pano rozhlad Budapešť

Body: 0.00    Videnia: 1643    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.
K tejto fotografii nie sú dostupné žiadné komentáre. Pridaj komentár ako prvý.

Komentáre a hodnotenia


DEVOTEE
ocenenie redakciou 2010-08-17 11:52:14
dikes, tak zhruba som vedel ako to ´funguje´ dokonca som už aj par panoram robil ale cez Photoshop a funkciu : Automate _ photomerge a drobne nedostatky som retušoval ručne...
 
Zaklinac
2010-08-17 11:25:38
na oblohe je dost tie spoje vidno. dost ze dost. vacsinou to robia tie jednoduchsie programy (napr autostitcher). ak ti mozem poradit (aspon co funguje u mna) - daj si na fotaku manualny mod a nastav vsetky hodnoty pevne a tak nacvakaj celu panoramu. ja na spajanie pouzivam hugin, ktory je free a je podla mna uplne najlepsi, neurobi ti ziadnu hranu spoja, ale zas nie je velmi dobry v automatickom spajani, vacsinou si musis dat na kazdy par obrazkov tak 3 kontrolne body, podla ktorych to spoji.
 
kiko6868
2010-08-17 09:41:41
príspevok od: DEVOTEE
ZAUJIMAVE, z kolkých fotiek si to spravil ? a kolko si retusoval, myslím na tých spojoch ( Photoshop ? CS5 ) dik za odpoved, rad by som aj ja vdel detalnejsie ako postupovat a hlavne ako najvhodnejsie spracovat pano. fotky v pc :)
tu je okolo 30 fotiek na výšku fotených
v podstatesa to fotí tak že ideš z ľava doprava a posúvaš, pričom daj pozor na výšku aby si neskákal, a nesmieš vynechať, každý další záber zaber aspom tretinu alebo štvrtinu predošlého aby softvér mohol nájsť spoločné body. najskôr by si mohol začať z troma alebo štyrma obrázkami ale je to jedno, kludne skús doma dokola odfotiť izbu spojiť a pochopíš hneď jak to pracuje a na čo si dať v teréne pozor potom..
vraví sa že ak máš objektív napr 18-55 tak je lepšie to fotiť radšej na 55.
ja som to spojil v zoner 12 , dáš tam fotky a iba skontroluješ či to správne spojilo. spoje ti nemusí byť vidieť ani vôbec. no keď fotíš vonku a tak naširoko ako ja tu tak sú rozdiely v svetle jednotlivých obrázkov a tam to môže urobiť ostrú hranu. mal som dve iba na vode a razítkom v zoneri som to rozmazol
e ešte-statív len pomôže, ale podmienka to nieje. toto mám z ruky. zoner má aj dobré tutoriály na nete
 
DEVOTEE
ocenenie redakciou 2010-08-17 09:16:16
ZAUJIMAVE, z kolkých fotiek si to spravil ? a kolko si retusoval, myslím na tých spojoch ( Photoshop ? CS5 ) dik za odpoved, rad by som aj ja vdel detalnejsie ako postupovat a hlavne ako najvhodnejsie spracovat pano. fotky v pc :)
 
 
Pridané: 2010-08-17 08:42:16
Na kritiku: 2010-08-17 08:42:16
Miesto:Buda fotená z Pešti
Témy: cestovanie, mesto
Albumy: cestovatelsky
panorama, jedna z mojich prvých (asi tretia teda..) fascinuje ma takto robiť cesty a rieky čo inak tečú rovno ale na panorame fotenej z jedného miesta to je takto.. videl som to prvýkrát kde inde ako na e-photo portáli.. stále tu nájdem nové veci a aj keď iba napodobním nápad pridá mi to vždy niečo k tomu čo viem.. už sa to len naučiť.. :-)

neviem sám posúdiť či farebné rozdiely na vode vznikli odrazom , inými hodnotami expozície, alebo tým že bola voda po dažďoch strašne kalná.. kazdopádne som to tam nechal, iba som kde-tu retušol ostrejší spoj
rady vítam ale prosím aj vysvetliť ak poviete že je to nanič, lebo inak mi to nepomôže
pekný deň