Fulmarus glacialis

Body: 0.00    Videnia: 665    Páči sa: 0

Pre vloženie príspevku alebo hodnotenie musíte byť prihlásený.
K tejto fotografii nie sú dostupné žiadné komentáre. Pridaj komentár ako prvý.

 
Pridané: 2016-03-16 12:31:00
Miesto:Island
Témy: príroda, zvieratá / wildlife
Albumy: Life of Birds
F. glacialis (Fulmar ľadový) 


obýva v hojnom počte chladné vody Severného ľadového, Tichého a Atlantického oceánu. Hniezdi pri pobreží Britských ostrovov, Grónska, Severnej Ameriky a Ázie. V poslednych 200 rokoch sa jeho početnosť v niektorých oblastiach až dramaticky zvýšila zrejme v dôsledku zvýšenej produkcie odpadu rybárskými loďami.
V súčasnej dobe žije vo voľnej prírode viac ako 32 000 000 jedincov na ploche približne 50 – 100 000 km2.
Rovnako ako príbuzné víchrovníky a albatrosy sú aj fulmare skvelí letci. Bez problémov plachtia cele dni nad otvoreným morom vyhľadávajú ryby, sépie a živočíšny planktón. Korisť lovia takmer výhradne na hladine. Žijú v početných kolóniách mnohokrát aj o niekoľko sto pároch.