Krúžky...

Body: 0.00    Videnia: 1918    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.
K tejto fotografii nie sú dostupné žiadné komentáre. Pridaj komentár ako prvý.

Komentáre a hodnotenia


SteveS
ocenenie redakciou 2010-04-16 13:42:35
Pekné zátišie, osobne sa pripájam k všetkým nižšie vyjadreným.

Tento motív mi dokopy s textúrou nesedí vôbec a skôr mám pocit pokazenia fotky ako jej pozdvihnutia. Najviac zo všetkého, ako päsť na oko ale na mńa pôsobí vodoznak rovno v strede cez celú foto, to som ostal ako obarený a aj uvediem prečo, mám na to až dva dôvody.

Prvý nie je vecou ochtrany ani vkusu, ale zaoberá sa tým, že ke´d sem akúkoľvek foto pridáš a žiadaš (vyslovene ty - nezrušením fajky v štvorčeku na zaradenie do kritiky) o kritiku, ako chceš kritizovať a posudzovať a ohodnotiť svoju fotku po stranke tk ke´d jej motív prekryješ logom cez stred foto? To je pre mńa rozporuplné.

Druhou vecou je skúsenosť, že takto si sem logo nedajú ani tí najšpičkovejší autori a o ktorých fotografie by sa naozaj mohli zaujemci až trhať ... a to je od nich veľkorysosť či normálne, tro mi neprichodí posudzovať ale vidím tu obrovský rozdiel v ich a tvojom prístupe k stráženiu si svojich foptografií ...

Sorry za úprimnosť, nie je to osobné a tvoju ako aj každého tvorbu si vážim, týka sa to len tejto foto a dávam ti spätnú väzbu aby si bola v obraze o tom, čo si možno množstvo ľudí myslí ale nenapísali ti to.
 
soms
2010-04-12 11:05:59
Odzneli tu názory a trocha mi nedadalo prispieť svojím. Názor - impakt na foto je čisto subjektívna vec, niekomu sa to či ono páči niekomu nie. Ale sú určité veci, situácie, podnety ktoré si drvivá väčšina ľudí s niečim spája, niečo v nich evokuje. V tomto prípade(tejto foto) je objektom biely kvet(neodvážim sa uviesť čo je to za kvet) s bielym pozadím-podkladom a striebro ktoré je zase ´kov´ mladých. Vzájomným Jedného s druhým u ľudí evokuje pocit čistoty a nežnosti, sviežosti, maldosti. Preto použitie tejto textúry nepôsobí na celkový impakt moc fajn skôr ho potiera. Divák už tak nehľadá pozitíva, neprpáči drobné chybičky, ale skôr naopak. Prezentoval len som svoj názor. Kompozične by som spodné ľavé dve obrúčky vypustil a horte by som kvietku nechal viac priestoru.
:)
PS: o logu-známke už bolo povedané.
 
jane-karta
2010-02-25 15:21:53
OK, v pohode, nejde o svadobnú fotku, dostali sa mi do rúk tie krúžky a žiadalo sa mi ich nejak zachytiť, s technickými stránkami bojujem furt, je dlhý a ťažký boj, a k tomu vodoznaku, súhlasím s tvojim názorom a nabudúce ho tam už určite nedám... nebolo to myslené ako ochrana, veď moje fotky si určite nebude ktosi privlastňovať... len skúšam v PS rôzne veci a práca s písmom je jedna z nich... asi tak... Inak ďakujem za pristavenie a vysvetlenie, ja si rada prečítam názory a nemusia byť len pozitívne. Pri fotení sa riadim pocitom... :o)
 
Dominik Bugár
redakcia ephoto.sk 2010-02-25 14:48:32
Ano, tá vec okolo je ozaj otázka vkusu. Preto treba podľa mňa rešpektovať aj názor opačný. Podľa môjho názoru väčšine ľudí, ktorí majú obrazové videnie na vyššej úrovni, to dosť vadí. Podľa mňa je aj samotný ´motív´, aj tvar tej vinetácie je nevhodný.
Ešte tak nad obsahom rozmýšlajúc si hovorím, že ak to má byť svadobná romantická fotka, tak nechápem, prečo je tých obrúčok tak veľa...
K technickej stránke - myslím, že malá hĺbka ostrosti je fajn, len neviem, či je jej rovina tu na vhodnom mieste... možno je to len celkovo málo ostré.
A nakoniec by som chcel poznamenať, že pre fotografie umiestnené do takejto galérie sa nehodí mať vodoznak; možno niekde vpravo dole, ako znak autora, ale nie takto uprostred v ´ochrannej´ funkcii.

Sú to moje názory (v dobrom), ale nemusíš sa s nimi stotožniť, je to na tebe.
 
jane-karta
2010-02-25 13:27:46
príspevok od: adox
Tá textura mi tam nejako nepasuje, inak pekne
Ďakujem, vec s textúrou je vec vkusu, niekomu sa to pozdáva niekomu nie...
 
adox
2010-02-25 12:41:53
Tá textura mi tam nejako nepasuje, inak pekne
 
 
Clona: f 1.4
Expozícia: 1/400 sec
ISO: 100
Fotoaparát: Canon EOS 450D
Objektív: Canon EF 50mm f/1.4 USM
Pridané: 2010-02-25 11:47:12
Na kritiku: 2010-02-25 11:47:12
Miesto:Žiar nad Hronom
Témy: experiment, ostatné, zátišie
Fotenie jednoduchých vecí, také moje skúšanie a práca s textúrou...