Hore

Adobe Lightroom Classic CC - obrazové profily

Adobe pred časom vydalo sľub, že zapracuje na Lightroome Classic CC. Najprv urýchlilo prezeranie knižnice, využívajúc vygenerované náhľady. Teraz k tomu pridalo prepracovanie obrazových profilov a drobné kozmetické vylepšenia.

Urobili tak nielen v Lightroome Classic CC, ale aj v Lightroome CC a v ACR, ktoré je súčasťou Photoshopu a Bridgu.

Adobe Lightroom Classic CC, nový panel Profile Browser.

Aj Adobe Lightroom CC má prepracovanú prácu s profilmi.

Novinka sa týka samozrejme aj modulu ACR, ktorý využíva napr. aj Photoshop CC.

Nová funkcionalita je k dispozícii v aktualizácii 7.3 od 3.apríla. Aktualizáciu Lightroomu a ACR vykonáte v aplikácii Adobe Creative Cloud.

V Lightroome Classic CC sa obrazové profily presunuli z konca panelu úprav na jeho začiatok. To by však nestačilo na to, aby sme tomu venovali zvýšenú pozornosť. V predchádzajúcich verziách Lightroomu a ACR ste našli obrazové profily pre váš fotoaparát v paneli Camera Calibration. Pri fotoaparátoch s dobrou podporou ste mali na výber Adobe Standard a profily, ktoré približne zodpovedali tým, ktoré máte vo fotoaparáte. Pri niektorých fotoaparátoch spočívala ponuka len v jedinom profile Adobe Standard. Pomocou Colorchecker Passport ste si mohli, a stále môžete, vytvoriť kalibrovaný profil vášho fotoaparátu. Pridávanie ďalších profilov bolo obťažné, ešte obťažnejšie ich bolo získať. Preto boli obľúbené presety od VSCO, ktoré prácu s profilmi zjednodušovali.

Obrazové profily teraz nájdete v paneli Basic, úplne navrchu, pod histogramom. Na prvý pohľad sa môže zdať, že sa nič nezmenilo. Je tu tradičný rozbaľovník, ktorého ponuka je mierne zmenená. Dokonca z nej možno aj niečo ubudlo. Nerobte paniku! Všimnite si, že na konci pribudla položka Browse… Vedľa rozbaľovníku sa nachádza ikonka so 4 obdĺžnikovými rámikmi, symbolizujúcimi náhľady. Cez Browse… alebo ikonku sa dostanete do úplne nového režimu Profile Browser.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
lukas_droppan
2018-04-12 02:05:21
Z nejakého dôvodu mi po aktualizácií zmizli export presety, ktoré som mal vytvorené. Mal som ich niekoľko na mieru pre rôzne príležitosti a aj keď to nie je žiadna horibilná a zložitá vec vytvoriť si ich nanovo, tak ma to trošku nahnevalo a a hlavne zdržalo. Je možné, že tento problém je ojedinelý, no aj tak by ma zaujímalo či sa tento problém prejavil aj u niekoho iného.
 
Roman Point
2018-04-12 08:17:18
príspevok od: lukas_droppan
Z nejakého dôvodu mi po aktualizácií zmizli export presety, ktoré som mal vytvorené. Mal som ich niekoľko na mieru pre rôzne príležitosti a aj keď to nie je žiadna horibilná a zložitá vec vytvoriť si ich nanovo, tak ma to trošku nahnevalo a a hlavne zdržalo. Je možné, že tento problém je ojedinelý, no aj tak by ma zaujímalo či sa tento problém prejavil aj u niekoho iného.
Aj mne "zmizli" ale nie hneď až na druhý deň každopádne zmizol mi aj katalog. Ale zmizlo to iba z Lr stačilo nájsť kde to je uložené a znova to priradiť a už to ide tak ako predtým.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované