Hore

Príprava fotografií do súťaže

Mnohí z vás sa zapájajú do súťaží, ktoré organizuje náš portál. Minulý rok to bola celoročná súťaž Foto Slovakia 2010, tento rok je to tiež celoročná súťaž Lumix Travel Photo 2010. Každá súťaž má svoje podmienky a fotografie, ktoré ich nespĺňajú, bývajú zo súťaže vyradené. Iné fotografie zase nemajú šancu postúpiť do užšieho výberu, častokrát len preto, že nie sú správne upravené. V obidvoch prípadoch nemá súťažiaci šancu uspieť.

Pozorne si prečítajte podmienky súťaže

Je škoda, ak musíme vyradiť zo súťaže krásnu fotografiu, len preto, že nespĺňa podmienky súťaže. Napríklad aktuálna súťaž Lumix Travel Photo 2010 ma za úlohu zhromaždiť a prezentovať fotografie zo zahraničných ciest. Môžete poslať najkrajšiu fotografiu zo Slovenska, my ju budeme musieť vyradiť.

Vyberajte starostlivo

Výberu venujte veľkú pozornosť. Prezentujete predsa svoju tvorbu. Aby mala vaša fotografia šancu uspieť, musí mať "silný" obsah. Nemusí byť pritom technicky dokonalá, nie každý má k dispozícii profesionálnu techniku. Niektoré fotografie, ktoré vyhrali, boli snímané kompaktami, neboli dokonale ostré, ani správne exponované, ale ich obsah oslovil porotu alebo užívateľov portálu natoľko, že si zo súťaží odniesli ceny.

Úprava súťažnej fotografie

Keď uploadujete fotografie k nám na portál, využite maximálnu veľkosť, ktorú môžete nahrať. Obsah a kvalita fotografie sa ľahšie vyhodnocuje na väčšej fotografii. Ak je fotografia malá a navyše degradovaná veľkou kompresiou JPG, sú jej šance na dobré umiestnenie horšie, nech by bol originál akokoľvek kvalitný.

Nevytvárajte okolo fotografie rámiky, ak sa vaša fotografia dostane do finálneho výberu,…

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
MatejBotansky
2011-02-22 19:15:16
Z dravím Vás, ako sa dá poslať originál(RAW) na túto stránku,ked možem len 450 kb hotky poslať a navyše ja viem zatial iba komprimovať v programe skicár, programy ako Picassa a Pentax digital Camera( program k mojmu foťáku ) neviem používať lebo neviem anglicky.
Za pochopenie dakujem.
S pozdravom Matej.
 
Cyril
2011-02-22 20:14:39
Kde je instruktazne video?
 
seifi
2011-02-22 22:48:27
Tak tak, to video chýba. vďaka.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované