sa mohlo meniť...ale ak chceš TTL, tak potom tie odpalovače...aj tie youngou čo si dával link..minimálne podla toho článku čo som ti posielal by mali byť ok

ešte ku tomu nasvieteniu scény...je na tebe či si budeš svietiť trvalým svetlom a ku tomu si pridáš blesk, ale pri takejto kombinácii si musíš dať pozor na farbu svetla (farebnú teplotu). Osobne mi je jednoduhšie svietiť scénu jedným typom svetla. Ak sa rozhodneš pre akúkolvek značku blesku pre nikon, ttl meranie b malo fungovať, a ak kúpiš akýkolvek odpalovač a prímač ktoré pracujú v ttl režime, tak by to malo fungovať tiež..
 
Strana 1 z 1
 





Inzercia
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()
     
  • ()