Hore

Zoštíhlenie v ZPS X? Použite nástroje Skvapalňovanie a Tvárové črty

Kto by nechcel za pár minút schudnúť 15 kíl alebo bezbolestne zmenšiť nos?

V reálnom svete vám s tým nepomôžeme, ale na fotkách ide v Zoner Photo Studiu X vykúzliť takmer čokoľvek. Vyskúšajte nástroje Skvapalňovanie a Tvárové črty, ktoré prináša jarný update ZPS X a naučte sa vylepšiť tvary tváre i tela.

Zoner Photo Studio X v poslednej aktualizácii prináša úplne nový nástroj na úpravu tváre, ktorý sám rozpozná tvár a všetky jeho časti. To vám úpravu výrazne urýchli a v kombinácii s ďalšími nástrojmi pre deformáciu upravíte na čo si len spomeniete.

Novým nástrojom pomáha umelá inteligencia

Deformačné nástroje už poznáte, po novom sa ale zo súboru Efektových nástrojov (umiestnených na konci riadku pod ikonou hviezdičiek) presunuli na prehľadnejšie miesto. Po novom teda Posun, Zväčšenie a Zmenšenie a Obnovenie spolu s novým nástrojom Tvárové črty nájdete v nástrojovom sete zvanom Skvapalňovanie.

Tvárové rysy (Shift + X) je úplne nový nástroj, ktorý vám umožní s fotkou ešte viac čarovať. Vďaka umelej inteligencii ZPS X automaticky detekuje všetky tváre na fotografii, či už fotené spredu alebo z boku, a ponúkne rad možností, ako tvár tvarovo vylepšiť.

Ďalšie nástroje sú určené na manuálne deformovanie a pomôžu vám ku tvarovaniu tela alebo ručnému doladeniu častí, na ktoré automatika v tvári nestačila.


Nástroje pre deformáciu.

Tvárové rysy: vyberte ich a posunutím upravte

Nový nástroj si ukážeme v praxi. Potrebujete upraviť tvár? Jednoducho na ňu kliknite alebo zvoľte možnosť upraviť všetky, ak je ich na fotke viac. Postupne upravte tvár, oči, nos a ústa.

Často pôsobí dobre, keď zmenšíte šírku tváre, aby tvár vyzerala štíhlejšie. Oči upravte najprv obe naraz. Pokiaľ je potrebné, zrušte ikonou vpravo hore súčasnú úpravu oboch očí a upravte ich jednotlivo. Veľkosťou a umiestnením sa snažte oči upraviť tak, aby si boli čo najpodobnejšie. Ďalej pomocou šírky zmenšite nos alebo pokojne pridajte úsmev, ak potrebujete, aby fotka pôsobila pozitívnejšie.


Upravte tvar jednotlivých častí tváre.

Prezrite si, ako vyzerá úprava tváre v praxi:


Úprava tvaru tela

Najčastejšie sa k ďalším deformáciám používa Posun, ktorý sa hodí na špecifické tvarovanie alebo zoštíhľovania tela. Jednoduchým kliknutím a ťahaním posúvate okraje tela do stredu. Vždy voľte polomer taký, aby posúvaná časť bola zhruba rovnako veľká ako štetec.


K tvarovaniu použite nástroj Posun.

Dávajte pozor na okolie

Častou chybou je viditeľná deformácia rovných predmetov v okolí tela. To, že za vami kachličky naraz robia vlnu, si všimne každý. Preto neupravujte len ľudské krivky, ale tiež neživé línie okolo.


Zvlnenie, na ktoré musíte dať pozor!

K tejto úprave sú tu nástroje Vyhladenie alebo Obnovenie. Vyhladenie upravuje obraz do prirodzenejšej verzie, kdežto Obnovenie daný efekt vracia do pôvodnej podoby.

O vrátení tvaru škáry na zemi použite Obnovenie, pretože potrebujete dostať úplne pôvodný tvar. Krivú topánku spravím ešte čiastočne Posunom a ďalej vyhladením, pretože nechcete vrátiť topánku na pôvodné miesto, ale len vyrovnať vlny, ktoré vznikli na rovných častiach.


Vyhladenie a Obnovenie použijete k vráteniu nechcených deformácií.

Narovnanie oblečenia

Väčšina oblečenia sa na tele prirodzene zvlní a tým vznikajú rôzne záhyby, ktoré môžu narušiť celkový dojem z fotky. Ak sa vám zdá, že tričko napríklad v niektorých miestach odstáva, upravíte ho rovnako ako telo - Posunom. Opäť myslite na rozumnú veľkosť štetca.


Upravte tvar oblečenia.

Ďalšie nástroje

Ďalej v kategórii nájdete ešte niekoľko nástrojov. Zväčšenie a Zmenšenie použite, ak potrebujete meniť veľkosť konkrétnej oblasti, a to do všetkých smerov. Napríklad pri zväčšovaní objemu vlasov alebo zmenšovanie veľkých uší.

Všetko s mierou

Každopádne to s deformáciou pri retušovaní nepreháňajte. Skoro vždy sa dá telo a tvár upraviť k dokonalosti, ale myslite na to, že úprava musí byť uveriteľná. Stiahnite si Zoner Photo Studio X na 30 dní zadarmo a skúste si deformovanie všetkého, čo vás napadne.

Zdroj: Milujemefotografii.cz 

Komentáre

Pridaj komentár Pridaj komentár Zobraziť posledný príspevok

Ďalší článok z kategórie

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované