Hore

Novinky v ZPS X: lokálna úprava farieb, lepší modul Vytvoriť, Varianty a veľa ďalších vylepšení

A je to tu! Vydali sme jesennú aktualizáciu Zoner Photo Studia X pre rok 2020.

Čaká na vás nielen celý rad noviniek, ale aj veľa vylepšení existujúcich funkcií. V tomto článku si stručne zhrnieme všetky dôležité veci, na ktoré sa môžete tešiť. Nie je ich totiž málo. Všetko, čo ste chceli vedieť o jesennej aktualizáciu, sa dozviete práve ... teraz!.

Lokálne úpravy farieb a kriviek

Toto vylepšenie si priala veľká kopa z vás. Celkové úpravy Farebnými korekciami sú síce skvelé, ale my sme si povedali - prečo nezájsť ešte ďalej? S nástrojmi pre lokálnu úpravu farieb získavate absolútnu kontrolu nad farbami na vašich fotkách. Po novom môžete lokálne upravovať aj krivky.

Ako to funguje? Lokálne Farebné korekcie a krivky sme začlenili do Štetcového (B), Kruhového (R) a Prechodného (G) filtra. Okrem nastavenia klasických parametrov, na ktoré ste u týchto nástrojov zvyknutí, teraz môžete lokálne upravovať aj farby alebo napríklad aj lokálne kontrast v krivkách. Môže snáď byť práca s farbami a lokálnymi úpravami ešte vychytanejšia?


Rôzne varianty úprav jednej fotky

Farebná, alebo čiernobiela? Farby také, alebo úplne iné? Nerozhodnosť je bežná ľudská vlastnosť a my fotografi jej máme ešte dvakrát toľko. A preto prichádzame s variantom.

Po novom si môžete vytvárať virtuálne kópie fotiek, robiť na nich rôzne úpravy a potom sa rozhodnúť, ktorá z nich je najlepšia. Už žiadne kopírovanie zdrojovej fotky a plytvanie miestom na disku. Vytvoriť môžete až 250 variantov nedeštruktívnych úprav pre jednu fotku. To by malo stačiť, čo myslíte?


Voliteľná intenzita presetu

Skvelá správa pre vás, ktorí radi používate populárne presety alebo si tvoríte svoje vlastné. Teraz si môžete ľahko nastaviť intenzitu, s akou sa preset na fotke prejaví. Máte svoje obľúbené presety, ktoré vám ale pripadajú príliš výrazné a nevyužívate ich preto tak často, ako by ste si priali? Fandíte decentnejším úpravám? S možnosťou nastaviť intenzitu presetu budete určite spokojní.


Zoznámte sa - nová Luma krivka

Ale späť ku krivkám. Do modulu Vyvolať sme pridali zbrusu novú Luma krivku. V čom je lepšia ako stará RGB krivka? V tom, že nemení sýtosť jednotlivých farieb, ale iba svetlosť jednotlivých pixelov. U klasickej krivky sa totiž stáva, že vám úprava rozhodí aj farby, čo je väčšinou nežiaduce. S novou Luma krivkou môžete tento problém považovať za vyriešený.


Automatické vyrovnanie línií

Vyrovnanie línií teraz na fotke automaticky rozpozná línie a podľa nich fotku narovná. Inteligentný mód navyše vie sám vyhodnotiť, kedy by už došlo k neprirodzenej deformácii objektov na fotke a úpravu tomu prispôsobí tak, aby ste s ňou boli spokojní.


Vylepšená tvorba fotopredmetov

Vypočuli sme vaše priania a poriadne zapracovali na module Vytvoriť. Tvorbu jednotlivých fotopredmetov sme zjednodušili a naprieč celým modulom zjednotili ovládanie. Uľahčili sme napríklad hromadné vkladanie / preťahovanie fotiek zo spodného filmového pásu, čo vám ušetrí veľa času.

Určite vás tiež poteší napríklad to, že vychvaľované Rozloženie strany sme z fotokníh preniesli aj do ostatných fotopredmetov. To vám pomôže docieliť pekneho a vkusného vzhľadu vašich výtvorov. Vo fotoknihách tiež môžete ľahko vkladať nové prázdne dvojstrany alebo jednoduchým kliknutím a ťahaním vymeniť jednu za druhú.

Veľmi dôležité vylepšenie je tiež to, že teraz môžete objednávať viac fotopredmetov naraz (alebo pokojne niekoľkokrát ten rovnaký). Ušetríte tak klikanie naviac aj peniaze za poštovné. Veríme, že vás táto novinka poteší.


Táto zdanlivá drobnosť, ktorú v jesennej aktualizácii nájdete, by nemala zapadnúť. Na prvý pohľad teraz uvidíte, ktoré úpravy ste na fotke už vykonali. V pravom bočnom paneli sú teraz použité nástroje označené modrým bodom. To vám uľahčí orientáciu a ušetrí čas. Keď sa tak budete k niektorej fotke vracať po dlhšej dobe, stačí sa pozrieť na panel a máte jasno.

Tak sa pustite do úprav!

A môžete sa pustiť do skúšania všetkých nových vecí, ktoré vaše Zoner Photo Studio X vie. Čo na zmeny hovoríte?

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované