Tohtoročná zima je svojimi výkyvmi bláznivá ako miešané karibské koktaily. Raz je mráz, že až okná praskajú, potom napadne meter snehu a o dva dni sa všetko roztopí a máme pocit, že je tu jar . Aj napriek tomuto tínedžerskému správaniu pani zimy môžem konštatovať, že jej šéfkuchárske zručnosti sú delikátne a jej kulinárstvo nepozná konca kraja. Pozývam vás nahliadnuť spolu so mnou do jej kuchárskej knihy, z ktorej zrealizujeme dva recepty.
Hlavnou surovinou, ktorú budeme dnes pripravovať na stôl pre milovníkov zimy, je snehová vločka. Snehovú vločku je najlepšie zadovážiť si čerstvú, nie staršiu ako pár hodín. Najkvalitnejším distribútorom na slovenskom trhu je zimná mrakmi zatiahnutá obloha, ktorej sa nevyrovná žiaden americký prístroj na výrobu vločiek. Keďže slovenská obloha produkuje vysokú škálu vločiek rôznej akosti, pre nás fotokuchárov je treba vedieť, kedy ísť na nákup. Spravidla to bývajú dni, keď teplota klesne aspoň pod mínus 8 °C, no tie najkvalitnejšie kusy sa dajú zohnať až pri teplote okolo 15 °C pod nulou. Vtedy sú krásne veľké a majstrovsky vytvarované. Dôležitá je tiež hustota, akou obloha zásobuje klientelu. Odporúča sa vyhliadnuť si vločky počas slabého jemného až utíchajúceho sneženia. Vtedy je väčšia istota, že sa nám neznehodnotia v spoločných v zhlukoch.
Teraz prejdime k miestu práce. Oba recepty budeme pripravovať v dobre vetranom, pod holým nebom chladenom, priestore pri mínusovej teplote. A kde nájsť takúto kuchyňu? V tomto nám vločky uľahčia prácu. Vďaka svojej veľkosti nikto ani netuší, že ste si vločkový koktail pripravili doma na balkóne, vonku medzi panelákmi alebo v 1200 metrovej nadmorskej výške vo voľnej prírode. Závisí to už len od Vás. Pozor, je veľmi dôležité, aby sme na pripravovanú vločku ani len nenadýchali vlastným dychom, či zbytočne neohriali našou blízkou prítomnosťou. Roztopená vločka je väčšinou nejedlá a vyžaduje si veľa kuchárskej fantázie, aby sa z nej aspoň niečo zachránilo.
Pri nastavovaní techniky a vločky som si nedopatrením nadýchal pod objektív. Výsledkom bola topiaca sa vločka, ktorá pri trochu fantázie pripomína medúzu. „Kuchárske“ náčinie: Canon EF 100mm f/2.8 macro + reverzne Canon EF 50mm f/1,8 II, Kenko medzikrúžky 36 a 20 mm, EXIF2,0s, F14, ISO 400.
Dostávame sa k časti receptu, ktorá zrejme najviac zaujíma fotokuchárov - a tou sú kuchynské náčinia. Jedlá z vločiek nie je jednoduché pripraviť, vyžaduje si to nie len dobrú zručnosť, ale aj niektoré špecifické potreby. Väčšina vločiek je menšia ako 0,5…
Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.
Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).
ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.
Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk
Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.