Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Najlepší čas začať s fotografovaním

Najlepší čas začať s fotografovaním

Tí, ktorí fotia roky, a najmä tí, čo začali s fotografiou na prelome tisícročí, si prešli zaujímavou, ale často neľahkou cestou. Roky trvalo, kým digitálne fotoaparáty dospeli. Boli drahé, chýbali objektívy. Na internete bolo kvalitných stránok o digitálnej fotografii málo. Nedostatky techniky a informácií sme kompenzovali nadšením.

2020-09-22 06:00:00
Karol Srnec
6423
 
 
  • 36768
    117

    Ktože je to tá Martinka z Turca?

    Už sme si zvykli, že nedokonalosti prírody sú retušované šikovnými i nešikovnými grafikmi a z časopisov a reklám na nás hľadia dokonalé bytosti, tak veľmi vzdialené od reality. Vytriezvenie nastáva, ak modelku (moderátorku, herečku, spevačku...) odfotia tajne nenalíčenú, vynášajúcu smetie. Nebyť popisu pod fotkou, asi by sme ju ani nespoznali. Modeling, bulvár, paparazzi. S naším myslením je neustále manipulované a niekedy je ťažké oddeliť pravdu…

  • 31367
    29

    Instagram

    Túto aplikáciu na mojom iPhone som si zamilovala od prvého kliknutia, patrí ku každodennej súčasti môjho života a rozhodla som sa preto napísať o nej recenziu.

  • 20598
    33

    Nenuď sa, odfoť sa!

    Autoportrét nemusí  vyzerať  len tak, ako ho väčšina pozná z niektorých profilových fotografií na sociálnych sieťach- postavenie sa k zrkadlu, grimasa „duck face“, samozrejme nesmie chýbať blesk, ktorý sa v zrkadle odráža a v pozadí kopa kozmetických výrobkov.

  • 19138
    21

    Analógový zážitok z digitálneho fotoaparátu

    Láka vás fotenie na film pretože nechcete mať tak sterilné fotografie? Chcete mať z fotografovania intenzívnejší zážitok, ktorý vám uniformné zrkadlovky so zoomami neprinášajú? Možno nie je čas zmeniť médium, ale prístup k fotografovaniu.

  • 17448
    77

    Od amatéra k profesionálovi

    Nevážny článok o fotografickej úrovni. Homo Photographicus. :)

  • 13545
    63

    Technická kvalita fotografií

    Technická kvalita, ukrývajúca sa mnohokrát pod skratkou TK, je v komentároch a hodnoteniach fotografií veľmi skloňovaný pojem. Často sa pod fotografiou dočítame, že má nízku technickú kvalitu, alebo na svoj žáner nespĺňa predpoklad tohto parametru.

  • 12871
    70

    Rozpačitá galéria portrétov

    Kritický pohľad na billboardy komunálnych volieb.

  • 12828
    8

    Vždy o trochu viac

    Technika je vo fotografii určite dôležitá. Limituje možnú technickú kvalitu a vplýva na to, čo fotograf dokáže odfotiť. Ani najdrahší fotoaparát a najlepšie objektívy, samé  o sebe, z fotografa majstra neurobia. Dobrý fotograf ich využije, zlému nepomôžu k dobrým záberom.

  • 12280
    26

    Štúdium

    Mnohí z ľudí, ktorých záľubou je fotografia a budúce mesiace budú tráviť v očakávaní posledných chvíľ svojho stredoškolského života sa iste zamysleli nad jednou otázkou. Čo takto využiť svoju vášeň na štúdium, ktoré ma bude naozaj zaujímať? Bolo by predsa skvelé robiť seminárne práce počas výletu s foťákom a pri nákupe techniky sa sám sebe či rodičom vyhovárať vetou „potrebujem to do školy“, no nie? Iste takto premýšľajú aj…

  • 11996
    52

    Koľko energie do fotografovania vložíte, toľko sa vám vo fotografii vráti

    Zákon zachovania energie platí aj vo fotografii. Nemyslím tým, že fotoaparát vám vypadne z ruky a budeme tu teraz skúmať akou rýchlosťou, koľko ho zbrzdí vzduch a aké preťaženie na neho bude pôsobiť pri dopade. Opustíme svet newtonskej fyziky. Sme predsa fotografi, ktorí o takých malichernostiach, akými sú newtony, joule a watty nepremýšľajú. Energia, ktorou sa budeme zaoberať je ťažko zmerateľná. Jej elementami sú pracovitosť, inteligencia,…

  • 11399
    17

    Stránky, ktoré sa oplatí sledovať

    Ak na internete trávite dosť času, určite máte svoje obľúbené fotografické, umelecké  stránky, alebo stránky, ktoré vás inšpirujú a radi by ste sa s nimi podelili. Môžete v komentároch pod článkom. Ja vám ponúkam výber stránok, ktoré spríjemňujú čas na internete mne.

  • 11172
    53

    Digitalizácia fotografie na Slovensku

    Digitálom stačilo pár rokov, aby vytlačili filmovú fotografiu, hoci o tom mnohí pochybovali.

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.