Hore

Milostné radovánky pod vodou

Milostné radovánky pod vodou – to znie šteklivo. No nebojte sa, nejde o žiaden bulvárny šplech, aj keď špliechania bude neúrekom. Prvý jarný deň už je za nami a pre väčšinu živočíchov začína obdobie rozmnožovania sa. Životodarná sila prírody sa najlepšie odzrkadľuje pri rozmnožovaní a odovzdávaní génov ďalším potomstvám. V tomto prípade spojíme vo fotografovaní krásu milostného aktu, pre niektorých s nie moc pôvabnými živočíchmi – ropuchami. Vyzerá to však tak, že pre laikov i  profesionálov je každoročné párenie sa ropúch bradavičnatých príjemnou udalosťou. Svedčia o tom mnohé zábery i v galérii na ephoto.sk.

Ropucha bradavičnatá. EXIF: 1/250s, F 5,0, ISO 200, f= 20,00mm. 

Najmenej z dvoch dôvodov je párenie sa ropúch vhodným námetov, ako pre začínajúcich fotografov, tak aj pre profesionálov:

1. Jarné ropušie radovánky je možné pozorovať skoro na jar takmer vo všetkých regiónoch Slovenska.  2. Ropuchy majú počas párenia obmedzený pohyb, takže je ich možné pozorovať priam z tváre do tváre. Ak ich fyzicky neohrozujete, tak im takýto „voyeurizmus“ ani neprekáža.

Pár ropúch ukrytých pred zvedavým okom fotografa v zhluku nakladených vajíčok a rozsievok. EXIF: 1/125s, F 5,0, ISO 200, f= 17,00mm.

Odkedy sa zaujímam o fotografovanie prírody, každoročne do mojej galérie pribudne zopár fotografií z tohto obdobia. No po pár rokoch som začal uvažovať, ako do fotografií pridať trochu nevšednosti. Narazil som pri tom na francúzskeho fotografa Michala Loupa, ktorý mi dodal odvahy vydať sa s fotoaparátom pod vodnú hladinu.

Ak chcete pokračovať v čítaní tohto článku, aktivujte si eKonto Classic alebo ekonto PLUS.


Ak už máte niektoré z eKont aktivované, pre odomknutie článku musíte byť prihlásený. Ak sa Vám článok neodomkne, skúste aktualizovať okno prehliadača (napríklad stlačením F5, alebo Aktualizovať v okne prehliadača).

ePhoto.sk vám chce ponúknuť ešte lepší obsah, viac kvalitných článkov a ďalšie užívateľské vylepšenia. Okrem prístupu k spoplatnenému obsahu fotoškoly získate viac priestoru pre svoje fotografie, benefity a zľavy u vybraných partnerov a množstvo ďalších výhod. eKonto PLUS vám navyše ponúka aj hosting a prístup k atraktívnym témam pre ľahké a intuitívne vytvorenie vlastnej webstránky. To všetko už od 1,17€ na mesiac vrátane DPH.

Príjemné čítanie vám želá tím ePhoto.sk


Platbu je možné realizovať prostredníctvom SMS (len SR), PayPAL a prevodom z bankového účtu. Pri platbach SMS a PayPal prebehne aktivácia účtu v priebehu niekoľkých minút po potvrdení platby. O aktivácii budete informovaní SMS alebo emailom (podľa typu platby). Pri platbe prevodom môže aktivácia trvať 1-2 dni. O aktivácii vášho konta budete informovaní emailom. Do aktivácie vami vybraného ekonta, môžete využívať vybrané funkcie v režime Basic. Pri konte Classic môžete realizovať upgrade na dlhšie obdobie alebo na eKonto PLUS do 30 dní od jeho aktivácie.

Aktivovať eKonto        Registrovať

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok
Štefan Káčer
2013-04-03 07:47:29
super ... zaujímavý článok, dobré fotky, zanietený človek ... držím palce v ďalšom "love"
 
ZdenoK
2013-04-03 08:31:10
Dobrý článok aj fotografie. Aj veselé fotografie
 
bear
2013-04-03 09:04:03
S DicaPac som tiez nejaky cas snorchloval. Bol som celkom prekvapeny, ze najlepsie vysledky som dosiahol s Canon 15mm fisheye (na APS-C).
 
hugoba
2013-04-03 13:57:11
bez kukly,bez rukavíc,v mokrom neoprene? Brrrr! Striaslo ma od zimy!
 
slavmiro
2013-04-03 18:12:15
Nie potapacske okuliare ale maska. Mrco, pomooc, kde si?!
 
hugoba
2013-04-03 18:52:54
príspevok od: slavmiro
Nie potapacske okuliare ale maska. Mrco, pomooc, kde si?!
šak vidíš,ze to šnorchlista,nepouživa podvodnícky žargón! napr.mohol spomenúť aj potapačskú bombu
 
lacoslav
2013-04-03 21:36:19
Vodná nádrž by bola, možno aj nejaké žabky, ale jar nikde. Voda je ako biela káva, teplota asi 4st.
Kedysi som ich fotil na diáky vonku, mimo vody, dá sa.
 
lukas318
2013-04-03 22:11:11
normalne si ma inspiroval, pockam az sa otepli Leepack mam v skrini a ideme nato
 

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované