Hore

Adobe Photoshop CC - rýchly color grading

Dnešný trik bude nesmierne jednoduchý, ale o funkcii, ktorú použijeme, mnohí nevedia. Čoraz populárnejší je cinematic color grading, tónovanie videa v štýle hollywoodskych filmov. Tento spôsob úprav preniká aj do fotografie. Je veľa postupov, ako na to. Každý Photoshopista si na to nájde vlastnú cestu. My si ukážeme asi tú najjednoduchšiu.

Kultový Matrix je ukážkou výrazného použitia color gradingu.

Začíname...

V Photoshope CC si otvoríme obrázok. V paneli Layers/Vrstvy kliknite na ikonku Crate new fill or adjustments layer/Vytvor novú výplňovú alebo nastaviteľnú vrstvu a vyberte z ponuky Color Lookup... Nad obrázkom sa vytvori nová vrstvá úprav. Nastavuje sa v paneli Properties/Nastavenia.

Prvým krokom je vytvorenie vrstvy úprav Color Lookup.

Teraz si len vyberte úpravu, ktorá sa vám najviac páči, napr. Crisp Warm, ktorá fotografiu pekne oteplí.

Na výber máte 3DLUT súbory, Abstraktné profily a DeviceLink profily. Pre naše použitie je jedno na čo sú primárne určené, pre nás je zaujímavý výsledok. Pre nás sú sú to vlastne len efekty pracujúce s farbami a kontrastom. Teraz už len skúmajte ich účinky a vyberte si ten, ktorý sa vám práve hodí. Silu úpravy Color Lookap môžete riadiť nastavením Opacity/Priesvitnosti vrstvy. Nezabudnite, že môžete pracovať aj s jej maskou a meniť priesvitnosť lokálne.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
fair_play
2015-04-07 15:27:12
Dobrý článok. Túto metódu som doteraz neskúšal. Ale myslím, že aj v Lightroome by sa malo dať aplikovať niečo obdobné použitím vhodného presetu, stiahnutého na internete.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované