Hore

Organizujeme fotografie

Opäť sme pri výhodách digitálnej fotografie - môžete urobiť toľko obrázkov, koľko chcete a takmer nič vás to nestojí. Super, ale... 

V začiatkoch si ukladáme do počítača takmer všetky fotografie, časom si už vyberáme len tie podarené, no keďže sa naše fotografické umenie neustále zlepšuje, obrázkov v počítači stále veselo pribúda.

Kupujeme si externý hardisk, mažeme staré nepodarky, presúvame fotky vo foldroch, no pomaly ale isto strácame kontrolu nad svojím „fotoalbumom".

V prípade, že v tomto chaose už niekoľko dní hľadáte starší záber, by ste si asi mali priznať, že máte problém, ktorý sa bez okamžitého riešenia bude len ďalej prehlbovať.

Upratovaniu, nech je akokoľvek nepríjemné, sa nevyhnete a je len na vás, či sa do toho pustíte sami alebo si zoženiete pomoc. Na trhu sú totiž programy špecializujúce sa práve na organizáciu fotografií. Niektoré sú súčasťou väčších komplexných programov, iné obsahujú aj niekoľko editačných funkcií, všetky však výborne zvládajú triedenie, archiváciu a zdieľanie fotografií.

S týmto programom môžete veľmi rýchlo a jednoducho zoradiť, klasifikovať a kodifikovať svoje fotografie. Program vám pomôže aj pri ich organizovaní, editácii a zdieľaní.

V prípade, že vám už nestačí program pre organizáciu fotografií, ktorý ste dostali so svojim aparátom je tu pre vás práve riešenie od Adobe.

Tento produkt obsahuje viac editačných funkcií, než bežný program podobného typu. Jeho ovládanie však zvládne aj úplný nováčik vo svete digitálnej fotografie. A v neposlednom rade je ZDARMA!

FREE - http://www.adobe.com/products/photoshopalbum/starter.html

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2008-11-12 19:26:33
Thumbs Plus patril kedysi medzi najlepsi software pre katalogizaciu, upozornil ma nan jedej berlinsky fotograf.
 
MichalN
2008-11-13 09:57:39
Ja osobne dávam prednosť logickej archivácií akýchkoľvek súborov bez použitia archivačného softwaru. Už som totiž zažil prechody operačných systémov od DOSu cez Win 3.1 ... a stratil som kopec archívov, lebo som sa do nich po rokoch už nevedel dostať s novšími softwarmi. :)
 
MichalN
2008-11-13 10:00:12
...samozrejme, organizovať prehliadačmi je nevyhnutnosť.
 
bear
2008-11-19 18:53:58
ja radsej upratujem fotografie logicky do adresarov rok/mesiac/den_nazov_miesta_alebo_akcie
Poslednych 13 rokov pouzivam Linux, ale obcas potrebujem najst fotku aj z ineho systemu, ak by mi to spravoval nejaky soft, koledujem si o problem a dnes nemozem tusit, ci SW ktory si vyberiem kompatibilny s 256 bitovym pocitacom o 10 rokov, alebo kvantovym pocitacom o 30 rokov
 
Lukassos
2009-01-04 16:58:51
Aj ja si organizujem do foldrov {rok/trieda_fotky/podtrieda.../folder (s datumom a nazvom akcie)}
Ale nemyslim ze by si mal problem si zvyknut na niektory z hore spominanych softov, a o to ci budu, alebo nebudu kompatibilne sa ti s radostou postaraju ti IT v Adobe, Coreli alebo inych malych firmach ktore ak by nahodou aj kupil microshit alebo apple budu sa dalej vyvijat lebo ludia to kupuju ;-)
 
Yamismo
2009-01-12 20:33:52
odporucam fotoware fotostation
 
Adrique
2009-01-12 22:50:48
Kto má licenciu Photoshopu CS4 alebo rovno celej Creative Suite 4, jednoznačne by si mal vyskúšať Bridge. Zdá sa mi, že až táto, tuším tretia inkarnácia pod názvom Bridge, mi 100% vyhovuje natoľko, že pre katalogizáciu fotiek nemusím využívať aj nejaký iný soft. Nový Bridge sa mi zdá byť rýchlejší a užívateľsky prístupnejší než kedykoľvek predtým. Veľké plus pre mňa je schopnosť zobraziť náhľady súborov AI.
Pre archiváciu a katalogizáciu je samozrejme dôležitá aj základná adresárová štruktúra - aj ja, tak ako tu už popísali iní, fungujem spôsobom rok-mesiac-deň/udalosť/miesto.
 
pxls.jpg
2011-07-22 16:32:58
pouzitie tagov je kompatibilne medzi roznymi aplikaciami na roznych platformach takze s tym by nemal byt problem.

okrem toho kazdy kto ma windows vista alebo 7 ma windows photo gallery, ktory mu sam triedi fotky podla datumu, tagov atd ako hore spominane aplikacie bez akejkolvek instalacie. pouzitelne je to samozrejme len pre dovolenkovych fotografov. aj ked potesi ze hocikto v holom windowse vie citat a upravovat tagy napr z vyexportovanych jpegov z lightroomu.
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia