Strom

Body: 43.33    Videnia: 1976    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.

Komentáre a hodnotenia

Zoradiť od najstarších
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-03 16:27:11


Suma sumárum zhrnuté, už som žiaľ svoju úvahu až príliš spolopatizoval a to až tak ako som nechcel. Ale budiž, veď sme už ľudia dospelí :-) A ak sme už dospeli komentami sem kde sme dospeli, tak sme tu.

Na zaver sa už len podakujem autorovi, teda vďaka Ľubo že si mi poslal pozvánku na tvoju výstavu aj do osobného emailu aj napriek tomu, že som ti už predtým napísal že som žiaľ mimo (SK) a že aj napriek vážnemu záujmu nemôžem na ňu prísť. Je mi ľúto, že po tom prvom napísanmom texte celá komunikácia z tvojej strany pozostávala len z rozdávania pozvánok...

Asi očkávaš, že nás tá výstava ohúri tak, že by sme z rešpektu už nikdy nič neskritizovali pod tvojou foto. U mňa to ale tak nie je. Web a fotky na webe budem aj naďalej posudzovať podľa doterajších kritérií aké platia pre web.
A čo sa týka výstavy, už som to naznačil minule a aj teraz som si istý, že by ma tvoje foto neohúrili. Totiž rovnak ako som ťa už pochválil, ja s tým vopred počítam že by to bol úžasný zážitok (zas vážne a nie ironicky).

Svetelne a kompozične sa mi tvoja tvorba už páči aj tu na webe napriek nižšej TK a už tu mi nad ňou visí sánka. Ale to ty už odo mňa dobre vieš a myslím si, že nič iné už ani od nikoho iného neočakávaš. Našu komunikáciu (vlastne moju s Anenou) uzatváram práve týmto postrehom.

Veľa zdaru a mnoho dalších krásnych foto aj naďalej :-)
.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-03 16:15:57
Ešte pre úplnosť dodávam že som nemienil stimulovať autora k tomu, aby sa teraz brúzdal po nejakých našich šmejd fotkách čo ho nezaujímajú a začal ich hodnotiť len preto aby získal aj on spätnú väzbu, či nasilu reakcie aj na svoje fotky :-))) Veď tie jeho hovoria sami za seba a to teraz nemyslím ironicky ale úplne vážne a úprimne(!)

Mal som na mysli len ľudskú stránku, myslel som na to, že ak sa autor svojim obdivovateľom, ktorí mu fotku chvália, diskutujú pod ňou a hodnotia, nevenuje ani len natoľko, aby sa im pravidelne aspoń na konci a v jednom komente čo len slušne a ľudsky poďakoval, prípadne ak boli vznesené otázky a úvahy k jeho foto aj odpovedal na nich ... tak tým teda už nereaguje ani len na ten pozitívny prístup cudzích ľudí k jeho vlastnej osobe... a čosi tým o sebe naznačuje :-(

Taký prístup jeho priaznivcov určite odrádza od ich ďalšej snahy, ďalšej aktivity. Preložené surovo do ekonomicky sa vyjadrujúceho business-jazyka, že svojich vlastných priaznivcov odrádza od podpory a reklamy samému sebe... a to je pri ďalších inych snahách o svoju reklamu či snahe o organizáciu svojich výstav pre mńa nepochopiteľné...

Každý autorov priaznivec tú priazeń prejavuje na úkor svojho osobného voľna a času... je teda Ľubo TVOJÍM reklamným článkom získaným úplne zadarmo... a mám taký blbý pocit že ty si toho dobrého a vzácneho človeka, svojho dváka, doteraz príliš nevážil.... a dodávam, že reklama a vlastná masová prezentácia bola a aj je dnes jedným z najdrahších produktov...
.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-02 06:44:05


No áno, asi to bude už tak, že my amatéri a s našou úbohou tvorbou, by sme sa vôbec nemali zamýšlať nad tvorbou profesionálov, ani dokonca v kladnom duchu, že ako ju viac podporiť :-)))

Človek si len páli za iného kožu a aj tak je nepochopený, lebo výška nadhľadu nad vecou občas nie je u diskutujúcich rovnaká. Ani priamo úmerne harmonizujúca s výškou ich osobného ega. Ak je medzi nimi neúmerná disproporcia, nedokážu sa navzájom rozumieť a pochopiť. Aspoň že my dvaja si Anena rozumieme, ešte aj medzi riadkami :-)))
 
Anena
2010-03-01 11:18:37
SteveS super, ejha take vysoke sebavedomie autora by sa nam mnohym zislo.
Skoda, ze neodpovedal na podstatnu cast Tvojho komentu,zosumarizoval ho cely svojou velkou osobnostou na ktory tu my zacinajuci nemame.
Zrejme uz rastie rastlina, co vyrastie az do neba:-)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-01 03:22:55


Díky Anena :-)
Dúfal som, že sa bude dať pochopiť a že som ho napísal dosť konkrétne a jasne. Ty dokazuješ že som sa neminul a že sa pochopiť dal :-)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-01 03:15:45
Ak by si chcel na niečo ešte spätne reagovať, reaguj na tento krátky koment aby sa ti pod foto neduplovali a nespamovali tie dolné, dlhé komenty.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-01 03:14:26



Z odpovede mi teda vyplýva, že si asi môj komentár úplne nepochopil a že aj o jednom a ty o druhom. Na to je aj príslovie ale naschvál ho necitujem, aby to nevyzeralo že ťa chcem zosmiešniť. Ako ťa ako fotografa vidím ja, to som dostatočne jasne napísal už v prvých komentároch. Ale pravdu povediac, ani som nejak extra neočakával, že by si sa ty začal mojím komentárom zapodievať a zamýšlať sa nad ním, ale ak nie, to nie je na moju škodu, teda ma to vôbec netrápi. Mojou snahou je, ak sa dá, stimulovať a ľudí podporiť a nie ich vysmievať či zatracovať.

Z časti od veci a nepriamo reaguješ náznakom, že sa nehodláš do života na portáli zapájať nezmyselným posudzovaním kvality tam, kde si myslíš že sa posúdiť nedá. V predošlom komente o TK som zabudol napísať, že kvalita snímku sa dá vidieť aj pri menšom formáte ako uvádzaš a že príťažlivý a umelecký obraz diváka môže chytiť za srdce aj na webe a aj u webového spôsobu prezentácie. A aj na webe je možné rozlišovať kvalitnejšie a nekvalitnejšie pripravené veci...

Ak by si mal s monitormi absolútnu pravdu (čo relatívne máš), tak by tu nejestvovali užívatelia majúci len vysoké hodnotenia TK (vyššie ako tu dostávaš ty) a naopak, užívatelia so stabilne nízkym, aj oveľa nižším hodnotením TK ako máš ty... snáď teda chápeš kam mierim... že pre posudzovanie na web sú tiež kvázy presne stanovené kritériá a a majú vytýčené mantinely a že to ide... a dokazuje to to o čom som už písal...

A k rôznym monitorom poznámka... aj pre o čosi ináč ukázujúce monitory sa dá precízne pripraviť obraz tak, že nebude mať (na priemerne a správne nastavenom monitore) okrajové svetlé a tmavé časti už len na hrane, len na okraji čitateľnosti... ale že tieto budú mať plus drobnú rezervu... práve pre daný rozptyl a škálu rôznych monitorov... a teda zobrazia sa vyhovujúco aj na jemne svetlejšom či tmavšom monitore... na toto je dobrým príkladom pozrieť nejakú foto na obyčajnom notebooku s display-om kde sklápaním plochy zosvetluješ a stmavuješ obraz.... jeho ináč nevýhoda oproti kvalitným grafickým monitorom sa dá využiť naopak ako výhoda ... sú tu mnohé fotky bez tolerancie, čo už jemným a minimálnym naklonením monitora na jednu či druhú stranu strácajú v svetlých či tmavých oblastiach kresbu... ale sú tu aj také čo nie ... nebudem ťa ťahať do svojej galérie lebo tam by som to vedel na pár fotkách tiež deklarovať, ale už tu aj táto foto tú expozičnú pružnosť a toleranciu, ktorej sa obávaš, má (!) a chýba jej čisto iba ostrosť detailov a odšumenie ... a ak o to máš vyslovene záujem, môžem stiahnuť už tu tento, po stránke TK ´pokazený kúsok´ a zavesiť ho na web po úprave, aby si si mohol pozrieť čo sa z neho ešte dá vyžmýkať aj po nesprávnom spracovaní... a hodím ti do pošty SS pár liniek na súbory umiestnbené na webe, kde sú mnou urobené dodatočné úpravy na fotkách, ktoré tu mali užívatelia, mysliac si že nižšia TK je dôvodom ich zlého a slabého fotoaparátu či dlhého času a pdobne... boli sami veľmi prekvapenýá, čo niekto iný s ich už ukončenou foto urobil.

Zvyšok môjho komentu na ktorý si nereagoval už nebudem rozoberať, myslím že kto chce, ten pochopí.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-01 02:40:31


Vďaka za pozvanie, som mimo a tak je žiaľ pre mńa neaktuálne, ale pekné veci by som si samozrejme rád pozrel ... vrátiac sa sem pod foto dodávam, že nie je podstatné a dôležité dokazovať výstavú kvalitu TK... na výstave sme na výstave a na webe sme na webe... možno si prehliadol a nevšimol si, že som zámerne volil opatrnú formuláciu komentára, aby to nevyznelo že TK zatracujem celkove... a zdôraznil aj dovysvetlil v zátvorke, že píšem o TK pre ´web a toto špecifické spracovanie´... dodávam aj že som registroval aj fotoaparát a aj dia 64 ISO... teda bol som možno viac nad vecou ako ty a teba sa možno dotklo to, čo ani nemuselo :-))) Predpokladal som že nejde o nízku TK všeobecne... a kus do toho problému vidím a mňa samého v čase, keď som začal dávať na web veci, z TK na webe bolievala hlava a bol z nej nervózny a nechápal, prečo by som mal snímok výbornej kvality ešte ďalej prerábať a zlepšovať na webe a naviac celkom iným spôsobom sa ním duplom zaoberať... našťastie som to pochopil a prispôsobil sa, aj naučil... a neľutujem... doba ide dopredu a nie ona ani ostatní sa majú prispôsobovať nám, ale my jej a im... a ja sám mám nejaké kvalitné veci napr. na diákoch kodakchrome a agfachrome o políčkach 6x6cm a viem čo to je za potenciál oproti webu 500x500 bodov :-)))
 
cyklons
2010-02-27 13:42:32
škoda toho šumu, ale foto pekné
Tech. kvalita: 6 | Kompozícia: 7 | Impakt: 6 | Priemer: 6.33
 
Naturman
2010-02-27 12:34:38
Ja kvalitu obrazu na monitore nemôžem posúdiť u nikoho a nepokladám posudzovanie kvality za prioritu na PC. Čo monitor to iné výsledky.
Kvalita foto-obrazu sa posúdiť len na fotografii nad 50 x 60 cm.
Pozývam na moju výstavu Živly zeme kde sú originálne obrazy..viac na www.schmida.sk titulka v pravo.
 
mato73
2010-02-27 11:35:55
veľmi pekné
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
Anena
2010-02-27 10:31:56
Super komentar, premysleny a trefny.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-27 09:03:04
Aha to ty.....
Vsetko co som napisal asi klasika u vsetkych tvojich foto ...

Tk skoro stale (pre weba toto špecifické spracovanie) rovnako nízka, naopak, impact, kompozicia a svetlo stale neskutocne a az neuveritelne vysoke... a skoro ziadna komunikacia s portalom ani svojimi obdivovatelmi pod svojimi foto... co sa ako vidim jednoznacne nakoniec v konecnom dosledku prejavuje aj na pocte komentarov a hodnotení daných tvojim fotografiam... lebo inac si nedokazem predstavit ignoráciu tvojich neskutocne krásnych záberov... ešte dodávam, že mnohí iste pociťujú naviac ako krivdu aj to že prevádzkuješ ako jedna osoba tu súčasne toľko viacerých účtov... to by som si dal už dávno na tvojom mieste do poriadku, lebo redakcia určite má páíky na priradenie vatšieho priestoru na HD pre také skvelé fotky ako robíč ty... ber to vsetko bez urazky, len ako spontannu uvahu... moýno ti otvori oči či ťa posunie, o nič ine mi nejde. O opak už vôbec nie!

Lebo podla mojho nazoru su tvoje fotografie svetelne a pocitovo tak vyzrete ze keby ich daval napr. Mrco, ci Zolec a vo vyssej TK, tak si tu na portali na foto dna uz nikto druhý ani neškrtne ...

A neber to ako dutku (!) ale ako POCHVALU tvojich mimoriadne az neskutocne vysokých fotografdických schopností a výtvarného cítenia. To je všetko čo som aml už dlhu dobu chuť ti napísať :-) Dobré svetlo.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-02-27 08:51:25
Miniatura ihned zaujala, motiv ma vyborny potencial, plasticke donbre svetlo na brazdach na poli aj krasne modru zimnu farbu a relativne aj velmi prijemnu kopmpoziciu prisposobujucu sa spravne viac brazdam a oblukom ako ortodoxne iba polohe stromu.

Ale... zla TK :-( neostrosť, v pozadi velky strom uz celkom a hodne sumu okolo neho :-(
Tech. kvalita: 5 | Kompozícia: 7 | Impakt: 6 | Priemer: 6.00
 
 
Clona: 16
Expozícia: 30 sec
ISO: 64
Fotoaparát: Leica R8
Objektív: Leica 19mm f/2.8 Elmarit-R
Pridané: 2010-02-27 07:10:07
Na kritiku: 2010-02-27 07:10:07
Miesto:
Témy: krajina, príroda, umelecká fotografia
Albumy: Elements of Earth/Živly zeme