Ježibaby majú ...

Body: 40.33    Videnia: 6863    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.

Komentáre a hodnotenia

Zoradiť od najstarších
jarka1963
2010-08-25 20:57:13
hehe, to komu si venoval? velmi sympaticka´
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
kralik_j
 
kapurka
2010-03-05 18:00:17
Vzhľadom k tomu, čo sa tam u Vás na oblohe deje za čoro-moro, sa nečudujem :))...hmm polnoc je magická hodinka :)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-05 17:29:50
príspevok od: kapurka
Keby nebola vonku taká kosa, tak klíďo :)), len aby v Berner Oberlande nenastala invázia :))


Kdeže invázia, veď vieš že bosoráka sa každý bojí a vyhýba sa tomtuto môjmu strašidelnému regíónu :-) Naopak, musel by som vypísať nejaké stimulačné úľavy a prisťahovalecké dividendy :-))) Veď len pozri čo sa tu každú polnoc robí :-(((
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-05 17:25:01


Slavmiro, no slamu som nekydal :-) ale ak to tak chceš volať, tak volaj. Ja to nazyvam len že UVAHA a POZNÁMKA k tvojej rozporuplnosti. Bez výsmechu a bez zneužívania tvojich fyzických danností či veku, nie tak ako to robievaš a aj tu si urobil ty vo chvíli, keď už nemáš inú vodu na mlyn a každá špinavá kvapka ti je dobrá. Ale to sa ti môže vrátiť, veď poznáš to porekadlo že kto druhému jamu... Ale určite sa ti to nevráti od mňa. Podľa mňa je primitívne na iného útočiť či naznačovať jeho menejcennosť, úchylnosť, sociálne postavenie, miesto pobytu, vek či fyzické dannosti ako napr. mastnovlasosť admina... to je už úplne úbohé, prepáč!

Z každého veku sa dá vysmiať, od obdobia puberty až po obdobie senility a tak ešte šťastie, že ty sa práve teraz cítiž v tom zvláštnom ideálnom vákuu :-))) práve v tom čarovnom období, ktoré podľa teba nemá chybu a už tým samo o sebe ti garantuje tvoju jedinenčnosť :-) Zostaň taký dlho a cíť sa hore, nech to tvoje skvelé obdobie vydrží este dlho :-)))

Moje úvahy ak sú mimo foto sú vždy len o všeobecnej spravodlivosti, rovnakom metre, tolerancii a podpore slabších... verim že vieš o čom sú tie slová bez ohľadu na to ako ich uplatńuješ v praxi. Ja som sa na tomto portáli po cely čas čo som tu o zachovanie spomínaného snažil a ty to iste dobre vieš. Preto ak nazývaš moju faktickú pripomienku k reálne tu zisteným faktom iba kydaním slamy, začínaš tým byť viac podozrivý ako nenápadný. Pripomína to maskovanie faktov. Ale už som spomenul, že toto je zbytočná debata.

Na záver vdaka za inak (mimo slamy) vyčerpávajúci koment. Keby si sa bol už vtedy vo veci prefocovania textúry vyjadril takto a jasne a nenechal v tichosti moju reakciu bez odpovede, bolo by tu dnes v komente o jeden rozpor menej. Lebo pri snahe o objektivitu a toleranciu musím s tebou plne súhlasiť v spomenutej oblasti o prefocovaní textúry na zadnej strane obrazu. Áno, samozrejme nemá nič spolopčné s plagiátorstvom a poručovaním autorských práv. A to ani v prípade ak by nešlo o rodinný obraz ale zozadu by si odfotil celkom cudzí zdroj. Tomu nebráni žiadny autorský zákon. S tým plne súhlasím a som rád že sa vysvetlil aspoń tento jeden problém a rozpor pozitívne. S pozdravom.
 
slavmiro
2010-03-05 16:02:43
letmo som preletel ten kopec slamy co si sem nakydal. Len poopravim tvoje zkreslene zavery v tom, ze ked si sam nascanujem 100 rocne fotokartony z mojej rodinnej zbierky, ktore si nechali zhotovit dokazatelne moji predkovia (prarodicia a ich rodicia), cize platili za ne, pricom som scanoval ich zadnu stranu (nie obsahovu) a pouzil to ako patinovanu texturu, podklad k obsahu mojich fotografii, tak je to na hony vzdialene tomu, k comu sa uchyluju , prepitujem, webovi grafici. To je vsetko k tvojmu prispevku.

Osobne som uz zhovievavy voci potrebam jedincov zijucich v zahranici spajat so do virtulanych sieti, zanechavat odkaz na rodnej hrude. Tiez chapem muzov v nastupujucom strednom veku, po 30tke, vypisovat dlhe litanie k hocicomu. Nic v zlom, aj moj ne-virtualny priatel Koma tak robi, slobodna vec. Ja len dodam, ze s dobrou foto to ma premalo spolocne a je to nieco ako novodoby socialny fotofenomen.

O zmazanie galerie som poziadal mastnovlaska admina, aj pre osobne rozpory s Julom, Karolom s ktorymi nechcem, nemusim suhlasit a uz vobec im nemusim pochlebovat. Pre nich to je bu$iness, pricom Karol je sikovny fotograf a este sikovnejsi grafik a Julo kedysi fotograf, dnes najma sefredaktor. Tunajsie ovzdusie s tichou toleranciou plagiatortsva, sucasne s akcnym mazanim vlakien nepohodlneho obsahu mi prestalo vyhovovat a nie som v tom sam. Kazdy nech ma to co si zasluzi.

P.S. sorry za dlhsi prispevok, ale ani ja uz nemam dvadsat.. :)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-05 14:52:54
príspevok od: slavmiro
uz dlhe popisky napovedali ze nieco nie je v poriadku a teraz je to potvrdene aj obrazom.. :( O autorskej fotografii nemoze byt rec, ale na druhej strane tento pel-mel foto web tomu nijak zvlast nenapomaha. Ci ano?


2) Ale o tom všetkom je nám dvom zbytočne polemizovať, ako už obaja vieme. Ty názory na vec zásadne a veľmi rýchlo meníš ako kabáty, stále podľa toho, či ide o tvoju alebo o druhého tvorbu. A viackrát si si už poriadne protirečil, o autorstve a aj o rozsahu popisov, ale to už s tebou rioešili viacerí a nemá význam to opakovane rozoberať.

Ale ak sa už dakde vyjadruješ kriticky, mohol by si si sem v rámci svojho ďalšieho rozporu pridať aj ty sám nejaké atmosferické netechnické krajinky :-) tak ako si to sám vravieval kritikom bez galérie a vysmieval ich... Neuznával si kritiku a vyjadrenia takých ľudí a hľa, už si aj ty taký... už tretí rozpor u teba. Ale len mi prosím nepíš na toto že prečo všetko si si tu musel (či chcel) galériu zmazať :-) Asi by som si myslel svoje.

Prajem ti veľa dalších autorských fotografií. Či už s legálne prevzatými alebo svojimi vecami, či už s dlhými popismi alebo aj bez. Ako ti len srdce ráči, ja podporujem všetky fotmy života aj prejavu :-) Nech máš príjmený a uvolený deň, hlavne bez kŕčov na tomto foto-pel-mel-webe :-)))
.
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-05 14:50:10
príspevok od: slavmiro
uz dlhe popisky napovedali ze nieco nie je v poriadku a teraz je to potvrdene aj obrazom.. :( O autorskej fotografii nemoze byt rec, ale na druhej strane tento pel-mel foto web tomu nijak zvlast nenapomaha. Ci ano?


:-))) Slavmiro, o autorskej fotografii môže byť reč samozrejme iba u teba a iba v takej sitácii o ktorej si raz už presviedčal aj redaktora Karola Srnca .-) Kde som ta trosku popravil v nespravnych vyhláseniach, iste pamätáš však? Len si už zázrakom nereragoval. Tvrdil si mu že ak z free webgalerie stiahne obyčajnú patinu, štruktúru do fotky, že už nie je autorom fotky ...

... a naopak, že ty si stále výhradným autorom, lebo si aj štruktúry robíš sám. neopatrnen dodajúc, že prefotením starých obrazov... ale že prefotením cudzieho diela a obrazu kradneš a kopíruješ nelegálne to dielo, dokonca bez akéhokoľvek súhlasu, to si si neuvedomil... tak ti to len nenápadne pripomínam :-))) Karol bol na tom myslím ako autor oveľa lepšie. Použil materiál z verejne deklarovaného free zdrioja kde to je vyslovene povolené. To bolo podľa mńa iba vecou urýchlenia času, nie straty autorstva. Alr to že si ty prefotil malbu maliara bez jeho osobitného súhlasu je už kus o inom, ak keby islo rovno o malbu stareho otca... bolo to stale jeho umenie, nie tvoje. A z hladiska práva a pohladu na krádze, hm... o com to bolo, to nechám uz na teba .-)))
.
 
slavmiro
2010-03-05 12:21:58
uz dlhe popisky napovedali ze nieco nie je v poriadku a teraz je to potvrdene aj obrazom.. :( O autorskej fotografii nemoze byt rec, ale na druhej strane tento pel-mel foto web tomu nijak zvlast nenapomaha. Ci ano?
 
kapurka
2010-03-04 22:27:49
Keby nebola vonku taká kosa, tak klíďo :)), len aby v Berner Oberlande nenastala invázia :))
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-03-04 22:19:08
nemusíš nič bonzovať, všetko videla a čítala, som sa priznal k svojím dnešným slovným prehreškom a činom a potom-( au, jaj, neróóób..nebi ma, to mi len tak mimochodom z huby vyletelo..vieš tak podobne.... ako Tvoja metla :))) Tiež sa jej páči najviac Tá nad domčekom...taká pekná silueLetka :)
 
zola
2010-03-04 22:17:38
sa mi nechce veriť jake šik kolegyne v totim švajci učíš na metle lietať. Kurňa a bez postprocesu!
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-03-04 22:05:39
Jéžiš mária, tak musela niekde poblúdiť :((...som myslel, že Tá nad domčekmi je ona...vysadám na metlu a idem ju rýchlo hľadať...ak by sa Tam náhodou u Teba objavila , tak dajte vedieť ...nech nelietam v tej zime hore dole,krížom krážom... už aj tak mi z nosa niečo visí.. :-))
 
atiart
2010-03-04 21:23:54
:)))))))))))))))))co nepovymyšláte ....
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
Gino
2010-03-04 20:32:23
LOL fotka :-)
 
asklen
2010-03-04 19:56:12
dobreeeeeee :))
 
b.a.f.o.a.r.t.
2010-03-04 19:42:38
veď keď budeš prechádzať tak pošli ss že odpečatím tú hrušku myjafskú :)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:35:49
príspevok od: kapurka
vidím, že komparzistiek si mal dosť a poniektoré aj spolupracovali - pekne sa ti dívali do objektívu :))... a podľa ostrosti sa zdá, že sa ti ani ruky neroklepali :))


Nepridáš sa k nim? :-))) Vieš aká to je romantika takto si zvečera z nadhľadu zalietať? A metla je najlacnejší prepravný prostriedok :-)))
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:34:37
príspevok od: gabstan2
Hmmm...ta vyzera z dialky ako silueta realisticky, mozno preto :) Dala by som ju trosku vyssie ako zacina ten les...


Že si taka smutná a ten psík taký milý, urobím vám ešte jednu verziu, ale už poslednú, ďalšiu ani ked hromy budú biť a všetky ježibaby na mna vyletia .-)))
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:32:19
príspevok od: b.a.f.o.a.r.t.
šašo :) :) :)ale k fotke by sa mi akože páčilo keby bol ten mesiac viac v lhr nie úplne ale tak k tejto vzdialenosti a polovicu a tie svokry letiace do práce by som dal do kŕdľa nad horizontom len také maličké siluetky :)


Ta vy ste už takí fajnšmekri že až. V archíve mám fotky ešte na desať rokov na každý deň, ani fotiť mi už netreba a ja miesto pridávamnia nových foto len vyrábam a prerábam na zakázku, podľa gusta. A nikto nai nenaleje .-( Aspoň ty si mohol, z tej predvčerajšej. Sám vytrúbiš a nám len flašku na foto ukazuješ .-(((

No fras to zoberie, urobím vám ešte jednu, namôjdušu, už len nech je sranda ;-) Pôvodne som uvažoval o takej s maličkými, ako havranmi... ale potom reku, budete hundrať že vám nedoprajem a že som sľúbil naozajstnú, nielen malé silutey. No boh sa vo vás vyzná :-))) tak zajtra dovibenia, ale tie malé už nebudú také strašidelné :-(
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:26:38
príspevok od: Koma
Tá sa aj mne páči asi najviac...normálne mi k nej ťahá oči, neviem prečo...možno nejaký citový vzťah ;)


Veď počkaj, bonzem tej tvojej ježíbabke, konečne ťa nechá a príde za mnou ;-)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:25:32
príspevok od: Stratený Stano
Števo, prečo mi to robíš, chcel som ešte nejaké foto upravovať, a teraz som taký vyklepaný, že sa neviem sústrediť... :-)


Jáááj, šak už dajme spolu tú bošácku, tá ťa zaraz stabilizuje, neboj :-)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:24:20


Jáj, to som bol taký roztrasený od strachu že ke´d som naklápal horizont a nechcel ubrať rozmer, musel som rohy mimo dotiahnuť zase farbou a ten jeden tesný mi tam ušiel. To je blbé že stále je okolo okraj a tak sa to popri krajochj tesne ľahko môže stať. No vidno že som mal oči nechané na tých kočkách ježibabkách a nie na tom na čom trebalo :-)
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:21:31


Čestné pionierske! Ale načo to vlastne sľubujem? Dofrasa, už ani vlastne neviem :-(
 
SteveS
ocenenie redakciou 2010-03-04 19:20:11
príspevok od: Koma
:DDDD...No toto? včera v noci som sa tak naozaj ale naozaj nechtiac zamotal niekde vonku - manželka mi aj volala, že kde som tak dlho - prídem domov presne o 24.00 a reálna situácia : manželky nikde, ach jaj...na stole lístok: Keď chceš prídi, s kamoškami som v Berner Oberlande .... :-)


KLAMÁR ! NEVERTE MU !!! Ja by som tak chcel, ale ona tu nebola! Nechce ju ku mne pustiť a má ju priviazanú o nohu ku stolu. Ináč by ho už dávno nechala, zoofila jedného a prišal sem za mnou :-(((
 
kapurka
2010-03-04 18:39:09
vidím, že komparzistiek si mal dosť a poniektoré aj spolupracovali - pekne sa ti dívali do objektívu :))... a podľa ostrosti sa zdá, že sa ti ani ruky neroklepali :))
 
b.a.f.o.a.r.t.
2010-03-04 18:21:23
šašo :) :) :)ale k fotke by sa mi akože páčilo keby bol ten mesiac viac v lhr nie úplne ale tak k tejto vzdialenosti a polovicu a tie svokry letiace do práce by som dal do kŕdľa nad horizontom len také maličké siluetky :)
 
gabstan2
2010-03-04 17:53:55
príspevok od: Koma
Tá sa aj mne páči asi najviac...normálne mi k nej ťahá oči, neviem prečo...možno nejaký citový vzťah ;)
Hmmm...ta vyzera z dialky ako silueta realisticky, mozno preto :) Dala by som ju trosku vyssie ako zacina ten les...
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-03-04 17:34:39
príspevok od: gabstan2
Nechala by som tam iba tu najmensiu v pravo dole a orez v lavom dolnom trosku krici.
Tá sa aj mne páči asi najviac...normálne mi k nej ťahá oči, neviem prečo...možno nejaký citový vzťah ;)
 
AnnaM
2010-03-04 17:29:25
príspevok od: Koma
:DDDD...No toto? včera v noci som sa tak naozaj ale naozaj nechtiac zamotal niekde vonku - manželka mi aj volala, že kde som tak dlho - prídem domov presne o 24.00 a reálna situácia : manželky nikde, ach jaj...na stole lístok: Keď chceš prídi, s kamoškami som v Berner Oberlande .... :-)
bolo to velmi dobre stretnutie ;-)))
 
Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-03-04 17:16:09
Števo, prečo mi to robíš, chcel som ešte nejaké foto upravovať, a teraz som taký vyklepaný, že sa neviem sústrediť... :-)
 
gabstan2
2010-03-04 16:46:23
Nechala by som tam iba tu najmensiu v pravo dole a orez v lavom dolnom trosku krici.
 
Anena
2010-03-04 16:10:34
:-))), taky Cako motiv, humorne.
Tech. kvalita: 6 | Kompozícia: 6 | Impakt: 7 | Priemer: 6.33
 
paloo
2010-03-04 15:50:40
:)))
Tech. kvalita: 6 | Kompozícia: 6 | Impakt: 6 | Priemer: 6.00
 
xerion
2010-03-04 15:37:12
Nehnevaj sa, ale nič mi to nehovorí
 
Lacus78
2010-03-04 15:36:48
:) páci,skvelé a pobavilo..
 
Koma
ocenenie redakciou 2010-03-04 15:32:25
:DDDD...No toto? včera v noci som sa tak naozaj ale naozaj nechtiac zamotal niekde vonku - manželka mi aj volala, že kde som tak dlho - prídem domov presne o 24.00 a reálna situácia : manželky nikde, ach jaj...na stole lístok: Keď chceš prídi, s kamoškami som v Berner Oberlande .... :-)
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
walde
ocenenie redakciou 2010-03-04 15:18:51
pridávam sa s veľkým :-))))))))))))))))))))
p.s.: niečo ti zostalo v LDR, že by diaľkový ovládač na tie babky?
 
Jozef Sádecký
ocenenie redakciou 2010-03-04 15:13:09
=)))))))))))
 
m.o.s.a.
2010-03-04 14:22:42
Mne sa to páči, celkom dobrý nápad...
 
jozef.balara
2010-03-04 13:53:36
´TOTO JE REÁLNA SITUÁCIA o 24:00 a BEZ POSTPROCESU! ´ :DDDD
Tech. kvalita: 7 | Kompozícia: 7 | Impakt: 7 | Priemer: 7.00
 
 


Technika: Canon EOS 40D, Sony Cyber-shot DSC-F828, Canon EOS 5D Mark II,

Objektívy: Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM, Canon EF 24-105mm f/4L IS USM, Canon EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM,

Clona: 3,5
Expozícia: 1,3 s sec
ISO: 100
Fotoaparát: Canon EOS 40D
Objektív: Canon EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM
Pridané: 2010-03-04 13:28:21
Na kritiku: 2010-03-04 13:28:21
Miesto:Berner Oberland, Switzerland
Témy: experiment, humor, montáž / koláž
Albumy: PP - Postproces
Ježibaby majú zraz, ber ich zaraz  fras!

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Plním včerajšie túžby pár užívateľov ephota, zažiadalo sa im bosoriek, ježibáb a čarodejníc :-) Tak som ich vybehol o polnoci zopár nafotiť, práve mali za cintorínom na lúke zraz. Dlho som sa nezdržal, vyzerali nebezpečne ;-)

TOTO JE REÁLNA SITUÁCIA o 24:00 a BEZ POSTPROCESU!

Raz za čas je vraj klamať povolené a poslednú dobu to je na ephote v móde. Tak aj ja skúsim, možno na to nikto nepríde ;-)))))))


Postproces:

- včerajšiu nočnú foto som previedol do BW
- zmiernil náklon vytknutého vzďalujúceho sa horizontu
- ježibabu som vyhrabal maličkú na internete, značne ju prerobil a nechal za prítomnosti zvláštneho afrodiziaka namnožiť do celého roja :-) Potom som celý roj vypustil na fotku tak, aby na seba dobre videli a pri vývrtkách sa nezrazili :-)
- pôvodný mesiac som ešte o hodne zvätšil (šák nách im švíci porádne :-)

.