Hore

Lightroom Classic CC: v štýle Francka Bohbota

Tento tutoriál bude extra krátky. Pritom, keď som videl fotky Francka Bohbota, myslel som si, že mi napodobnenie úprav zaberie dosť času. Napokon to bolo až detsky jednoduché. Mal som šťastie a hneď som natrafil na funkciu, ktorú použil.

Štýl, Franca Bohbota je charakteristický špecifickou farebnosťou, s prevahou tyrkysových a ružových odtieňov. Jeho tvorbu si môžete pozrieť na stránke http://www.franckbohbot.com/. Tam sa môžete inšpirovať tým, pri akých motívoch špecifický štýl úprav funguje.

Arizona Street. Foto: Franck Bohbot

Knižnica. Foto: Franck Bohbot

Postup, ktorý si ukážeme, funguje na fotografiách vo všetkých formátoch, nielen u RAW. Tak ako funguje v Lightroome Classic CC, funguje aj v Photoshope CC s nainštalovaným Adobe Camera RAW.

Hue Blue Primary

Na Facebooku som videl viacero pokusov napodobniť štýl Francka Bohbota, využívajúcich funkciu HSL, ktorá umožňuje upravovať farby, konkrétne ich saturáciu, jas a farebný posun. Na niektorých fotografiách by sa vám asi podarilo štýl napodobniť, ale Franck to robí inak a veľmi jednoducho. Využíva pri tom panel Camera Calibration. Ten sa využíva pri vyvolávaní RAW súborov. Osobne ho používam často, úpravy začínam výberom obrazového profilu. Ten nás však teraz nezaujíma. Využijeme len málo používanú úpravu farieb profilu. Neskúseným užívateľom sa neodporúča hrať sa s posuvníkmi, môžu narobiť veľa škody.  My sa však tentokrát nebudeme báť.

Celý trik spočíva v tom, že upravíme posun (Hue) modrej farebnej zložky (Blue Primary). Je to úplne najspodnejšia funkcia vôbec. Hue potiahnite do mínusu. Presná hodnota závisí od fotky a želaného efektu. Môžete opatrne aj zvýšiť saturáciu (Saturation).

Základom úpravy v štýle Francka Bohbota je posun primárnej modrej v Camera Calibration.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
bonifacko
2018-02-19 18:56:43
Nikto neskušal?
B.Štiavnica
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia